Lista stațiilor TV pentru 2016, în vederea aplicării principiului „must carry” - actualizat

21.02.2016


envoyer l'article par mail title=

pentru respectarea prevederilor art. 82 din
Legea audiovizualului nr. 504/2002,
cu modificările şi completările ulterioare

 I. Servicii de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România :

 1.TVR 1

 2.TVR 2

 3.TVR 3

 4.STUDIOUL TERITORIAL CLUJ (Judeţele CLUJ, BISTRIŢA-NĂSĂUD, SĂLAJ, BIHOR, SIBIU, MARAMUREŞ, SATU-MARE)

 5.STUDIOUL TERITORIAL CRAIOVA (Judeţele OLT, VÂLCEA, GORJ, MEHEDINŢI, ARGEŞ, DOLJ, TELEORMAN)

 6.STUDIOUL TERITORIAL IAŞI (Judeţele IAŞI, VASLUI, NEAMŢ, VRANCEA, GALAŢI, BOTOŞANI, SUCEAVA, BACĂU)

 7.STUDIOUL TERITORIAL TÂRGU MUREŞ (Judeţele MUREŞ, ALBA, BRAŞOV, HARGHITA, COVASNA)

 8.STUDIOUL TERITORIAL TIMIŞOARA (Judeţele TIMIŞ, ARAD, HUNEDOARA, CARAŞ-SEVERIN)


 II. Servicii de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte :

- TV 5

- Moldova 1 - amânat până la rezolvarea de către Compania “Teleradio-Moldova” a problemelor ce vizează transmisia programului Moldova 1 pe teritoriul României


 III. Servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi – în ordinea indicelui anual de audienţă, pentru anul 2015 :

PDF - 194.5 ko
Lista statiilor TV in vederea aplicarii principiului must carry

*) Începând cu data de 04.02.2016, noua denumire a serviciului de programe « EUFORIA LIFESTYLE TV » este « HAPPY CHANNEL »

**) Serviciile de programe REALITATEA TV şi INEDIT TV – incluse în lista must carry pentru anul 2016, pot fi incluse în ofertele de programe retransmise fără a solicita acorduri de retransmisie titularilor licenţelor audiovizuale, conform adreselor nr. 379/14.01.2016 transmisă de SC REALITATEA MEDIA SA şi nr. 1608/16.02.2016 transmisă de SC INEDIT TV SRL.

***) SC Antena TV Group SA informează Consiliul, prin adresa înregistrată la CNA cu nr. 10700/20.11.2015, despre faptul că :

”Politica Antena TV Group pe plan regional urmăreşte preluarea de către societăţile de cablu a programului postului regional Antena 1, acolo unde aceasta există. În aceste condiţii, dacă o societate de cablu alege să retransmită programul regional Antena 1 fără a mai retransmite în grila sa pe o frecvenţă separată şi programul Antena 1 naţional, nu considerăm că această situaţie ne aduce un prejudiciu în temeiul art.82 alin.1 din Legea 504/2002, atât timp cat serviciul de programe Antena 1 este declarat liber la retransmisie”

****) Lista radiodifuzorilor care nu acordă dreptul, sau îl restricţionează, pentru retransmisia serviciilor de programe pe care le deţin, în noile tipuri de reţele de comunicaţii electronice (ex. Internet)

PDF - 169.5 ko
Radiodifuzori ce nu acorda drepturi de retransmisie - internet

 IV. Servicii de programe locale şi regionale aparţinând radiodifuzorilor privaţi aflaţi sub jurisdicţia României :

Din lista Licenţelor audiovizuale pentru difuzarea prin satelit şi prin alte reţele de comunicaţii electronice a serviciilor de programe de TELEVIZIUNE, programele se distribuie potrivit prevederilor art. 13^1 din Decizia CNA nr. 72/2012, modificată şi completată prin Decizia CNA nr 350/2015. Situatii privind licentele


 V. Servicii de programe destinate minorităţilor naţionale cu o pondere mai mare de 20%, aparţinând radiodifuzorilor privaţi aflaţi sub jurisdicţia României :

ERDELY TV – program regional (parţial judeţele MUREŞ, HARGHITA, COVASNA, SATU MARE, BIHOR, SĂLAJ, CLUJ) în limba maghiară, destinat minorităţii maghiare din România.
 Ponderea populaţiei de etnie maghiară : judeţele Harghita – 85,2%, Covasna – 73,7%, Mureş – 38,1%, Satu Mare – 34,7%, Bihor – 25,3% şi Sălaj – 23,3%.


 VI. Servicii publice ale Societăţii Române de Radiodifuziune ; programe de radiodifuziune naţionale şi locale, private :

Pot fi accesate din lista Licenţelor audiovizuale pentru difuzarea terestră, prin satelit şi prin reţele de comunicaţii electronice a serviciilor de programe de RADIODIFUZIUNE. Situatii privind licentele


Cadrul legislativ :

- Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările şi completările ulterioare-> (ART. 74, ART. 82, ART. 90)

- Decizia CNA nr. 72/2012 (modificată şi completată prin Decizia CNA nr. 350/2015)