Recomandare


envoyer l'article par mail title=

În data de 19 octombrie 2012, Ministerul Afacerilor Externe şi Consiliul Naţional al Audiovizualului au semnat un Acord de colaborare în vederea susţinerii unei campanii de informare publică prin difuzarea în spaţiul audiovizual a unor spoturi care vor conţine alerte de călătorie.

În scopul îndeplinirii mandatului său de a asigura realizarea politicii externe a statului român, care include şi apărarea în străinătate a drepturilor şi intereselor cetăţenilor şi ale persoanelor juridice române, pe baza legislaţiei române şi în conformitate cu practica internaţională şi cu acordurile bilaterale şi multilaterale la care România este parte, Ministerul Afacerilor Externe a iniţiat această campanie având în vedere necesitatea informării cetăţenilor români care doresc să călătorească în străinătate, asupra zonelor de risc şi a potenţialelor pericole la care aceştia pot fi expuşi în aceste zone.

Consiliul Naţional al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public, recomandă posturilor de radio şi de televiziune participarea la campania mai sus-menţionată, MAE urmând să transmită radiodifuzorilor spoturile aferente care vor conţine informaţii cu privire la situaţiile de risc care apar pe plan extern şi care pot pune în pericol cetăţenii români care călătoresc în astfel de zone, precum şi recomandări privind modalităţile de a evita expunerea la aceste riscuri.

În conformitate cu prevederile art. 141 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Secţiunea a 10-a, mesajele non-comerciale care vor fi difuzate în cadrul acestei campanii nu vor fi incluse în calculul duratei legale alocate publicităţii şi vor respecta următoarele condiţii cumulative : a) difuzarea mesajelor va fi gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă ; b) mesajele vor fi grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea „Mesaj de interes public”.

Campania nu are o durată limitată în timp, spoturile ce conţin alerte de călătorie urmând să fie difuzate ori de câte ori apar pericole sau elemente de risc pentru cetăţeni. Alertele de călătorie emise de MAE pot fi găsite la adresa http://www.mae.ro/travel-alerts.

Sperăm că vă veţi alătura demersului nostru şi veţi da curs acestei recomandări.

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte CNA
Răsvan Popescu


Informaţii privind spoturile referitoare la alertele de călătorie puteţi solicita la MAE, la adresa de e-mail : OCPC mae.ro.