Revista Presei, 11 noiembrie 2013

11.11.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA

CNA A RESPINS SOLICITAREA REALITATEA MEDIA. VEZI DESPRE CE ESTE VORBA
8 NOIEMBRIE 2013 19:46
Realitatea.net

Consiliul National al Audiovizualului CNA a decis, in sedinta de joi, sa respinga solicitarea societatii Realitatea Media SA de a retrage licenta audiovizuala a televiziunii de stiri Romania TV, ca urmare a deciziei OSIM de a refuza inregistrarea marcii Romania TV. CNA a analizat, joi, o adresă de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), o adresă de la societatea Realitatea Media SA (care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV) şi o adresă primită de la o persoană fizică. Citeste tot articolul.


• Subiecte in actualitate

RCS&RDS a scos din grilă televiziunea AXN Black, înlocuind-o cu Nickelodeon
Madalina Cerban
vineri 8 noiembrie 14:06

Mediafax

RCS&RDS a scos, joi, în jurul orei 23.30, televiziunea de filme şi seriale AXN Black de pe reţelele sale de cablu din Bucureşti, înlocuind-o cu postul pentru copii Nickelodeon, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din industria media. AXN Black, care difuzează seriale de acţiune, emisiuni-seriale de tip documentar şi filme artistice, face parte din portofoliul companiei Sony Pictures Television (SPT) Networks, care operează şi AXN şi AXN White. Televiziunile AXN şi AXN White se regăsesc în continuare în grilele RCS&RDS. Citeste tot articolul.


RCS&RDS mai scoate o televiziune din grilă. AXN Black, înlocuit cu Nickelodeon
CARMEN MARIA ANDRONACHE
8 NOIEMBRIE 2013
Pagina de media

Compania de cablu RCS&RDS a scos, ieri seară, în jurul orei 23.30, televiziunea de filme şi seriale AXN Black de pe reţelele sale de cablu din Bucureşti, înlocuind-o cu postul pentru copii Nickelodeon, scrie Mediafax, care citează surse din industria media. Informația a fost confirmată și de Consiliul Național al Audiovizualului.

AXN Black, care difuzează seriale de acţiune, emisiuni-seriale de tip documentar şi filme artistice, face parte din portofoliul companieiSony Pictures Television (SPT) Networks, care operează şi AXN şi AXN White. Televiziunile AXN şi AXN White se regăsesc în continuare în grilele RCS&RDS. Citeste tot articolul.

Articol pe aceeaşi tema :

ZIARUL FINANCIAR – ZF.RO
RCS&RDS a scos din grilă televiziunea AXN Black, înlocuind-o cu Nickelodeon


Posturile TV locale, amenintate de expansiunea imperiului RCS – Digi 24
Bogdan Irimescu 8 noiembrie, 2013 la 11:15
Reporter Virtual

In urma cu cateva zile, CNA a aprobat solicitarea companiei RCS&RDS, controlata de miliardarul Zoltan Teszari, de a modifica acoperirea mai multor stații locale ale postului de stiri al companiei, Digi 24 TV. Potrivit celor de la RCS, stațiile locale vor avea 90% producție proprie, restul de 10% urmand sa fie preluari de la Digi 24 central si de la postul sportiv al companiei, Digi Sport. Citeste tot articolul.


• SRTV

PONTA : BĂSESCU ORI NU ÎNŢELEGE, ORI MINTE. AM MODIFICAT LEGEA TVR CA SĂ POATĂ EMITE ÎN REPUBLICA MOLDOVA
Andi Manciu
vineri, 8 noiembrie, 21:51 cultura | media
Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că acuzaţiile şefului statului în privinţa TVR sunt « o tâmpenie », iar Traian Băsescu « ori nu înţelege » ce a explicat anterior, ori « minte » şi încearcă « să prindă muşte cu moguli » în 2014 cum ar fi făcut în 2009. Citeste tot articolul.


Băsescu : Fac public un avertisment că se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual
Valentina Postelnicu
vineri, 8 noiembrie, 21:51 cultura | media
Mediafax

Preşedintele Băsescu a declarat că face public un avertisment « că se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual », care să includă şi Televiziunea Română şi că a ajuns la această concluzie urmare a două acte normative promovate de Guvern : OUG privind insolvenţa şi modificarea legii SRTV şi SRR. Citeste tot articolul.

Articole pe aceeaşi tema :

HOTNEWS
Traian Basescu : Suspectez Guvernul si majoritatea parlamentara ca tinta e TVR si radioul. Se incearca realizarea unui monopol pe audiovizual care sa includa si Televiziunea Romana

AGERPRES
Ponta : Noi am făcut o mică modificare la legea TVR

AGERPRES
Băsescu : Se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual care să includă şi Televiziunea Română

PAGINA DE MEDIA Băsescu : Se încearcă realizarea unui monopol TV care să includă şi Televiziunea Română

REPORTER VIRTUAL
Basescu denunta un plan Voiculescu-Ponta pentru monopol audiovizual si “anexarea” TVR si a SRR

REPORTER VIRTUAL
Ponta, prins din nou cu minciuna. Legea TVR n-a fost modificata pentru Republica Moldova

REALITATEA
Traian Băsescu : « Se dorește punerea sub control a TVR şi a radioului public »

REVISTA 22
Ponta, prins cu MINCIUNA : Nu era necesara modificarea legii pentru ca TVR sa transmita in Moldova

EVENIMENTUL ZILEI
Tomac : Ponta induce intenţionat în eroare opinia publică în privinţa redifuzării TVR în Republica Moldova

EVENIMENTUL ZILEI
TVR reia transmisia programelor în Republica Moldova de la 1 decembrie

DC NEWS
Băsescu iar a început să prindă muşte cu moguli, afirmă Ponta

ZIARE.COM
Ponta, acuzat ca a mintit : de ce nu era necesara modificarea legii pentru TVR


• OPINII

Fetiţele vesele de la buletinele meteo
Alex. Ştefănescu
09 noiembrie 2013
Academia Catavencu

Este foarte greu să afli cum va fi vremea din buletinele meteo ale posturilor noastre de televiziune. În cazurile rare când vorbește un specialist al Centrului Național de Prognoză Meteorologică lucrurile sunt clare. Dar de obicei nu apar pe ecran specialişti, ci domnişoare frumoase, care spun şi ele ceva, dar nu se prea înţelege ce. Una se plimbă necontenit prin faţa hărţii ţării noastre, fâlfâindu-şi fusta scurtă cu volănaşe pe deasupra Carpaţilor (ce noroc au Bucegii şi Ceahlăul !). Citeste tot articolul.


Robert Turcescu, despre tabloidizarea presei : Mulţi nu mai sunt jurnalişti. Au ajuns un fel de chelneri
CARMEN MARIA ANDRONACHE
8 NOIEMBRIE 2013
Pagina de media

“Mulţi nu mai sunt jurnalişti. Au ajuns un fel de chelneri. Aduc publicului ceea ce doreşte”, spune Robert Turcescu, într-un interviu acordat EVZ.ro, în care vorbește, printre altele, și despre efectele tabloidizării presei. Realizatorul emisiunii “Sub semnul întrebării“, de pe B1TV, a admis că tabloidizarea poate avea și efecte pozitive și anume “ocazia de a vedea, ca într-o oglindă, cât de strâmbă e faţa societăţii româneşti”. Citeste tot articolul.


Radu Banciu : "Evenimentul zilei îl sâcâie pe Dan Voiucelscu. Bulina îl enervează pe el de multă vreme"
Sorin Breazu
vineri 8 noiembrie 2013
Evenimentul zilei

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, aseară, la emisiunea sa de la postul B1 TV, atacul iniţiat de Dan Voiculescu împotriva ziarului Evenimentul zilei. « În momentul în care a văzut că nu mai poate să închdă gura subsemnatului și celui care mai sunt pe aici, mai puțin importanți, în special aici bate Dan Voiculescu, și acum tot ce ar putea să facă e asta. Ce putea să zică ? Crem să închidem emisiunea pamflet ”Lumea lui Banciu” de la ora 23:00 ? O să formuleze la un moment dat și așa. Dar până atunci a zis hai să închidă B1 », a spus Banciu. Citeste tot articolul.


Imparţialitate ? Pe naiba !
Brindusa Armanca
6 noiembrie 2013
Contributors.ro

Consiliul Național al Audiovizualului nu prididește în a amenda companiile de televiziune pentru încălcarea regulilor elementare ale jurnalismului. Una dintre cele mai frecvente abateri este părtinirea, jocul în defavoarea adevărului pe care toți jurnaliștii, dar toți !, susțin că îl servesc. Codul Audiovizualului precizează în art. 64 că furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte mai multe principii cum sunt informarea corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă cu privire la un fapt sau un eveniment, iar în art. 66 consemnează că în programele de ştiri şi de dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie respectate asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie. Citeste tot articolul.


„Evolutia” presei : de la gaina cu pui vii a EVZ, la cocosul fara cap al RomaniaTV
Adrian Halpert
8 noiembrie 2013 11:39
Reporter Virtual

Goana celor de la Romania TV dupa audienta cu orice pret frizeaza ridicolul. Daca, pana acum, „recordul” in materie de „fonfleuri” de presa era detinut de„Evenimentul zilei” din anii ’90 cu celebra stire potrivit careia „O gaina a nascut pui vii”, iata ca acesta a fost detronat de replica online a televiziunii deputatului PSD Sebastian Ghita. Site-ul Romaniatv.net da publicitatii o „stire” de senzatie : „CAZ UNIC ÎN LUME : Povestea EXTRAORDINARĂ a cocoşului care a TRĂIT doi ani FĂRĂ CAP VIDEO”. Desi citeaza un obscur site americani de curiozitati, Odditycentral.com, redactorii de la Romaniatv.net – care are drept slogan, chiar sub logo-ul site-ului „Noi dam stirea exacta” – nu fac niciun efort de a pune macar sub semnul intrebarii povestea incredibila. Citeste tot articolul.


• CAMPANII / SPOTURI

Campania Observator “Copiii nu sunt invizibili”, nominalizată la PR Award România
VINERI, 08 NOIEMBRIE 2013
Antena 1.ro

Mii de copii din toată Romania sunt copii nevazuţi. Sunt copii care nu au niciun fel de act de identitate, certificat de naştere sau buletin. Şi ca atare nu există, nu pot fi vaccinaţi, nu pot fi asistaţi medical decât în cazuri de urgenţă, mai mult, nu pot merge la şcoală. Ei nu nu există pentru statul român. Situaţia copiilor este disperată şi nu suportă amânare, aşa că Observatorul şi Antena 3 şi-au propus să schimbe realităţi şi mentalităţi astfel încât aceştia să nu mai fie invizibili. Citeste tot articolul.

Articole pe aceeasi tema :

ANTENA 1
Oraşul de sub oraş, o nouă campanie Observator

JURNALUL NATIONAL
Oraşul de sub oraş, o nouă campanie Observator


Mesajul dur al lui Gruia Sandu într-un spot Roșia Montană : Suntem într-o epocă în care totul se află și se întoarce împotriva voastră
8 NOIEMBRIE 2013 | IULIA BUNEA
Pagina de media

Actorul Mihai Gruia Sandu se alătură campaniei pentru salvarea Roșia Montană printr-un mesaj dur adresat celor care „au furat, au vândut, au prădat țara”. „Suntem într-o epocă în care totul se află, secretele se spulberă, și, cu o precizie aproape incredibilă, se întoarce împotriva voastră mult mai repede decât vă așteptați”, spune în final mesajului actorul. „Așa că în momentul acela, care se apropie, a și venit, nu o să aveți unde să vă ascundeți. Așteptați doar puțin”, mai spune el. Citeste tot articolul.


Spotul ADC*RO Awards, către publicitari : “Nu vă putem atesta ca fiind buricul pământului
8 noiembrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Pagina de media
Spotul de promovare a festivalului ADC*RO Awards le explică cretivilor, într-o manieră ironică, faptul că nu le poate “atesta” calitatea de a fi “buricul pământului”. “E greu să câstigi, e si mai greu sa #ramaidetreaba“, este mesajul cu care se încheie clipul publicitar. Citeste tot articolul.


• EMISIUNI

Emisiunea « M Magazin » prezintă cele mai noi ştiri mondene, în fiecare zi, de luni până joi, la TVR 2
Diana Parvulescu
Cultură-Media 10 noiembrie 14:10
Mediafax

TVR 2 difuzează începând de luni, în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 21.30, emisiunea « M Magazin », a cărei gazdă este Monica Colceriu, telespectatorii având ocazia să pătrundă în culisele celor mai importante evenimente mondene din Bucureşti, informează televiziunea. Astfel, telespectatorii vor fi conectaţi la noutăţile din viaţa vedetelor din showbizul românesc şi vor putea urmări declaraţii în exclusivitate de la cele mai cunoscute celebrităţi din România. Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+. Citeste tot articolul.

Articol pe aceeaşi tema :

Pagina de media
TVR va avea emisiune mondena


În sfârşit se ştie cine îi ia locul lui bendeac ! Uite cu ce surprize vine iComedy !
10 Noiembrie 2013, Ora 10:40
Libertatea

După o mulţime de speculaţii în ceea ce-l priveşte pe cel care va prezenta show-ul « iComedy » în loc lui Mihai Bendeac, iată că lucrurile s-au lămurit. Mikey Hash este cel care va prezenta emisiunea « iComedy », de la Antena 1. În fiecare săptămână, el va avea câte un invitat special, care va fi şi co-prezentator. Citeste tot articolul.


IComedy lansează asistenta tv inteligentă
10 Noiembrie 2013 - 09:50
Jurnalul.ro

Filmările la Icomedy sunt în plină desfăşurare. Mikey Hash, Şerban Pavlu, Cătălin Bordea, Vlad Drăgulin, Vlad Corbeanu, Daniel Buzdugan & Co pregătesc o serie de surprize pentru telespectatori, începând cu ediţia din 22 noiembrie, cu rubrici şi personaje noi. Citeste tot articolul.


Pe ce mai risipeste banii Claudiu Saftoiu, in plina criza. Emisiune-tabloid la televiziunea publica
Laurentiu Ciocazanu
10 noiembrie, 2013 la 14:48
Reporter Virtual

Pentru cine credea ca dezmatul moral si financiar in care se afla TVR s-a mai potolit, ar fi bine sa priveasca la emisiunile si la costurile din parohia lui Claudiu Saftoiu. Dupa show-uri discutabile si scumpe, avand ca gazde figuri eterne precum Ramona Badescu (foto) sauAndreea Marin, i-a venit randul si …mondenului. Astfel, anunta Mediafax, TVR 2 difuzează începând de luni, în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 21.30, emisiunea “M Magazin”, a cărei gazdă este Monica Colceriu. Citeste tot articolul.


O emisiune de la Radio Guerrilla se poate asculta pe iPhone și pe iPad
8 NOIEMBRIE 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de media

Radio Guerrila a găsit o nouă modalitate de a se face ascultat, dat fiind faptul că de mai bine de o lună și jumătate nu mai emite on air, ci doar pe internet. Soluția ? Una dintre cele mai cunoscute emisiuni ale postului are, începând de ieri, propria aplicație pentru iPhone și pentru tabletele iPad. Deocamdată aplicația nu este disponibilă pentru telefoanele cu sistem de operare Android sau Windows. Radio Guerrilla și-a încetat emisia în FM, pe 23 septembrie, ca urmare a deciziei CNA de a-i retrage toate licențele audivizuale. Citeste tot articolul.


• AUDIENŢE

Next Star conduce detaşat clasamentul de audienţă
vineri, 08 noiembrie 2013
Antena 1 | Stiri TV

Ziua de ieri a fost una extraordinarã pentru Antena 1. Urmãrind în numãr foarte mare programele Antenei 1, telespectatorii au condus emisiunile postului generalist al trustului Intact în fruntea clasamentului de audienţã. Atât în Prime Time, cât şi la nivelul întregii zile, Antena 1 a fost prima opţiune a celor mai mulţi români din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani. Observatorul dimineţii, Observator 16, ambele intervale de difuzare Mireasã pentru fiul meu, Acces Direct, Next Star şi Un show pãcãtos s-au impus ca lider detaşat de audienţã la nivelul targetului comercial, 18-49 urban, conform datelor oferite de Kantar Media. Citeste tot articolul.


1,3 milioane de telespectatori, cu ochii la Dansez pentru tine
9 noiembrie 2013 | iulia bunea
Paginademedia.ro

Show-ul Dansez pentru tine a ținut în fața televizoarelor 1,3 milioane de telespectatori în cele peste patru ore de difuzare. Emisiunea s-a situat sub ediția de săptămâna trecută, când a fost invitată Mihaela Rădulescu. Paginademedia.ro prezintă în continuare audiența posturilor TV de vineri seara. Citeste tot articolul.


• DIVERSE

Premiile Antenei 3, care „e aici” ! Acum, si la Londra
Adrian Halpert
8 noiembrie, 2013 la 12:57
www.reportervirtual.ro

ANTENA E AICI ! ACUM LA LONDRA… Mândrie în trustul lui Felix : „Antena 3, premiată la Londra” – este al doilea material azi pe prima pagină a „Jurnalului Naţional” după… Traian Băsescu, firește. Cine a luat premiul ? Nu Gâdea ! Nu Badea ! Nu Ursu ! Toți s-au mai învârtit de o mini-vacanță prin Marea Britanie alături de colega lor, care, de fapt, a fost cea premiată : Carmen Avram : „Antena 3 a primit premiul special al juriului (The AIB’s International Jury Highly Commends) la gala premiilor International Media Excellence Awards 2013 , acordate de The Association for International Broadcasting, pentru „Îngeri în infern”, anchetă marca „În premieră” cu Carmen Avram”. Citeste tot articolul.

Articole pe aceeaşi tema :

Antena 3
Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2013, pentru « Îngeri în infern »

JURNALUL NATIONAL
Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2013, pentru « Îngeri în infern »


Mihai Bendeac : „În momentul acesta Antena 1 nu m-a dat afară, mă ține puțin prizonier
8 NOIEMBRIE 2013 | IULIA BUNEA
Pagina de media

Mihai Bendeac răspunde într-un material video, publicat pe YouTube, la întrebările fanilor legate de scandalul cu Antena 1. „S-a inoculat ideea că toată această situație ar fi pornit de la faptul că eu l-aș fi invitat pe Radu Banciu la emisiunea iComedy şi cei de la Antena 1 n-ar fi fost de acord. E fals, nu acesta a fost motivul determinant pentru tot ce s-a întâmplat. Motivele determinante au fost niște chestii despre care îmi e foarte greu să vorbesc”, a spus actorul. Citeste tot articolul.


• INTERNAŢIONAL

MTV România se aliniază tendinţelor internaţionale şi lansează contul #mtvromania pe Instagram
vineri, 8 noiembrie 14:41 | Departamentul Life
Mediafax

MTV România se aliniază tendinţelor internaţionale şi lansează contul #mtvromania pe Instagram, potrivit unui comunicat MTV. Potrivit sursei citate, România este a treia ţară, după SUA şi Marea Britanie, în care MTV lansează un cont pe Instagram. "România este a treia ţară, după SUA şi UK, în care MTV lansează propriul cont Instagram. MTV a fost, este şi va fi principalul provider de music related info, unul dintre brand-urile care s-a impus de-a lungul timpului, care a făcut istorie… Citeste tot articolul.