Revista Presei CNA 10 ianuarie 2008

10.01.2008


envoyer l'article par mail title=

Gandul
TV5, obligatoriu de retransmis în România

Iniţiativa aparţine câtorva parlamentari români Operatorii de cablu din România vor retransmite obligatoriu, începând din acest an, postul TV5. În caz contrar, CNA le poate retrage licenţa de difuzare sau îi poate amenda, conform unei modificări aduse la Legea audiovizualului 504 din 2002.

Potrivit Legii 364 din 28 decembrie 2007, „distribuitorii de programe televizate, indiferent de modalitatea de transmisiune, trebuie să includă în mod obligatoriu în grila de programe şi să difuzeze la momentul transmiterii şi în integralitatea lor programele televizate finanţate din fonduri publice ori cele stabilite prin angajamente internaţionale”. (...) (D.P.)

Evenimentul zilei
TV5, obligatoriu prin cablu
Alexandru Bala

Toti operatorii de cablu din Romania vor retransmite obligatoriu, incepand din acest an, postul TV5, relateaza Mediafax.

In caz contrar, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) le poate retrage licenta de difuzare, potrivit unei modificari aduse la Legea audiovizualului 504 din 2002 si publicata in Monitorul Oficial. Potrivit Legii 364, din 28 decembrie 2007, care modifica Legea audiovizualului, „distribuitorii de programe televizate, indiferent de modalitatea de transmisiune, trebuie sa includa in mod obligatoriu in grila de programe si sa difuzeze la momentul transmiterii si in integralitatea lor programele televizate finantate din fonduri publice ori cele stabilite prin angajamente internationale”. Postul francez, singurul vizat Potrivit lui Ioan Onisei, membru al CNA, singura televiziune vizata de aceasta modificare a Legii audiovizualului e, in prezent, TV5. (...)

Articol cu acelasi subiect Jurnalul National Cablistii, obligati sa retransmita TV5