Revista Presei CNA, 11 martie 2008

11.03.2008


envoyer l'article par mail title=

Românii amână “digitalizarea tv”
Adrian Vaduva
Jurnalul National

Din 2012, România ar trebui să treacă la semnal tv digital. Şi chiar dacă se ştie de multă vreme acest lucru, cei îndreptăţiţi să rezolve problema n-au făcut nimic în această direcţie. Potrivit lui Radu Teodorel, membru al CNA, România va renunţa la semnalul analogic abia în 2015.

Potrivit unei directive europene, România trebuie să renunţe treptat la semnalul analogic folosit în prezent de televiziunile de la noi, urmând ca în 2012 cel mai târziu să avem doar televiziuni digitale. Deşi se ştie de multă vreme acest lucru, până în prezent, cei îndreptăţiţi să pună în aplicare directiva, adică Guvernul şi Ministerul Comunicaţiilor, n-au făcut mare lucru. Şi dacă ne gândim că 2008 este an electoral, înseamnă că abia din 2009 se vor face primii paşi în acest sens. De altfel, Radu Teodorel, delegatul CNA privind implementarea televiziunii digitale în România, este convins că abia în 2015 vom avea televiziunea digitală totală în ţara noastră. Dacă la nivel de Capitală majoritatea televiziunilor sunt pregătite pentru a face pasul cel mare, la nivel naţional cel mai optimist termen este tot anul 2015. Citeste tot articolul

Nou termen în procesul în care Rodica Culcer contestă modificarea contractului său de muncă
NewsIn
Reporter Denisa Soare
Editor Bianca Toma

Tribunalul Bucuresti a amânat, luni, pentru 7 aprilie procesul în care se judecă contestaţia directorului Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, Rodica Culcer, la decizia TVR de modificare unilaterală a contractului ei de muncă.

Procesul a fost amânat la cererea avocatei Rodicăi Culcer pentru a studia înscrisurile depuse la dosar de Societatea Română de Televiziune (SRTv).

La termenul din 11 februarie magistraţii au dispus ca reprezentantul SRTv să depună la dosar organigramele existente înainte şi după decizia de modificare a contractului de muncă al Rodicăi Culcer. Citeşte tot articolul

Cât costă o reclamă pe TV ?
Petrişor Obae
Evenimentul zilei

Preţul difuzării unui spot publicitar variază de la 500 de euro la TVR la 3.500 pe Pro TV.

O reclamă va costa, în acest an, cu aproximativ 40-50 la sută mai mult decât în 2007. Pro TV, liderul în materie de audienţă, este, pe primul loc, în mod normal, şi la capitolul preţuri. Analiza EVZ a luat în calcul costurile medii pentru clienţii cu bugete medii. Cifrele pot varia în funcţie de mai mulţi factori : audienţa postului TV, bugetul de publicitate al clientului, dar şi poziţ ia reclamei în calup.

Pro TV, cel mai scump

Preţul unei reclame este strâns legat de audienţa pe care o obţine spotul publicitar. Cu cât audienţa este mai mare, cu atât este mai scumpă. Explicaţia este simplă, pentru că publicitatea se plăteşte la punctul de audienţă, cu un preţ diferit la fiecare post TV. De exemplu, dacă un spot publicitar are, la Pro TV, o audienţă de 6%, iar un punct de rating costă 500 de euro, clientul va plăti 3.000 de euro pentru difuzare. Citeşte tot articolul

Uninominalul, pe intelesul alegatorilor (extrase)
Andreea Nicolae, Iulia Vaida
Romania libera

Campania pentru locale incepe pe 2 mai

Pentru alegerile locale din 1 iunie campania electorala va incepe pe 2 mai si se estimeaza, in baza costurilor de la europarlamentare, ca organizarea scrutinului sa « inghita » intre 600 si 800 miliarde lei vechi. Un calcul mai precis este greu de facut potrivit ministrului Internelor, Cristian David, deoarece de data aceasta costurile sunt descentralizate, la nivelul fiecarui judet.

In ceea ce priveste posibilitatea ca electoratul sa fie chemat la urne si pentru a-si alege presedintele de consiliu judetean, sansele par a fi tot mai mici pentru scrutinul din 1 iunie. Citeşte tot articolul

Cu cit conducatorii sint mai slabi, cu atit umorul e mai bun
Eugen Istodor
Cotidianul

Toni Grecu si „Divertis Mall“ au revenit cu sezonul de primavara, de la ora 20.30, pe Antena 1.

Tu rizi de tine vreodata ? Cum rizi de tine... binevoitor sau caustic, ucigator, distructiv ?

Rid cit sa par inteligent si natural. Sint atent la ce fac sa nu par ridicol. Din pacate, ceea ce pare ridicol pentru mine poate parea normal pentru altii. Deci ma comport astfel incit sa nu rid de mine, pe cit se poate, ci sa-i las pe altii sa o faca, daca le face placere.

Grupul Divertis ride in sinul lui ? Traiti si in inertie, fiecare dintre voi aveti manii, aveti momente cind sinteti si prosti ?

Da, inevitabil. Citeşte tot articolul

SCI FI si Universal, in Romania din martie
Sorina Iordan
Business Standard

Posturile de televiziune de filme SCI FI si Universal Channel sunt disponibile, din luna martie, si in Romania, in pachetul de baza analog si digital al platformei digitale Direct to Home Max TV, redenumita, recent, AKTA.

Grupul media NBC Universal Global Network retransmite deja, in Romania, posturile Hallmark Channel si Movies 24.

Universal Channel difuzeaza seriale sau hituri de box office, iar SCI FI este dedicat genurilor SF, fantasy, horror si paranormal. Intregul program, inclusiv filmele si serialele difuzate de SCI FI si Universal Channel, vor fi subtitrate, integral, in limba romana. Citeşte tot articolul

Sexul pe ecran, intolerabil în China
Gandul

Acum câteva zile, Bjork le dădea bătăi de cap autorităţilor chineze. Pe o scenă din Shanghai, cântăreaţa a strigat „Tibet !”, în timpul unui cântec despre independenţă. Oficialii din Ministerul Culturii au dat prompt verdictul : vedeta a încălcat legea şi a rănit sentimentele poporului chinez. În concluzie, Bjork nu mai e bine-venită pe aceste pământuri. În plus, de-acum înainte, responsabilii cu liniştea şi confortul psihic al naţiunii vor fi mult mai atenţi cu străinii care ar putea evolua în ţara lor.

La câteva zile după concertul cu peripeţii, sistemul chinez se vede „săpat” chiar din interior. Actriţa Wei Tang a dat dovadă de inconştienţă, jucând într-un film cu puternice accente erotice. Ca urmare a atitudinii ei nedemne de un cetăţean onorabil, Tang a fost pedepsită : i-au fost interzise apariţiile în presa chineză. Citeşte tot articolul