Revista Presei CNA, 14 mai 2008

14.05.2008


envoyer l'article par mail title=

Conducerea Antenei 3 a promis CNA că îl va tempera pe Valentin Stan
reporter Cătălin Daniel Cocoş, editor Iulian Leca
NEWSIN

Directorul general al postului Antena 3, Sorin Oancea, prezent în şedinţa de marţi a CNA pentru a discuta despre afirmaţiile făcute în mai multe ediţii ale emisiunii « Sinteza zilei » de Valentin Stan, a spus că acesta îşi alege cu grijă invectivele, dar a promis că va încerca să îl tempereze.

« După părerea mea, Valentin Stan se documentează foarte bine pentru fiecare emisiune. Într-adevăr, uneori exagerează când înjură, dar nu este o înjurătură gratuită, se documentează înainte. Îşi alege cu grijă invectivele », a afirmat directorul general al postului Antena 3 şi vicepreşedintele Antenei 1, Sorin Oancea, în faţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Acesta a mai arătat că « circumstanţele atenuante pentru acest limbaj constau în încercările moderatorului de a-l tempera pe Valentin Stan ».

Valentin Stan, care este invitat în emisiunea « Sinteza zilei », moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, a lansat mai multe injurii la adresa unor persoane publice. Citeşte tot articolul.

CNA, supărat pe Valentin Stan
de Raluca Preda
ADEVARUL

Sorin Oancea, directorul general al Antenei 3, a fost invitat ieri în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru discuţii referitoare la emisiunea „Sinteza zilei« , în care invitatul permanent Valentin Stan foloseşte un limbaj injurios. Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, i-a atras atenţia lui Oancea că, în acest caz, moderatorul trebuie nu numai să ceară probe, ci să-l stopeze pe invitat. În replică, Sorin Oancea a promis că va avea cu Stan discuţii referitoare la limbajul folosit în emisiune. „Dar nu voi aborda subiectul ca şi cum ar fi impus de cineva », a adăugat şeful Antenei 3. Citeşte tot articolul.

Directorul Antenei 3 promite sa-l tempereze pe « invitatul cu laptopul ». CNA injura mai bine ca Valentin Stan
Adrian Schiop
ROMANIA LIBERA

Directorul general al postului Antena 3, Sorin Oancea, prezent in sedinta de marti a CNA pentru a discuta despre afirmatiile facute in mai multe editii ale emisiunii « Sinteza zilei » de Valentin Stan, a spus ca acesta isi alege cu grija invectivele, dar a promis ca va incerca sa il tempereze. In timpul aceleiasi sedinte, membrul CNA Ioan Carmazan a avut, la randul sau, cateva iesiri verbale : « Acest om (Valentin Stan, invitatul permanent al emisiunii in discutie) este un prost. (...) Dumneavoastra introduceti un imbecil in casa oamenilor ? », l-a intrebat Ioan Carmazan pe Sorin Oancea. Carmazan a continuat cu directorul postului : « Maine, poimaine, Valentin Stan o sa va spuna pe post ca sunteti un prost, si asa sunteti daca il lasati pe post ». Ironia face ca retorica lui Ioan Carmazan sa urmeze indeaproape retorica pentru care « Sinteza zilei » a ajuns in atentia CNA : « Domnule Cioroianu (fostul ministru de externe – n.red.), esti un tembel. (...) Auzi, Basescule, atunci cand o sa mai vrei sa minti ordinar aceasta natie… », a spus Valentin Stan in mai multe editii ale emisiunii moderate de Mihai Gadea. Citeşte tot articolul.

Antena 3 îl va tempera pe omul cu laptopul
Alexandra Badicioiu
COTIDIANUL

Reprezentanţii Intact au promis Consiliului Naţional al Audiovizualului că vor încerca să-l mai potolească pe Valentin Stan.

Prezent în şedinţa de marţi a CNA, directorul general al postului Antena 3, Sorin Oancea, a declarat că Valentin Stan se documentează înainte de a înjura pe cineva, dar, cu toate acestea, conducerea postului va încerca să îl tempereze.

« După părerea mea, Valentin Stan se documentează foarte bine pentru fiecare emisiune. Într-adevăr, uneori exagerează când înjură, dar nu este o înjurătură gratuită, se documentează înainte. Îşi alege cu grijă invectivele », a explicat Sorin Oancea Consiliului, citat de NewsIn.

Omul cu laptopul, după cum i-a rămas numele în presă, invitatul etern de la « Sinteza zilei », moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, nu a adunat doar critici din presă, ci şi o amendă de la CNA, pe care conducerea Intact a încercat să o conteste azi, dar contestaţia a fost respinsă de membrii Consiliului. Citeşte tot articolul.

Băsescu : Regulile CNA nu mi se aplică
ADEVARUL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Lainici, în judeţul Gorj, că « minciuna este un mod de a face politică în România » şi că el va fi în campanie electorală abia în decembrie 2009, astfel că acum poate să apară la televizor. Şeful statului a precizat că el va fi în campanie electorală doar în decembrie 2009 şi, în consecinţă, regulile CNA privind apariţia politicienilor la televizor în perioada campaniei pentru alegerile locale nu i se aplică.

Locic preia Senso TV
ADEVARUL

Omul de afaceri Marius Locic cumpără licenţa televiziunii Senso TV, după ce în luna martie a înfiinţat societatea comercială Locic Media SRL, ce are ca principal domeniu de activitate difuzarea de programe de televiziune. Tranzacţia se va perfecta săptămâna viitoare. Deşi va rămâne fără licenţa postului Senso TV, cunoscuta femeie de afaceri Anca Vlad va deţine în continuare televiziunea online sensotv.ro. (Mediafax)

TVR câştigă peste 10.000 de euro pentru un spot la Euro
C.R.
COTIDIANUL

Spaţiul de reclamă pentru finala europeană de fotbal a fost vândut încă din ianuarie. Pe primul loc al cumpărătorilor de spaţiu s-au situat băuturile răcoritoare.

Legea permite postului public să vândă 8 minute de reclamă pe oră. Euro 2008 înseamnă 31 de meciuri care au fost împănate cu reclamă în avans de agenţia Splendid Media - spaţiul publicitar a fost epuizat încă din ianuarie. Transmisiunile fotbalistice au fost împărţite în categorii, partidele naţionalei fiind cele mai scumpe : “Pentru meciurile României sau fazele superioare ale competiţiei se practică preţuri semnificativ mai mari decât cele pentru restul meciurilor”, a declarat Radu Budeş, managing partner la Splendid, şi a precizat că unele spoturi vor depăşi uşor 10.000 de euro. Trebuie precizat că doritorii de publicitate au plătit în avans un procent în ianuarie, iar restul îl vor plăti, în funcţie de ratingurile obţinute, după încheierea campionatului. Citeşte tot articolul.

CTP se întoarce la Realitatea TV
Cosmin Popan
COTIDIANUL

După o pauză de un an şi jumătate, Tudor Popescu reia discuţia de o jumătate de oră cu Emil Hurezeanu, în cadrul emisiunii “Cap şi Pajură”.

Un an şi jumătate. Atât a durat despărţirea lui Cristian Tudor Popescu de Realitatea TV, post pe care l-a părăsit în ianuarie 2007, când a fost deranjat de declaraţiile patronului Sorin Ovidiu Vântu în ziarul “Bursa”. Printre ceasuri şi clepsidre, CTP va prezenta, alături de Emil Hurezeanu, în fiecare joi, între orele 21.30 şi 22.00, principalele teme politice, sociale şi culturale din România.

“Am întrerupt relaţiile contractuale cu Realitatea TV în urma declaraţiilor implicante politic ale patronului postului, domnul Sorin Ovidiu Vântu. În acel moment eram director al ziarului « Gândul » şi preşedinte al Clubului Român de Presă şi am considerat că aceste funcţii făceau imposibilă colaborarea mea contractuală cu Realitatea TV.

Acum am revenit la calitatea iniţială de jurnalist şi opţiunile politice ale patronatului nu mă mai privesc câtă vreme nu mă afectează în vreun fel în realizarea emisiunii « Cap şi Pajură »“, declară la întoarcere jurnalistul de la “Gândul”. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

BUSINESS STANDARDCTP si Hurezeanu revin la Realitatea

Telecomanda lui Plesu
de Andrei Plesu
ADEVARUL

Dimineaţa la televizor

Nu-mi dau seama cîtă lume se uită dis-de-dimineaţă la televizor. În principiu, între 6 şi 12 a.m. n-ar trebui să ai nici chef, nici timp să te instalezi tihnit dinaintea „micului ecran".

Ori dormi, ori pleci la slujbă. Dar, de vreme ce toate posturile de televiziune din lume au puzderie de programe matinale, înseamnă că aceste programe au un public fidel şi un rating rezonabil. E vorba, probabil, de copii, pensionari, gospodine şi „liber-profesionişti".

Pentru acest tip de public sînt gîndite, de pildă, emisiunile ante-meridiane ale principalelor canale germane. Şi ARD şi ZDF (emblemele televiziunii federale) încep devreme, la 5.30 şi, respectiv, la 6.00, cu programe pentru copii. Citeşte tot articolul.