Revista Presei CNA 16 ianuarie 2008

16.01.2008


envoyer l'article par mail title=

Gandul
OTV, încă 200 de milioane amendă de la CNA

Emisiunea Telezodiac a uşurat Antena 1 de 2.500 RON, printr-o amendă primită ieri de la CNA pentru promovarea de practici oculte.

Emisiunea difuzată în perioada 20 decembrie-3 ianuarie a prezentat datele de contact şi serviciile unor ghicitori, încălcând articolul 29, litera h din Legea audiovizualului şi articolul 112, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Consiliul a amendat, în cadrul aceleiaşi şedinţe, Realitatea TV, cu 2.500 RON, pentru difuzarea pe crawl a acuzaţiilor grave, neprobate, pe care Daniela Buruiană le-a adus la adresa lui Lucian Bolcaş, în cadrul emisiunii Oamenii Realităţii din 13 ianuarie. Deşi moderatorul emisiunii i-a cerut invitatei să prezinte dovezi, postul a preluat şi a difuzat pe crawl informaţia potrivit căreia Lucian Bolcaş a fost internat în repetate rânduri la Membrii consiliului au mai hotărât şi trimiterea unei scrisori către Realitatea TV, prin care recomandă să i se acorde lui Constantin Lăcătuşu dreptul la rectificarea informaţiilor greşite prezentate în jurnalul difuzat pe 6 ianuarie. Postul a prezentat, în cadrul ştirilor, un material despre o echipă de alpinişti care a pornit spre escaladarea Everestului, susţinând că Teodor Tulpan este primul român care porneşte în această expediţie. Lăcătuşu susţine faptul că el este primul român care a escaladat vârful Everest, Tulpan fiind abia al treilea. (...)

(D.P.)

Articole cu acelasi subiect :
Gardianul - OTV isi ia o noua « portie » de la CNA : 20.000 de lei
Financiarul - OTV, abonat principal la amenzile CNA
Romania libera - CNA a amendat posturile Antena 1, OTV, Realitatea TV