Revista Presei, 07 octombrie 2013

07.10.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA

Sefa CNA, Laura Georgescu, despre schimbarile legate de audiovizual din proiectul de cod al insolventei : Realitatea TV nu intra sub incidenta lor. Daca articolul exista in ianuarie, OTV nu pierdea licenta
de Costin Ionescu
Vineri, 4 octombrie 2013, 15:11 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Articolul aparut in ultima versiune accesibila a noului Cod al insolventei si care se refera la audiovizual, articol ce ar putea pune radiodifuzorii in imposibilitatea de a mai emite, nu se aplica in cazul Realitatea Media, a spus vineri, pentru HotNews.ro, presedintele CNA Laura Georgescu. Realitatea TV acuza, in prezent, guvernul Ponta ca « vrea sa falimenteze » acest post. Citeşte tot articolul.


Laura Georgescu, sefa CNA, despre Codul insolventei : Realitatea TV nu intra sub incidenta. OTV nu va pierde licenta
04.10.2013
Revista 22

Articolul aparut ultima versiune accesibila a noului Cod al insolventei si care se refera la audiovizual, articol ce ar putea pune radiodifuzorii in imposibilitatea de a mai emite, nu se aplica in cazul Realitatea Media, a spus vineri, pentru HotNews.ro, presedintele CNA Laura Georgescu. Citeşte tot articolul.


Noul Cod al insolvenţei, în MO. Laura Georgescu : Realitatea TV nu intră sub incidenţa articolului privind mass-media
Ionuţ Iordăchescu / 04 Oct 2013 17:32
Dcnews.ro

Actul normativ privind noul Cod al insolvenței a fost publicat în Monitorul Oficial în ultima versiune apărută pe site-ul Ministerului Justiției, care cuprindea și articolul privind mass-media. Acesta va intra în vigoare pe 23 octombrie. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Paginademedia.ro - Şefa CNA, despre noul Cod al insolvenţei : Realitatea TV nu intră sub incidenţa lui


Valentin Jucan (CNA) : Suspendarea licenţei audiovizuale este nedemocratică şi anticonstituţională
de Madalina Cerban
Mediafax

Valentin Jucan, membru al CNA, a declarat că Ordonanţa care prevede suspendarea licenţei televiziunilor şi radiourilor aflate în insolvenţă este « nedemocratică şi anticonstituţională », cerându-i, totodată, demisia preşedintelui CNA, Laura Georgescu,pentru că aprobă obstrucţionarea libertăţii presei.

"Referitor la noua formă a legii insolvenţei şi efectele ei în spaţiul audiovizual, ieri, 3 octombrie 2013, am afirmat că libertatea presei este limitată. Mai mult, am susţinut şi susţin că este o formă de reglementare nedemocratică şi anticonstituţională. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Paginademedia.ro - 7 Octombrie. Valentin Jucan (CNA) : Suspendarea licenţei audiovizuale este nedemocratică şi anticonstituţională

Curierul National - Valentin Jucan (CNA) : Suspendarea licenţei audiovizuale este nedemocratică şi anticonstituţională

9am.ro - CNA : Suspendarea licentei audiovizuale este nedemocratica si anticonstitutionala

Wall-street.ro - Jucan (CNA) : Suspendarea licentei audiovizuale este nedemocratica. Laura Georgescu trebuie sa demisioneze

Hotnews.ro - Valentin Jucan (CNA) : Suspendarea licentei audiovizuale este nedemocratica si anticonstitutionala


• Subiecte in actualitate

UPDATE De ce este acuzat guvernul Ponta ca vrea sa inchida gura unor televiziuni printr-o modificare de ultim moment la Codul Insolventei. Articolul-problema, mentinut in Ordonanta publicata in Monitorul Oficial
de C. Ionescu
Vineri, 4 octombrie 2013, 12:07 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Posturile de radio si televiziune aflate in insolventa, cum este cazul Realitatea TV, ar putea sa piarda posibilitatea de a indeplini principalul lor obiect de activitate - acela de a emite programe. In ultima sa versiune accesibila pe site-ul Ministerului Justitiei, noul Cod al insolventei, nepublicat inca in Monitorul Oficial, include un articol care nu exista in proiectul supus initial dezbaterii publice si care spune, practic, ca posturilor aflate in insolventa li se suspenda licenta audiovizuala pana la confirmarea planului de reorganizare. Citeşte tot articolul.


ESTE OFICIAL : Televiziunile care intră în insolvenţă nu mai pot emite
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Noul cod al insolvenței, care spune că posturilor aflate în insolvență li se suspendă licența audiovizuală până la confirmarea planului de reorganizare, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial la doar o zi după ce noul Cod al insolvenței a fost aprobat în ședință de guvern. Citeşte tot articolul.


Mircea Toma, despre noul Cod al insolvenţei : Este o agresiune severă împotriva libertății presei
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

“Este o agresiune severă împotriva libertății presei, a libertății de exprimare și a liberului acces la informații de interes public”, a declarat Mircea Toma, președintele ActiveWatch, despre noul Cod al insolvenței care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Noul cod al insolvenței, care spune că posturilor aflate în insolvență li se suspendă licența audiovizuală până la confirmarea planului de reorganizare, a fost publicat în Monitorul Oficial. Citeşte tot articolul.


Tolontan : De ce o fabrică de salam poate funcţiona în insolvenţă, iar o televiziune îşi pierde licenşa şi om mai vedea noi ?! Fault dur la adresa televiziunilor şi radiourilor
5 octombrie 2013 | Petrişor Obae
Paginademedia.ro

“Guvernul vrea să aducă mai mult fair-play economic în chestiunile insolvenței comițînd un fault dur la adresa televiziunilor și radiourilor”, scrie Cătălin Tolontan despre ordonanța care spune că un post radio sau TV își pierde licența în cazul insolvenței. “Cum să dai o șansă unei televiziuni dacă o pui să difuzeze mira pînă se reorganizează ?”, se întreabă jurnalistul. Citeşte tot articolul.


CJI : Ordonanţa instaurează un regim discriminatoriu în piaţa mass-media
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Prevederile care permit suspendarea licenţei audiovizuale pentru radiodifuzorii aflaţi în insolvenţă sunt “restrictive, aduc atingere libertăţii presei, instaurează un regim discriminatoriu în piaţa de mass-media şi crează pemizele unor posibile abuzuri”, consideră Centrul pentru Jurnalism Independent, organizație condusă de Ioana Avădani.

Organizația de media mai spune că această prevedere “ridică riscuri majore de abuz, permiţând statului – din poziţia sa de creditor – să scoată de pe piaţă radiodifuzori incomozi”. Citeşte tot articolul.


ActiveWatch şi Reporteri fără Frontiere protestează : Ne vom adresa Comisiei Europene
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

ActiveWatch și Reporteri fără Frontiere protestează față de modificările propuse de Guvern Legii Insolvenței. Cele două organizații spun că se vor adresa Comisiei Europene în legătură cu “această gravă amenințare la adresa libertății presei comisă de Guvernul României”.

“ActiveWatch și Reporteri fără Frontiere condamnă decizia Guvernului României de a adopta în totală lipsă de transparență un act normativ ale cărui prevederi pun în pericol libertatea presei și dreptul la informare al publicului. Citeşte tot articolul.


Blaga : PDL trimite o scrisoare către Reding pe Codul insolvenţei, care urmăreşte « subjugarea presei »
de Alina Novaceanu
Mediafax

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că PDL va adresa o scrisoare vicepreşedintelui Comisiei Europene Viviane Reding în privinţa Codului insolvenţei, considerând că sunt articole ţintite în acest cod care urmăresc « subjugarea presei ». Citeşte tot articolul.


Modificările la Legea Insolvenţei nemulţumesc ActiveWatch şi Reporteri fără Frontiere
Agerpres

ActiveWatch şi Reporteri fără Frontiere condamnă decizia Guvernului de a adopta modificările cuprinse în noul Cod al Insolvenţei şi spun că aceste prevederi pun în pericol libertatea presei şi dreptul la informare al publicului.

"Prin susţinerea acestui act normativ, Guvernul deschide un nou capitol în istoria controlului politic şi economic al instituţiilor de presă din România. Citeşte tot articolul.


Televiziunile aflate în insolvenţă pot sta oprite cel puţin cinci-şase luni
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Posturile de televiziune aflate în insolvență ale căror plan de reorganizare nu a fost confirmat de judecătorul sindic vor avea licența suspendată timp de cinci-șase luni.

Acesta este termenul mediu de la declanșarea insolvenței și până la aprobarea planului de reorganizare, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro avocatul Arin Stănescu, membru fondator și Președinte al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență. Citeşte tot articolul.


Judeţul Alba rămâne fără televiziuni locale : Licenţele Alba TV şi Realitatea TV pot fi suspendate printr-un articol din Codul Insolvenţei
sâmbătă, 5 octombrie, 2013 | Publicat de Redactia Alba24.ro
Alba24.ro

Firmele care patronează Televiziunea locală Alba TV și Realitatea TV Alba Iulia își vor putea pierde licența de funcționare după intrarea în vigoare la 25 octombrie a Ordonanței de Urgență prin care se modifică Legea Insolvenței, dacă nu vor avea confirmat un plan de reorganizare. În proiectul de lege a fost introdus un articol care prevede suspendarea licenței în cazul operatorilor economici ce intră sub incidența Legii Audiovizualului. Pe lângă faptul că prevederile din noul cod al insolvenței intervin brutal în funcționarea unei instituții mass media, masura guvernului poate să îi trimită în șomaj pe angajații celor două televiziuni. Citeşte tot articolul.


Arin Stănescu, UNPIR : Codul insolvenţei va creşte numărul de falimente, nu vor mai există planuri de reorganizare
4 octombrie 2013, 11:26
de Daniel Ionascu
Adevarul.ro

Noul cod al insolvenţei, aprobat de către Guvern miercuri prin ordonanţă de urgenţă, va creşte şi mai mult numărul de falimente deoarece durata unei reorganizări a fost scurtată de la trei ani la un an, iar statul poate executa o companie aflată deja într-o astfel de procedura pentru creanţele bugetare, a declarat Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicticienilor în Insolvenţă din România (UNPIR). Citeşte tot articolul.


Codul insolvenţei afectează grav libertatea presei
Publicat în 05 Oct 2013
uzp.org.ro

COMUNICAT DE PRESĂ Uniunea Ziariştilor Profesionişti constată că în România, libertatea presei şi dreptul publicului de a fi informat, primesc din nou, pentru a câta oară, o lovitură importantă.

Adoptarea Ordonanţei de urgenţă care prevede, suspendarea licenţelor audiovizuale în cazul societăţilor comerciale intrate în procedură de insolvenţă, obligă radiouri şi televiziuni să-şi suspende activitatea. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelaşi subiect

Mediafax - Licenţa audiovizuală a posturilor TV şi radio aflate în insolvenţă va fi suspendată de CNA

Mediafax - ActiveWatch şi Reporteri fără Frontiere protestează faţă de prevederile Codului insolvenţei

Mediafax - Centrul pentru Jurnalism Independent : Suspendarea licenţei audiovizuale prevăzută în Codul insolvenţei provoacă riscuri majore de abuz

Hotnews.ro - Centrul pentru Jurnalism Independent critica prevederile referitoare la audiovizual din Ordonanta privind insolventa

Hotnew.ro - ActiveWatch si Reporteri fara Frontiere protesteaza fata de modificarile Legii Insolventei

Evenimentul zilei - Noul Cod al insolvenţei şi închiderea Realitatea Tv. Care sunt datele reale privind insolvenţa Realitatea Media


ÎNCHIDERE SURPRIZĂ. Revista ProTV Magazin îşi va înceta apariţia
6 octombrie 2013 | Petrişor Obae
Paginademedia.ro

EXCLUSIV. Pro TV Magazin, publicație din portofoliul Mediafax Group, urmează să își înceteze apariția.

Numărul de mâine, 7 octombrie, va apărea pe piață. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, ultimul număr tipărit va fi cel 14 octombrie.

Închiderea ghidului Pro TV Magazin vine la puțin timp după ce Adrian Sârbu (proprietarul Mediafax Group) a demisionat de la conducerea CME, compania mamă a posturilor Pro TV. Citeşte tot articolul.


• OPINII

Cand semeni Ponta culegi faliment (Opinii)
Ziare.com

Codul Insolventei adoptat prin ordonanta de urgenta este mai mult decat o lovitura la adresa independentei presei, cata mai era ea.

Este un abuz de proportii impotriva intregului mediu de afaceri. Nu intru acum in dezbaterea pe fond a prevederilor, o vor face specialistii in drept comercial, dar din start mi se par inadmisibile procedura de adoptare si timpul foarte scurt, 20 de zile, inainte de intrarea in vigoare. Citeşte tot articolul.


Ponta vrea să închidă gura Realitatea TV ?
SURSA : REALITATEA TV-REALITATEA.NET
Cotidianul.ro

Insolvenţa va fi similară, de acum înainte, cu falimentul. Cel puţin pentru instituţiile media. Proiectului aprobat ieri în şedinţă de guvern i-a fost adăugat un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica licenţa de emisie în mod automat. Actul normativ nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial, iar încercările noastre de a afla detalii sau forma finală a acestuia au fost sortite eşecului. Noul Cod al Insolvenţei este secret pentru presă. Citeşte tot articolul.


• TVR

PENTRU CE ? Corina Dănilă, trimisă la Las Vegas. Vedetele TVR, prin toată Europa doar pentru o lansare de grilă, la bătaie cu Vocea României
4 octombrie 2013 | Petrişor Obae
Paginademedia.ro

În plină perioadă de criză și pe un interval orar la care concurează direct cu show-urile momentului, TVR se aruncă într-un spectacol grandios, cu vedete care transmit din toată lumea, filmări din elicopter și focuri de artificii.

Vedetele TVR au fost trimise în toată lumea doar pentru un spectacol de lansare de grilă. Corina Dănilă este la Las Vegas, iar alte nume vor transmite, mâine, din mai multe capitale europene. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelaşi subiect

Hotnews.ro - Cum isi lanseaza grila de toamna TVR, institutie cu datorii imense : « Mega eveniment » cu delegatii in noua capitale europene si Corina Danila la Las Vegas

Evenimentul zilei - Ce face TVR pe banii noştri. Sute de mii de euro cheltuiţi pentru audienţe DEZASTRUOASE

Evenimentul zilei - Pe ce dă TVR banii : « Servicii de intermediere pe linie cosmică »


• AUDIENŢE

Vocea României, cea mai vizonată ediţie de până acum. Spectacolul de pe TVR 1 nu a prins nici top cinci, cu audienţe de până la zece ori mai mici
6 octombrie 2013 | Petrişor Obae
Paginademedia.ro

AUDIENȚE. Vocea României (Pro TV) a înregistrat aseară, cea mai mare audiență la nivel național din toate edițiile de până acum. În schimb, spectacolul grandios de pe TVR 1, cu transmisiuni în direct din toată lumea, a fost mult în urmă.

La orașe, înfrângerea TVR a fost umilitoare : show-ul de pe TVR 1 a fost pe intervalul Vocii tocmai pe locul 10, fiind depășit și de Sport.ro. Citeşte tot articolul.