Revista Presei, 08 octombrie 2013

08.10.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA

Dan Diaconescu a depus plângere penală împotriva unor actuali şi foşti membri ai CNA
de Diana Parvulescu, Andrei Dumitrescu
Mediafax

Dan Diaconescu a depus o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva unor actuali şi foşti membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), privind deciziile luate de instituţie de înjumătăţire a licenţei audiovizuale, în 2012, respectiv de retragere a licenţei audiovizuale, în 2013.

Plângerea, depusă în luna mai de Dan Diaconescu, este instrumentată de poliţiştii Secţiei 17, care verifică reclamaţiile omului de afaceri sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5. Citeşte tot articolul.


Realitatea Media vrea licenţele Radio Guerrilla înapoi. Compania a solicitat CNA reanalizarea deciziei
7 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Compania Realitatea Media, care operează Realitatea TV, a cerut CNA reanalizarea deciziei de a retrage licențele Radio Guerrilla. Solicitarea urmează să fie analizată în ședința de mâine a Consiliului. Citeşte tot articolul.


• Subiecte in actualitate

Traian Băsescu : Ponta este hotărât să pună presa sub control. Ţinta ordonanţei ar putea fi TVR
7 octombrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

„Spre deosebire de Adrian Năstase, care plătea presa, Ponta este la fel de hotărât să pună sub control audiovizualul dar o face mai cinic și mai brutal”, a declarat Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, acuzându-l pe Victor Ponta de tentativă de pune sub control presa, relatează HotNews.ro.

Șeful statului a spus că televiziunea publică ar putea fi afectată de ordonanța privind insolvența. Citeşte tot articolul.


Ponta : Vorbind de insolvenţă, Băsescu şi-a bătut recordul de ipocrizie. Este crocodilul care plânge
de Departamentul Politic
Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a bătut recordul de ipocrizie prin declaraţiile referitoare la efectul ordonanţei privind insolvenţa asupra presei, după ce în campania din 2009 lupta împotriva « mogulilor », a declarat premierul Victor Ponta.

« Cu asta chiar şi-a bătut Băsescu recordurile de ipocrizie, crocodilul care plânge. Eu ştiu că Băsescu a luptat în campania din 2009 împotriva mogulilor », a spus Ponta la Antena 3. Citeşte tot articolul.


Adevărul şi PRO TV, uitate de „Istoria jurnalismului din România în date“
7 Oct 2013 17:41:40
Autor : adevarul
Adevarul

În editorialul „Breaking News : Adevărul şi PRO TV n-au apărut niciodată !“, publicat ieri pe gândul.info, Cristian Tudor Popescu semnalează mai multe lacune într-un volum despre istoria activităţii jurnalistice din România între anii 1731-2011.

Lucrarea „Istoria jurnalismului din România în date. Enciclopedie cronologică.“ a apărut la finele anului trecut la editura Polirom şi este un volum coordonat de Marian Petcu, profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi laureat al Premiului naţional „Valeriu Branişte“ pentru cercetare în domeniul istoriei jurnalismului. Citeşte tot articolul.


• OPINII

Dacă supravieţuiesc şi după ce emit cu miră, daţi-le cianură ! Piperea : ”Nu Realitatea, ci Antena 3 şi ProTV pot avea probleme”
Cătălin Tolontan - blog

UPDATE2 : Citat pe blog, avocatul Gheorghe Piperea, profesor în insolvență, a simțit nevoia să detalieze subiectul fierbinte, etapizîndu-l în două argumente :

1. ”Ceea ce a făcut Guvernul este o mare eroare ! Din momentul pronunțării insolvenței, teoretic durează 5 luni pînă cînd judecătorul poate aproba planul de reorganizare. În practică, mai ales în cazul companiilor mari și complexe, cum sînt cele din media, durează un an. Citeşte tot articolul.


Breaking News : Adevărul şi PRO TV n-au apărut niciodată !
de Cristian Tudor POPESCU
Publicat la : 06.10.2013 23:23
Gandul.info

Bag de seamă că la prestigioasa editură Polirom a apărut „Istoria jurnalismului din România în date. Enciclopedie cronologică. Volum coordonat de Marian Petcu.” O lucrare monumentală, văd pe net.

Cum am primit tomul, în greutate de 3,4 kg, m-am uitat şi eu, cu legitimă curiozitate, la lucruri cu care am oareşcari legături istorice. De pildă, ziarul Adevărul. Citeşte tot articolul.


Televiziunile insolvabile și politicienii cu cenușă în cap
de Brindusa Armanca
Revista 22

Sub pretextul „taxelor“ neplătite, Victor Ponta proiectează lovituri sub centură pentru televiziunile neafiliate puterii politice.

De acord : ordonanța de urgență a Codului insolvenței, modificată pe șest, cu o zi înainte de adoptare, așa încât să decupeze din marea de firme aflate în insolvență doar companiile din audiovizual și încă retroactiv, ei bine, asta e o porcărie. Citeşte tot articolul.


• INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV. Dan Diaconescu : „Vom da drumul la OTV până cel târziu la sfârșitul lunii”
7 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

OTV ar putea reveni din această lună. Dan Diaconescu, patronul postului, a declarat în exclusivitate într-un interviu acordat paginademedia.ro că a obținut o licență TV în Italia și că e gata să dea drumul televiziunii în jurul datei de 15 octombrie. „Dar aici nu depinde numai de noi, depinde și de firmele de cablu din România”, a spus Diaconescu pentru paginademedia.ro. Citeşte tot articolul.


Dan Diaconescu : Vom deschide OTV-UL pe 15 octombrie
Realitatea.net

Dan Diaconescu a declarat la REALITATEA TV că urmează să redeschidă televiziunea OTV din 15 octombrie. Noul OTV are sediul chiar în Vatican.

Dan Diaconescu a declarat că din cauza regimului Ponta a ajuns să caute un loc în străinătate să emită. "Eu am ajuns să caut un loc să emit din străinate. Se va întâmpla din 15 octombrie şi acest regim sper să cadă de la mass-media. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelaşi subiect

Hotnews.ro - Dan Diaconescu : Vom da drumul la OTV pana cel tarziu la sfarsitul acestei luni

Evenimentul zilei - OTV va emite dintr-o biserică a Vaticanului

Evenimentul zilei - Dan Diaconescu : „Vom da drumul la OTV până cel târziu la sfârșitul lunii”


Presedintele UNJR : Adoptarea Codului Insolventei prin ordonanta, un act iresponsabil al Guvernului Interviu
Marti, 08 Octombrie 2013, ora 06:30
Autor : Ioana Ene Dogioiu
Ziare.com

Este fara precedent ca un cod juridic, asa cum este Codul Insolventei, sa fie adoptat prin ordonanta de urgenta, afirma judecatoarea Natalia Roman, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR).

Intr-un interviu acordat Ziare.com, judecatoarea Natalia Roman spune ca un astfel de act al Guvernului este unul iresponsabil pentru ca el nu are in mod realist nicio motivatie obiectiva sau juridica valida, ridicand astfel suspiciuni serioase in legatura cu motivatiile reale ale actiunii guvernamentale. Citeşte tot articolul.


• INTERNAŢIONAL

Euromed Audiovisual : at the Tunis meeting, the expert group established the goals for a South Mediterranean Audiovisual Observatory
Press Release
Strasbourg / Tunis, 3 October 2013
European Audiovisual Observatory

The Euromed Audiovisual III programme of the European Union and the European Audiovisual Observatory, in collaboration with the Arab States Broadcasting Union (ASBU) held the 1st meeting of the expert group on television and on-demand audiovisual services in Tunis on 23-24 September 2013. Citeşte tot articolul.


Digital Agenda : Bringing more women into EU digital sector would bring €9 billion annual GDP boost, EU study shows
Press release
Brussels, 3 October 2013
European Commission

Getting more girls interested in a digital career and getting more women into digital jobs would benefit the digital industry, women themselves and Europe’s economy. This is the key finding of the European Commission survey on women active in the ICT sector, published today.

According to the study, there are now too few women working in the ICT sector : Citeşte tot articolul.