Recomandare

21.05.2009


envoyer l'article par mail title=

În urma analizării emisiunilor de dezbatere difuzate în primele zece zile ale campaniei privind alegerile pentru Parlamentul European, Consiliul Naţional al Audiovizualului constată că acestea s-au îndepărtat în mare parte de scopul definit în Decizia CNA nr. 391 din data de 26 martie 2009.

Astfel, în conformitate cu art. 7, alin. 1, lit. b, în emisiunile de dezbatere “radiodifuzorii pun în discuţie programele electorale şi temele de interes legate de campania electorală”.

De asemenea, în conformitate cu art. 14, lit. c, realizatorii şi moderatorii dezbaterilor electorale au obligaţia “să asigure menţinerea dezbaterii în sfera tematicii electorale”.

CNA recomandă radiodifuzorilor să respecte obligaţiile care le revin în baza articolelor sus-menţionate. Parlamentul European emite legi şi directive care sunt transpuse în legislaţia noastră şi afectează fiecare cetăţean al României.

Este important ca, prin emisiunile de dezbateri, alegătorii să înţeleagă modul în care eurodeputaţii României pot influenţa sau iniţia propuneri în Parlamentul European. În lipsa unei reflectări adecvate a tematicii europene, există riscul de a avea la urne un electorat neinformat.

Răsvan Popescu

Preşedinte CNA