Revista Presei CNA 18 ianuarie 2008

18.01.2008


envoyer l'article par mail title=

NewsIN CNA va sesiza AXN, Ofcom şi Comisia Europeană referitor la desenele animate cu veveriţele sinucigaşe

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să sesizeze postul AXN, organismul de reglementare în audiovizual din Marea Britanie, Ofcom, şi Comisia Europeană, referitor la difuzarea de către postul AXN a unor desene animate cu veveriţe sinucigaşe. CNA va recomanda cabliştilor să scoată postul AXN din pachetul de bază atâta vreme cât încalcă legislaţia audiovizuală românească.

Postul de televiziune AXN a început să difuzeze, în data de 10 ianuarie, în cursul zilei, un serial de desene animate intitulat « Veveriţele sinucigaşe », în care nişte veveriţe folosesc diferite tehnici pentru a se sinucide, iar la final este prezentată şi o adresă de internet. În data de 10 ianuarie serialul a fost difuzat la ora 14.51. CNA a primit mai multe reclamaţii de la telespectatori care incriminau violenţa din aceste desene animate. (...)

Reporter Cătălin Daniel Cocoş Editor senior Marius Vasileanu

Adevarul CNA vs AXN

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de ieri, să sesizeze postul AXN referitor la difuzarea de către televiziune a unor desene animate cu veveriţe sinucigaşe. (...) (Iulia Bunea)

Ziua
Violenta animata

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, ieri, sa sesizeze postul AXN, organismul de reglementare in audiovizual din Marea Britanie, Ofcom, si Comisia Europeana, referitor la difuzarea de catre postul AXN a unor desene animate cu veverite sinucigase. CNA va recomanda cablistilor sa scoata postul AXN din pachetul de baza atata vreme cat incalca legislatia audiovizuala romaneasca. Postul de televiziune AXN a inceput sa difuzeze, in data de 10 ianuarie, in cursul zilei, un serial de desene animate intitulat « Veveritele sinucigase », in care niste veverite folosesc diferite tehnici pentru a se sinucide, iar la final este prezentata si o adresa de Internet. (...)

Gandul
CNA şi europarlamentarii, cu veveriţele la Comisia Europeană

Desenele animate violente - subiect de dezbatere internaţională Animaţiile care se difuzează pe micul ecran nu sunt, de multe ori, nici pe departe inofensive. Violenţa de limbaj şi de comportament de care dau dovadă eroii celor mici are şanse mari să le afecteze în mod negativ evoluţia din viaţa reală. De aceea, un grup de deputaţi PD-L în Parlamentul European au depus ieri o declaraţie scrisă prin care solicită Comisiei Europene soluţii la problema emisiunilor şi a desenelor animate cu conţinut violent, difuzate în orarul de audienţă accesibil minorilor. (...)

(D.P.)

Gardianul Daca ati fi veverita sinucigasa, l-ati lua avocat pe Valeriu Stoica ?

CNA a decis sa ceara sprijinul organismului de reglementare în audiovizual din Marea Britanie, Ofcom, dar si Comisiei Europene, in disputa pe care o are cu postul AXN. Motivul scandalului : AXN a început sa difuzeze un serial de desene animate intitulat ”Veveritele sinucigase”, in care se prezinta diferite tehnici de automutilare sau sinucidere, intr-un interval orar in care sunt expusi copiii, informeaza NewsIn. Casa de avocatura Stoica si asociatii, a fostului ministru al justitiei Valeriu Stoica, reprezinta legal postul AXN, potrivit NewsIn. Pe de alta parte, europarlamentari PD-L au reclamat AXN la instantele europene. Postul AXN este licentiat în Marea Britanie, dar nu emite si în aceasta tara. AXN ridica semnalul pe satelit de la Budapesta, ceea ce il face mai greu de „atins” de catre CNA. (...)

Adevarul
Anul 2008 va aduce investiţii în televiziuni de nişă
de Raluca Preda

Aproximativ 23 de televiziuni se pregătesc anul acesta să îşi înceapă emisia în România, majoritatea fiind tematice. IKO România este „campionul" posturilor de nişă care vor fi lansate în acest an. EDI România intenţionează să prelungească din nou perioada de intrare în emisie a canalelor Europa TV1 şi EuropaTV 2.

Anul acesta ar trebui să-şi înceapă emisia cel puţin 65 de televiziuni, care au primit licenţă audiovizuală de la CNA în 2007. Dintre acestea, 42 de staţii sunt locale şi 23 vor emite prin satelit. Staţiile locale aparţin, în majoritate, marilor trusturi media : Realitatea TV (nouă licenţe), Antena 1, Prima TV (câte şapte) şi Pro TV (şase). (...)

Evenimentul zilei
Politicieni si jurnalisti
Rodica Culcer

Rodica Culcer : « Explicand pentru cititorii prestigioasei „New York Review of Books” mecanismele politice care asigura popularitatea lui Vladimir Putin, militantul rus pentru drepturile omului Serghei Kovalev insista asupra simulacrului de democratie din Rusia, demonstrand ca practicile si institutiile democratice au fost inlocuite cu imitatii ale acestora. »

Oricat ar parea de revoltator (ca doar suntem „europeni de 2.000 de ani” !), democratia romaneasca sufera si ea un proces de inlocuire a originalului cu surogate. Cel mai evident este acest proces in confiscarea dezbaterii publice de catre politicieni, cu ajutorul asa-numitelor televiziuni de stiri. (...)

Adevarul Infuzie off-shore la OTV
de Petre Barbu, Lupu Andreea

Firma Ocram Televiziune, care operează licenţa postului OTV, are, începând din 8 ianuarie, un nou asociat : off-shore-ul Magichand, înregistrat în Nicosia (Cipriu). Off-shore-ul deţine un pachet de participaţii de 20%, în timp ce Dan Diaconescu (foto), 80%. Înaintea acestei modificări, vedeta OTV deţinea în totalitate Ocram Televiziune. Contactat de „Adevărul", omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat că nu are nicio legătură cu Magichand. Până la închiderea ediţiei, Dan Diaconescu nu a putut fi contactat. (...)

(Andreea Lupu, Petre Barbu)