Revista Presei CNA, 24 aprilie 2008

24.04.2008


envoyer l'article par mail title=

Enăchescu şi Todan câştigă procesul cu TVR
Petrişor Obae
Evenimentul Zilei

Penalizaţi după pierderea Ligii I de către postul public, Vlad Enăchescu şi Ioan Todan şi-au căutat dreptatea în instanţă.

Vlad Enăchescu şi Ioan Todan au câştigat procesul intentat TVR, după ce anul trecut au fost penalizaţi de conducerea instituţiei şi au fost scoşi vinovaţi pentru pierderea drepturilor de difuzare pentru meciurile din Liga I. Conform deciziei instanţei, sancţiunile date au fost anulate.

„O reparaţie morală“

La mijlocul sezonului 2006-2007, TVR primea una dintre cele mai grele lovituri în materie de imagine. La sfârşitul lui ianuarie a anului trecut, pentru că nu a plătit o factură la timp către Telesport, postul public rămânea fără meciurile din campionatul intern, care au trecut la Kanal D, post ce urma să se lanseze. Citeşte tot articolul

TVR face curat in posturile publice
de Sorina Iordan
Business Standard

Acestea sunt doua dintre cele mai importante obiective stabilite de institutia publica de televiziune pentru anul acesta, ele fiind mentionate in raportul Societatii Romane de Televiziune (SRTv) pentru anul 2007.

Tendintele precizate in raport au fost confirmate de presedintele director general al institutiei, Alexandru Sassu, care, in cadrul unei intalniri de la sediul Consiliului National al Audiovizualului, a spus ca strategia pe termen lung a TVR include cresterea audientei cumulate a tuturor statiilor TVR, prin lansarea de posturi de nisa si repozitionarea celor deja existente.

“Pentru viitor, urmarim impartirea clara a canalelor TVR pe nisele lor. In acest moment, avem TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR 3 (regional) si TVR Info. Fiecare dintre aceste canale va aduce un plus la nivelul audientei totale a corporatiei, pentru ca acum audienta e captata de nise”, a spus Sassu. In urma cu aproximativ o luna, TVR a primit de la CNA licente pentru televiziunile TVR Info - cu caracter utilitar - si TVR 3 - care va fi canalul public regional, unde vor emite toate statiile regionale ale televiziunii publice, pana acum difuzate, prin splitare, pe TVR 2. Citeşte tot articolul

SCANDAL - Lazarus-OTV zice că a fost bătut de Pandele-PSD
de Adrian NICULAE
Gandul

Incidentul s-ar fi produs pe 10 aprilie chiar într-un birou din sediul televiziunii lui Dan Diaconescu

Luis Lazarus îl acuză pe primarul din Voluntari, pesedistul Florentin Pandele, că ar fi încercat să-i administreze o „corecţie” chiar în sediul 0TV. Disputa ar pleca, evident, de la o anchetă de 10 episoade la care lucrează Lazarus, dar pe care partenerul lui Dan Diaconescu afirmă că nu a difuzat-o deocamdată.

Conform declaraţiei pe care ne-a dat-o Luis Lazarus, primarul Pandele ar fi recurs la violenţă după ce a epuizat celelalte mijloace de convingere care-i stăteau la îndemână : mita şi ameninţările. Pe 10 aprilie, în timp ce însoţea doi subalterni care participau la o emisiune „de bine” la OTV, Florentin Pandele ar fi intrat în biroul lui Lazarus şi l-ar fi abordat direct : „Spune mă ce vrei de la mine”. Refuzat, primarul şi-ar fi pierdut cumpătul şi ar fi aruncat în Lazarus cu nişte ochelari aflaţi pe masă, după care ar fi schiţat gestul de a-i da în cap cu nişte sertare. Citeşte tot articolul

Lazarov face show cu pretendenţii la primărie
Izabela Niculescu
Cotidianul

„Meciul serii“, un show politic muzical sportiv, produs de Valeriu Lazarov (foto), va debuta pe Realitatea TV, pe 19 mai.

Era de aşteptat ca politica românească să ajungă, până la urmă, pe ringul de box. O va ajuta în acest sens Realitatea TV, care propune un format inedit de dezbatere pentru candidaţii înscrişi în cursa pentru alegerile locale. Ei vor lupta în „Meciul serii“, care va fi difuzat de luni până joi, între orele 22.00 şi 24.00, începând cu 19 mai. Politicienii se vor confrunta, în idei şi programe, într-un decor care va reda stilizat imaginea unui ring de box.

Asemănarea cu un meci de box se regăseşte şi în „punerea în scenă“ : emisiunea va avea două runde de confruntări conduse de un arbitru de ring (moderator), care va sancţiona inclusiv „loviturile sub centură“. Citeşte tot articolul

Lazarov produce pentru Realitatea TV
Evenimentul Zilei

EMISIUNE. „Meciul serii“ debutează la Realitatea TV pe 19 mai şi se va difuza de luni până joi, între orele 22.00 şi 24.00.

Noua emisiune electorală a lui Valeriu Lazarov îmbină dezbaterea politică cu divertismentul şi îşi propune să introducă persoanele care candidează la funcţia de primar într-un ring de box. Asemănarea decorului emisiunii cu ringul unui meci de box se reflectă şi în punerea în scenă a subiectelor.

„Meciul serii“ va avea două runde de confruntări conduse de un arbitru de ring (moderator), care va sancţiona „loviturile sub centură“. Echipa va fi completată de trei arbitri de meci (jurnalişti), care vor dezbate evoluţiile adversarilor, şi de un comentator responsabil de evidenţierea calităţilor celor doi protagonişti. Citeşte tot articolul

“Meciul serii” la Realitatea TV
R.I.
Business Standard

Postul Realitatea TV va difuza din 19 mai emisiunea “Meciul serii”, un format inedit ce imbina dezbaterea politica cu divertismentul. Produsa de Valeriu Lazarov, emisiunea va reuni candidatii la functia de primar, care se vor confrunta intr-un decor ce va reda stilizat imaginea unui ring de box. “Meciul serii” va avea doua runde de confruntari conduse de un arbitru de ring (moderator). Echipa va fi completata de trei arbitri de meci (jurnalisti) care vor dezbate evolutiile adversarilor, si de un comentator responsabil cu evidentierea calitatilor celor doi protagonisti.

Alaturi de confruntarea politica, programul va cuprinde si momente de spectacol, astfel ca in pauza dintre reprize cantareti de muzica usoara sau populara si umoristi vor destinde atmosfera. Citeşte tot articolul

Realitatea – “Meciul serii”
reporter Cătălin Daniel Cocoş/editor Iulian Leca
NewsIn

Realitatea TV va difuza emisiunea « Meciul serii », în care candidaţii la locale se confruntă în idei

Postul Realitatea TV va difuza, din data de 19 mai, « Meciul serii », o emisiune produsă de Valeriu Lazarov în care candidaţii la alegerile locale se vor confrunta în idei, soluţii şi programe, în ringul de box, într-un format inedit care îmbină dezbaterea politică şi divertismentul.

În cadrul emisiunii, candidaţii la funcţia de primar, în prezenţa susţinătorilor lor se vor confrunta într-un decor care va reda stilizat imaginea unui ring de box. Despre formatul acestei emisiuni, producătorul Valeriu Lazarov a afirmat că este gândit ca un meci de box. « Ideea de a face o emisiune electorală nu a fost a mea, ci a reprezentanţilor Realitatea TV. Propunerea m-a sedus. Este o provocare să facem o emisiune cu conţinut electoral. Este gândită ca un meci de box, un meci al ideilor, al proiectelor de gestiune a Capitalei, al argumentelor, al sincerităţii şi al puterii de convingere », a declarat producătorul emisiunii, Valeriu Lazarov. Citeşte tot articolul

Monica Anghel, curtată de Europa FM
Evenimentul Zilei

MATINAL. Postul de radio Europa FM se află în negocieri cu Monica Anghel pentru cooptarea cântăreţei în structura matinalului „Deşteptarea“, prezentat de Bogdan Miu.

Reprezentanţii postului au confirmat că sunt în tratative cu Monica Anghel, dar au spus că vedeta nu a semnat încă niciun contract cu ei. Citeşte tot articolul.

Boom dă atenţie copiilor
Evenimentul Zilei

POST TV. Boom Extrasatelit a lansat pe piaţa românească Smarty, un canal de televiziune pentru copii, ce difuzează desene animate şi emisiuni educative, nonviolente, ce dezvoltă gândirea şi imaginaţia.

Noul post va difuza seriale de animaţie pentru mai multe categorii de vârstă, dar şi emisiuni live. Astfel, atât preşcolarii, cât şi adolescenţii se vor regăsi în grila de programe a postului. Citeşte tot articolul.