Extras din procesul verbal al şedinţei de miercuri, 11 septembrie 2019 – ora 11.00

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului : Monica Gubernat, Dorina Rusu, Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu. Președinte de ședință Monica Gubernat

13.09.2019


envoyer l'article par mail title=

Proiectul ordinii de zi a fost aprobat în unanimitate

I. Rapoarte ale Direcției Control Digitalizare : 118 rapoarte CATV și 37 rapoarte radio si televiziune.

În urma analizării rapoartelor prezentate și audierii reprezentanților societăților prezenți la ședință, au fost următoarele propuneri :

Referitor la societățile S.C. Akta Telecom SA și S.C. Digital Cable Systems SA

  • dl. Radu Herjeu a propus sancționarea societății S.C. Akta Telecom cu amendă în cuantum de 60.000 de lei pentru nerespectarea, după caz, a prevederilor art. 74 alin. 1), 3) și art. 82 alin. 1) și 2) din Legea audiovizualului (la stabilirea sancțiunii au fost reținute rapoartele efectuate pentru 23 de localități) și a societății S.C. Digital Cable Systems S.A. cu amendă în cuantum de 40.000 de lei pentru încălcarea dispozițiilor art. 74 alin. 3) și ale art. 82 alin. 1) și 2) din Legea audiovizualului (conform rapoartelor de constatare, au existat nereguli în 16 localități) ;
  • d-na Monica Gubernat a propus sancționarea celor două societăți cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru fiecare, pe aceleași articole și ulterior verificări.
  • dl. Gabriel Tufeanu a propus să se trimită adrese de atenționare ambelor societăți, pentru nerespectarea art.5 din Decizia C.N.A. nr.72/2012.

Propunerile d-nei Monica Gubernat au fost aprobate cu 6 voturi pentru, următorii membri : Dorina Rusu, Alexandru Kocsis, Ramona Sorescu, Monica Gubernat Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu (dl. Radu Herjeu și dl. Gabriel Tufeanu au votat pentru propunerea d-lui Herjeu)

Propunerea d-lui Tufeanu – adrese de atenționare ambelor societăți, a fost aprobată în unanimitate (d-na Borsos Orsolya nu a fost prezentă în momentul votului)

Referitor la S.C.Lidas Prod SRL :

  • d-na Monica Gubernat a propus sancționarea societății cu somație publică pentru nerespectarea prevederilor art. 74 alin. 3) și ale art. 82 alin. 1), 2) din Legea audiovizualului (s-au reținut rapoartele pentru 8 localități)
  • dl. Gabriel Tufeanu a propus sancționarea societății cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, pe aceleași articole și adresă de atenționare pentru nerespectarea art. 5 din Decizia C.N.A. nr.72/2012.

Propunerea d-nei Monica Gubernat a fost aprobată cu 6 voturi pentru, următorii membri : Dorina Rusu, Alexandru Kocsis, Ramona Sorescu, Monica Gubernatn Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu (dl. Radu Herjeu și dl. Gabriel Tufeanu au votat pentru propunerea d-lui Tufeanu)

Propunerea d-lui Tufeanu – adresă de atenționare societății, a fost aprobată în unanimitate (d-na Borsos Orsolya nu a fost prezentă în momentul votului)

Referitor la S.C. Lyl Sistem – dl. Gabriel Tufeanu a propus adresă de atenționare pentru nerespectarea art. 5 din Decizia C.N.A. nr.72/2012 – propunere aprobată în unanimitate (d-na Borsos Orsolya nu a fost prezentă în momentul votului)

De asemenea Consiliul a hotărât să se trimită adrese posturilor locale și regionale de televiziune, înscrise în ultimele structuri ale ofertelor aprobate și neretransmise de cabliști – pentru clarificări

Referitor la postul Est TV – Consiliul a hotărât în unanimitate invitarea reprezentantului postului în ședința de joi, 12.09.2019, pentru discuții de clarificare a situației

Celelalte 37 rapoarte radio si televiziune se reportează.

II. Diverse.