Revista Presei CNA, 24 iunie 2008

24.06.2008


envoyer l'article par mail title=

CNA publica un manual cu greselile gramaticale ale vedetelor TV
www.ziare.com

In urma raportului de monitorizare privind corectitudinea limbii romane folosite in audiovizual, Rasvan Popescu, presedintele CNA, anunta masuri drastice aplicate posturilor care masacreaza limba romana.

« Trecem la masuri mai dure fara nicio placere, dar nu putem sa ne uitam cum se degradeaza limba romana in audiovizual », a declarat Popescu pentru Cotidianul.

Pe langa amenzile si somatiile care trebuie afisate de posturile vizate, numele moderatorului care a facut greseala va fi inclus in mesaj si difuzat de trei ori, in prime-time.

« Pentru unele posturi, banii nu inseamna mare lucru, dar pe cei direct nominalizati s-ar putea sa-i arda », a precizat Popescu.

Un alt pas pentru ameliorarea uzului limbii va fi facut in toamna, cand CNA, impreuna cu Ministerul Educatiei, va edita o brosura cu cele mai grave si mai des intalnite greseli de limba difuzate pe posturile tv. Citeşte tot articolul

Buzdugan şi Morar, în curtea MediaPro ?
de Andreea Lupu
Adevarul

După patru ani de emisiune, cuplul „dement" a hotărât să schimbe macazul şi să încerce alt grup de presă

Cei doi prezentatori au spus că motivul demisiei nu a avut legătură cu banii. Buzdugan şi Morar pleacă spre un trust media în care să lucreze împreună şi pe „sticlă".

Băieţii veseli de la „Dimineaţa deMentă« şi-au făcut bagajele şi au părăsit joia trecută Radio 21, după mai mult de patru ani de emisiune pe unde radio, timp în care au fost „vârful de lance » al postului. Cei doi au ales să plece singuri şi nu au luat niciun membru din echipa realizatoare. Jurnaliştii sunt curtaţi de trei trusturi de presă şi vor trebui să ia o decizie la sfârşitul acestei săptămâni. Surse din piaţă spun că Buzdugan şi Morar ar negocia cu trustul MediaPro, în principiu pentru o emisiune radio şi, eventual, pentru o emisiune de televiziune. Citeşte tot articolul

Articole cu acelasi subiect

Gandul - Buzdugan şi Morar ar putea ajunge în echipa Pro

Evenimentul zilei - Buzdugan şi Morar, scurtcircuit cu şefii Radio 21

Gardianul - Buzdugan si Morar sunt in negocieri cu Sarbu