Revista Presei CNA, 23 decembrie 2009

23.12.2009


envoyer l'article par mail title=

ACTUALITATE

La ultima pagină dintr-o poveste
de Cornel Nistorescu
Cotidianul

Aveţi în faţă ultimul număr al ziarului Cotidianul din acest an. S-ar putea să re-apară în anul următor. La fel de bine s-ar putea să nu mai apară niciodată şi numele să nu se mai regăsească decât în dicţionarele de istoria presei.

La urma urmei, dispar firme, partide, chiar şi imperii ! Ziarele fac parte dintre lucrurile care mor cel mai repede. Ele sunt doar expresia unui anume timp. Ţin o zi şi reflectă doar câteva ore de viaţă. Totodată, un ziar este o direcţie în societate. O tendinţă, o aspiraţie, un fel de vis împărtăşit de mai mulţi. Când el moare din lipsă de cititori e semn că nu mai reprezintă pe nimeni. Dar dacă frământarea există, încetarea unui ziar nu înseamnă nimic. Altele îi vor lua locul şi vor susţine acelaşi lucru. Şi oamenii se vor strânge cu miile, cu zecile de mii pe direcţia aceea până când vor deveni puternici şi de nestăvilit, ca un fluviu. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelaşi subiect :

Cornel Nistorescu, director al Cotidianul, îşi anunţă retragerea din funcţie, într-un editorial
Mediafax

„Cotidianul”, la ultima apariţie
de Loredana Toma
Evenimentul Zilei

Ziarul înfiinţat de Ion Raţiu, editat de Grupul Realitatea-Caţavencu, va apărea mâine pentru ultima oară. Reprezentanţii trustului spun că e doar o pauză până la găsirea unui investitor.

Ziarul „Cotidianul”, editat de Grupul Realitatea-Caţavencu, va fi închis începând de miercuri, când apare ultimul număr tipărit. Angajaţii au fost anunţaţi ieri că astăzi urmează să predea ultimele materiale pentru print, că vor lucra pentru on-line între Sărbători şi că apoi vor face lichidarea. Citeşte tot articolul.

Pagina de media : Povestea datoriei pe care ziarul Cotidianul o are catre Univers, spusa de seful editurii
de V.O.
HotNews.ro

Cuantumul exact al datoriei pe care editura Univers trebuie sa o incaseze de la ziarul Cotidianul pentru cartile tiparite este de 406.101,81 euro, dupa cum a spus actionarul editurii, Sergiu Crupenschi, pentru Paginademedia.ro. El afirma ca dupa ce a dat in judecata ziarul, editura a primit oferte de stingere a datoriei, inclusiv in apartamente, dar aceste oferte nu s-au concretizat, iar directorul Cornel Nistorescu a incercat sa preia datoria pentru a duce mai departe ziarul, insa fara succes. Citeşte tot articolul.

Documentar CNN, despre revoluţia din 1989
tvr.ro

« Toamna schimbării », un documentar îndrăzneţ realizat de CNN la 20 de ani de la prăbuşirea comunismului, radiografiază revoluţiile din ţările Europei de Est. Citeşte tot articolul.

Traian Basescu la Nasul :
Nu voi mai calca la TVR atata timp cat este condusa de Sassu

de D. Galantonu, I. Baias
HotNews.ro

Traian Basescu a declarat, marti, la o editie speciala a emisiunii « Nasul » (B1Tv), ca nu « va mai calca » la postul public de televiziune atata timp cat la conducerea acestei institutii se afla Alexandru Sassu. « Aceasta televiziune n-a avut calitatea de televiziune publica pe timp de campanie si s-a pus la remorca televiziunilor private ale lui Vantu si Voiculescu. Este modul meu de a protesta », a declarat seful statului in primul interviu TV pe care il ofera dupa ce, luni, a depus juramantul pentru un nou mandat la Cotroceni. Citeşte tot articolul.

Băsescu : Nu voi mai călca la TVR cât timp Sassu e preşedinte
Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi seara, la B1Tv, că nu va mai merge în studiourile TVR la emisiuni cât timp preşedinte - director general al televiziunii publice este Alexandru Sassu, în semn de protest faţă de cum a fost tratat în timpul campaniei electorale.

"Sassu, din păcate, a fost extrem de incorect , iar eu nu voi mai merge la televiziunea naţională atât timp cât acest om este preşedintele televiziunii. Nu voi mai merge la televiziunea naţională. (…) Cât timp domnul Sassu este preşedintele Televiziunii Române, eu nu mai merg acolo. Această televiziune pe timpul campaniei nu a avut calitatea de televiziune publică, ci s-a pus în remorca televiziunilor lui Vântu şi a lui Voiculescu. Citeşte tot articolul.

MediaPro Interactiv lansează Muvix.ro, site-ul unde filmele care merită pot fi vizionate legal
Mediafax

MediaPro Interactiv lansează Muvix.ro, site-ul unde internauţii pot urmări filme online, contra cost, în deplină legalitate, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Încă din prima săptămână, Microsoft şi Muvix.ro oferă utilizatorilor un cadou de sărbători constând într-o serie de filme ce pot fi vizionate gratuit. Primul din această serie este celebrul film « Filantropica », o comedie în care userii îi vor regăsi pe Mircea Diaconu şi pe Gheorghe Dinică. Citeşte tot articolul.

OFERTĂ Serile geroase se pot petrece în faţa televizorului
Filme de Crăciun, la Pro Tv şi Acasă

de Diana POPESCU
Gândul

Postul Acasă va difuza, până pe 27 decembrie, filme de sezon. Comedii, drame, aventuri fantastice şi poveşti de dragoste alcătuiesc oferta de Crăciun a televiziunii

Shrek al Treilea, cadoul prefect pentru cei mici
Astăzi, de la ora 13.30, telespectatorii vor afla cine este « Omul care a salvat Crăciunul » iar de la ora 20.30, Cinema Acasă o prezintă pe Lindsay Dearborn, o adolescentă de 16 ani, pentru care Moşul reprezintă un bătrânel desuet. Citeşte tot articolul.

• INTERVIU

INTERVIU - Maria Ţoghină : Mi-aş dori ca tot ceea ce am început să fie continuat cu bună credinţă
Mediafax, 21.12.2009, 14.03

Maria Ţoghină, care la 31 decembrie îşi va finaliza mandatul de preşedinte-director general al Radioului Public, vorbeşte despre proiectele SRR, printre care lansarea unui post pentru minorităţi şi redefinirea Radio Bucureşti, dorinţa ei fiind ca toate proiectele să fie continuate cu bună-credinţă.

La final de mandat, Maria Ţoghină spune că Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a trecut în ultimii patru ani şi jumătate prin « schimbări radicale », aflându-se în prezent într-o perioadă « fastă ». Maria Ţoghină spune că, dacă Parlamentul va decide ca altcineva să conducă Radioul Public, ea va fi « fericită » să redevină « jurnalistul Radio România ». Citeşte tot articolul.