Revista Presei, 11 decembrie 2013

12.12.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA Antena 1, amendată cu 10.000 de lei de CNA pentru declaraţiile lui Cheloo despre persoanele gay
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să amendeze cu 10.000 de lei televiziunea Antena 1, pentru emisiunea « X Factor » din 24 noiembrie, în care cântăreţul Cheloo a făcut afirmaţii care, potrivit membrilor CNA, au discriminat persoanele gay. Citeste tot articolul.


Afirmațiile lui Cheloo, taxate de CNA cu 10.000 de lei
10 decembrie 2013 | Iulia Bunea
Pagina de Media

Antena 1 va plăti 10.000 de lei pentru afirmațiile făcute de Cheloo, jurnat la X Factor, la adresa unui concurent gay, participant la show-ul de talente. Amenda a fost votată de șapte dintre cei nouă membri CNA prezenți în ședința de astăzi. O altă propunere de amendare i-a aparținut Narcisei Iorga care a propus amendarea postului cu 80.000 de lei. Citeste tot articolul.


AMENDĂ URIAŞĂ PENTRU ANTENA 1, DIN CAUZA LUI CHELOO ! Uite ce spun membrii CNA
publicat la : 18:50 | Tue,10 Dec 13
Libertatea

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să amendeze cu 10.000 de lei televiziunea Antena 1, pentru emisiunea « X Factor » din 24 noiembrie, în care cântăreţul Cheloo a făcut afirmaţii care, potrivit membrilor CNA, au discriminat persoanele gay. Citeste tot articolul.


B1 TV, somat public de CNA pentru limbajul injurios folosit de Radu Banciu
Madalina Cerban - Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să someze public televiziunea B1 TV pentru limbajul injurios folosit de Radu Banciu în ediţiile din 8 şi 28 noiembrie ale emisiunii « Lumea lui Banciu ». În urma difuzării emisiunii « Lumea lui Banciu » din 28 noiembrie, CNA a primit 50 de reclamaţii, între care şi o sesizare de la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Citeste tot articolul.


CNA respinge transformarea Antena 2 in Antena Stars. Sorin Alexandrescu : Antena Stars va ajunge in casele romanilor la inceput de an
de V.O. HotNews.ro
Marţi, 10 decembrie 2013, 16:57 Economie | Media & Publicitate

CNA a respins, marti, cererea Antena TV Group de transformare a postului Antena 2 in Antena Stars, televiziune despre celebritati, in conditiile in care unii membri ai Consiliului - Narcisa Iorga si Laura Georgescu - au apreciat ca aceasta schimbare inseamna tabloidizarea canalului, prin emisiunile unor prezentatori ca Bianca Dragusanu, potrivit Mediafax. In replica, seful Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, arata intr-un comunicat de presa ca « Am toata increderea ca (...) Antena Stars va ajunge in casele romanilor la inceput de an ». Citeste tot articolul.


CNA a respins proiectul Antena Stars : se tabloidizează 100%. Bianca Drăgușanu, nedorită
10 decembrie 2013 | Iulia Bunea
Pagina de Media

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să respingă transformarea Antenei 2 în Antena Stars întrucât postul s-ar transforma într-unul tabloid, dar și din cauza Biancăi Drăgușanu Slav. Bianca Drăgușanu ar fi trebuit să aibă o emisiune tip reality show numită Academia Biancăi. Citeste tot articolul.


CNA a respins solicitarea de transformare a Antena 2 în Antena Stars din cauza Biancăi Drăguşanu
Madalina Cerban - Mediafax

CNA a respins, marţi, solicitarea societăţii Antena TV Group de transformare a televiziunii Antena 2 în Antena Stars, unii membri ai Consiliului - Narcisa Iorga şi Laura Georgescu - precizând că postul se va tabloidiza prin emisiunile unor prezentatori ca Bianca Drăguşanu în noua grilă a canalului. Citeste tot articolul.


Cazul Antena Stars a ajuns subiect de Acces Direct. Live cu președintele CNA și Bianca Drăgușanu
10 decembrie 2013 | Iulia Bunea
Pagina de Media

Șefa CNA a împărțit același ecran cu vedeta de tabloid Bianca Drăgușanu. Cum așa ? Respingerea de către CNA a transformării Antenei 2 în Antena Stars a ajuns subiect la emisiunea Acces Direct de astăzi. Invitați au fost Cristi Brancu și Bianca Drăgușanu și președintele CNA, Laura Georgescu, care a intrat în direct din sediul CNA. Bianca Slav, interzisă la TV de către CNA, a titrat postul TV pe burtieră. Citeste tot articolul.


Scandal in direct la TV ! Vezi cum a fost desfiintata Bianca Dragusanu de sefa CNA
Can Can

Bianca Dragusanu a fost facuta cu ou si cu otet in direct la TV. Cea care a desfiintat-o e Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, intreg scandalul pornind de la decizia CNA de a interzice postul TV al carei vedeta e Bianca. Citeste tot articolul.


Comunicat de presă - Valentin-Alexandru Jucan (CNA)
Marţi, 10 Decembrie 2013 19:59
Agerpres

IN VEDEREA PROTEJĂRII INTEGRITĂŢII IMAGINII PUBLICE A POSTULUI PE CARE IL REPREZENTAŢI, DORESC SĂ FAC URMĂTOARELE PRECIZĂRI :

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, doamna Laura Georgescu, a transmis presei, astăzi, 10 decembrie 2013, o invitaţie la un eveniment care va fi organizat mâine, la sediul C.N.A. Este vorba despre ceremonia de înmânare a ’trofeelor’ şi ’diplomelor de excelenţă’, posturilor de radio şi televiziune. Citeste tot articolul.


• TVR

Claudiu Săftoiu a demisionat de la TVR. Scrisoarea de demisie
10 decembrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Pagina de Media

Președintele-director general al TVR, Claudiu Saftoiu, și-a dat astăzi demisia, cu puțin timp înainte ca raportul de activitate al institutiei să fie discutat în Parlament. Scrisoarea de demisie a lui Claudiu Săftoiu : Domnule Preşedinte al Senatului, Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Solicit dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii mele de responsabilităţile conferite prin Hotărârile Parlamentului României nr. 37/2012, respectiv nr. 40/2012, privind numirea consiliului de administraţie al Societăţii. Citeste tot articolul.


Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR
Romania TV

Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului. Claudiu Săftoiu a demisionat de la conducerea TVR. Demisia lui vine chiar înaintea şedinţei de plen reunit programată marţi, la ora 14.30, în care urma să fie dezbătut şi votat raportul de activitate al TVR. Citeste tot articolul.


Rares Bogdan nu poate merge in locul lui Saftoiu
Val Valcu
CorectNews.com

Ipoteza ca Rares Bogdan sa ii ia locul lui Claudiu Saftoiu este extrem de periculoasa pentru realizatorul emisiunii Jocuri de Putere. Plecarea vedetei la TVR nu mi se pare exclusa, chiar daca a negat intentia. Imaginea unui astfel de moderator e chiar necesara televiziunii publice, renumita pentru conformismul vocilor din Calea Dorobantilor. Dar a prelua pozitia manageriala amintita ar fi nu doar o greseala, ci o prostie. Si-ar distruge imaginea, degeaba. Citeste tot articolul.


Săftoiu a demisionat din fruntea TVR. Parlamentul pregăteşte o nouă conducere : Rareş Bogdan, Mircea Dinescu şi Cornel Nistorescu, în noul CA
10 Dec 2013 13:56:29
Autor : Sebastian Zachmann
Adevarul

Plenul reunit al Parlamentului se pregăteşte să respingă astăzi Raportul de activitate al TVR. Prin urmare, Claudiu Săftoiu va fi debarcat din fruntea televiziunii publice, împreună cu întreg Consiliul de Administraţie. În locul său ar putea veni Rareş Bogdan, iar din noul CA vor face parte Mircea Dinescu şi Cornel Nistorescu. Claudiu Săftoiu a demisionat înainte de prezentarea raportului, conform unor surse hotnews.ro Citeste tot articolul.


TVR a fost decapitată prin moarte subită
10 Dec 2013 21:31 Sebastian Zachmann
Adevarul

VOT Majoritatea parlamentară pregăteşte o nouă conducere pentru televiziunea publică, după ce echipa condusă de Claudiu Săftoiu a fost debarcată fără motive concrete Plenul reunit al Parlamentului a respins ieri, la foc automat, cu 21 de voturi „pentru“, 10 „abţineri“ şi 262 „împotrivă“ raportul de activitate al TVR pe anul 2012. Drept urmare, întregul Consiliu de Administraţie a fost demis. Citeste tot articolul.


UPDATE Emisiunea TVR 3 cu oita Pufulica - de la bascalie la scandal. GDS si Revista 22 : Transmisia a inclus un colind cu « profunde accente antisemite ». TVR : O « interpretare neinspirata », nu a fost alegerea noastra
de V.O. HotNews.ro
Marţi, 10 decembrie 2013, 15:56 Economie | Media & Publicitate

Lansarea TVR 3 ca televiziune dedicata mediului rural starneste un nou scandal, dupa ce a devenit tinta bascaliei nationale cu ajutorul oitei Pufulica. Grupul pentru Dialog Social si Revista 22 cer CNA si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii sa se sesizeze in legatura cu un colind « cu profunde accente antisemite », prezentat in aceeasi emisiune de vineri, care a fost deschisa cu prezentarea Pufulicai. Citeste tot articolul.


•Opinii

Din seria “Greu de sinucis” – azi Claudiu Săftoiu
Serban Pretor Contributors.ro

Actualul pdg al SRTv a depus eforturi susţinute pentru a reuși să iasă cu picioarele înainte din ceea ce dumnealui consideră politica românească sau știinţa distrugerii instituţionale cu ajutorul politicului. Astăzi a mai făcut un pas. A îndeplinit ordinul primit și și-a dat demisia atunci cînd cei care l-au înscăunat au conștientizat că a adus instituţia într-o situaţie fără ieșire, în prag de moarte clinică, datorată ignorării ei cvasitotale de către public ; ba mai mult, ajunsă de “rîsul lumii”, la propriu, după recenta rebranduire și relansare a programului TVR3. Citeste tot articolul.

• Diverse

Meciul Chelsea – Steaua, difuzat de două posturi
10 decembrie 2013 | Iulia Bunea
Pagina de Media

Partida dintre Chelsea și Steaua din Champions League va fi difuzată de două televiziuni de sport : Digi Sport și Dolce Sport. Meciul va fi transmis miercuri, 11 decembrie, începând cu ora 21.45. Chelsea – Steaua va concura în audiențe cu Tanti Florica de pe Pro TV și cu show-ul de divertisment Te cunosc de undeva de pe Antena 1. Citeste tot articolul.


• Internaţional

VIDEO Un nou concept TV, denumit „realitate structurată“, face furori în Marea Britanie
10 Dec 2013 18:35:57
Adevarul

Două seriale aparţinând unui nou concept TV, „realitate structurată“, un hibrid între reality-show şi documentar, fac furori în Marea Britanie, unde au obţinut cote de audienţă uluitoare şi multe premii, fiind însă şi criticate, sub motivul că încalcă graniţa dintre realitate şi ficţiune. Citeste tot articolul.