Revista Presei CNA 21 ianuarie 2008

21.01.2008


envoyer l'article par mail title=

Gardianul « Veveritele sinucigase » au fost o momeala pentru testarea vigilentei CNA

Serialul de desene animate „Veveritele sinucigase“ este, de fapt, prima incercare a unor firme din strainatate pentru a testa piata media din Romania si vigilenta Consiliului National al Audiovizualului (CNA) in ceea ce priveste scenele de violenta. In desenele animate difuzate de postul AXN se folosesc animale dragute pentru prezentarea diferitelor tehnici de automutilare sau sinucidere la ore la care copiii sunt in fata televizorului. In cazul in care societatea romaneasca si autoritatile de reglementare nu ar fi reactionat, producatorii de programe de televiziune ar fi crescut nivelul de violenta al emisiunilor la care sunt expusi minorii. Tentativa AXN a starnit insa atat reactia negativa CNA, cat si a europarlamentarilor romani. (...)

Florin Pupaza

Adevarul
Ne-a prins bine scandalul cu CNA-ul”

Citiţi miercuri în „Adevărul literar şi artistic" un interviu amuzant cu Paraziţii.

Se pare că desele meciuri între membrii trupei Paraziţii şi Consiliul Naţional al Audiovizualului nu au afectat prea mult imaginea hip-hoperilor. Ba, mai mult. Gâlceava pe cuvinte spuse pe şleau şi fără vreo dâră de pudoare le-a făcut publicitate. Românul a fost tentat şi mai mult de melodiile „interzise" sau cu bulină roşie.

„Slalom printre cretini« se numeşte cel mai nou album al trupei Paraziţii şi cuprinde 21 de piese. Va fi lansat, oficial, joi, în club Gossip, din Bucureşti, începând cu ora 20.00. Materialul se găseşte deja în magazine, dar şi gratis, pe internet. Mesajul lor pentru cei care fură muzică de pe diverse site-uri e următorul : „Mulţumim celor care nu cumpără albumul original şi ne sună să ne comunice că sunt fani. Treaba asta ne ajută să vomităm mai uşor ». Materialul conţine două colaborări, una cu Mircea Badea („Politicianul român« ) şi o alta cu Mihai Mărgineanu („Moartea întreabă de tine »), dar şi trei featuringuri : „Cu microfonul deschis« feat. Killa Kela & MC Trip, „Mereu la subiect » feat. Shabazz the Disciple şi „Something to say" feat. Raekwon The Chef. (...)