Revista Presei CNA, 16 mai 2008

16.05.2008


envoyer l'article par mail title=

CNA a respins acordarea licenţei audiovizuale postului de jocuri video Ginx TV
reporter Cătălin Daniel Cocoş/editor Iulian Leca
NewsIn

CNA a respins, pentru a doua oară, în şedinţa de joi, cererea de licenţă audiovizuală pentru transmisia prin satelit societăţii Pasadena Media Management SA pentru postul Ginx TV, o televiziune specializată în jocuri video, pe motiv că programele nu sunt benefice telespectatorilor.

Dintre cei opt membri ai CNA prezenţi la şedinţă, Cristina Trepcea şi Dan Grigore au votat împotriva acordării licenţei pe motiv că proiectul nu i-a convins şi că programele nu sunt benefice telespectatorilor. Pentru ca o decizie să fie votată, potrivit Legii audiovizualului, trebuie să primească minim şase voturi într-un cvorum de minim opt membri ai Consiliului. Reprezentanţii societăţii Pasadena Media Management SA mai pot solicita şi în alte şedinţe ale CNA licenţa audiovizuală.

Adrian Anghel, reprezentant al Ginx TV a prezentat proiectul în faţa membrilor CNA. "Publicul ţintă al postului are vârsta cuprinsă între 15 şi 35 de ani, majoritatea bărbaţi. Ginx TV va prezenta jocuri noi, informaţii din domeniu, comparaţii între jocuri de acelaşi fel şi va traduce programele şi în limbile bulgară şi maghiară. Citeşte tot articolul

Cel mai scump sezon fotbalistic a intrat pe terenul tare al posturilor tv
de Petre Barbu
ADEVARUL

În ultimele şase luni, principalele posturi tv au investit 160 milioane de euro în drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal

Fotbalul a devenit cel mai preţios produs pentru piaţa tv din România. În acest an, televiziunile au purtat un veritabil război de cucerire a drepturile tv pentru cele mai importante competiţii.

La sfârşitul lunii noiembrie 2007, Antena 1 dădea prima lovitură, câştigând în faţa TVR şi Pro TV drepturile tv pentru partidele oficiale pe care le va disputa naţionala de fotbal pe teren propriu (sezonul 2008 – 2009). În aprilie a.c., Antena 1 îşi adjudeca la licitaţie mult râvnita Liga I pentru trei sezoane.

TVR se trezeşte din amorţeală şi cumpără prima opţiune pentru UEFA Champions League (2009 – 2012), în faţa favoritului Pro TV. Acesta din urmă reacţionează prompt şi achiziţionează meciurile din Cupa UEFA (2009 – 2012). Citeşte tot articolul

Enăchescu, de la TVR la Telesport
de Andreea Lupu, Raluca Preda
ADEVARUL

Vlad Enăchescu, redactor-şef la Redacţia emisiuni şi transmisiuni din cadrul Departamentului Sport din TVR, va părăsi televiziunea publică pentru a se alătura trustului Realitatea - Caţavencu. Potrivit lui Horaţiu Nicolau, directorul general al Telesport, Enăchescu va deveni, după încheierea Campionatului European de Fotbal 2008, director executiv al canalului sportiv.

Contactat de „Adevărul", Enăchescu a declarat că a purtat unele discuţii cu conducerea Telesport, fără să stabilească ceva concret : „Momentan, nu e nimic cert, dar nu vă pot minţi că nu au fost discuţii în această direcţie.

Dacă va fi ceva şi dacă voi pleca din TVR, în mod sigur se va întâmpla după EURO 2008". Plecarea din TVR după 14 ani de activitate este o provocare profesională pentru Enăchescu, cu atât mai mult cu cât va conduce o televiziune sportivă. Citeşte tot articolul

Vlad Enăchescu : „Sunt în discuţii cu Realitatea“
Daniel Conţescu
EVENIMENTUL ZILEI

Licitaţia privind drepturile TV ale meciurilor din Liga I la fotbal, adjudecată pe trei ani de consorţiul Antena 1-RCS&RDS, în schimbul unei sume totale de 102 milioane de euro, continuă să provoace seisme pe piaţa media.

După ce „anteniştii“ au plătit prima rată (34 de milioane de euro), LPF, concesionarul drepturilor, a început să facă jocurile pentru Realitatea Media, trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

„Corleone“ pregăteşte meciuri de la aceeaşi oră !

Dumitru Dragomir, şeful LPF, i-a obligat pe cei de la Antena 1, prin contract, să amintească în comentariul fiecărui meci noua titulatură a competiţiei interne : Liga I - Realitatea. Înaintea licitaţiei, sigur de succes, patronul Realităţii Media achiziţionase Telesport (apropiat de Dragomir) la suprapreţ. Citeşte tot articolul

Documents joints