Extras din procesul verbal al şedinţei de marți, 19 martie 2019 – ora 10.00.

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului : Monica Gubernat, Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Ramona Sorescu, Nicolae Bălașa, Radu Herjeu, Răsvan Popescu. Președinte de ședință Monica Gubernat

21.03.2019


envoyer l'article par mail title=

Proiectul ordinii de zi a fost aprobat cu 6 voturi pentru și 2 voturi împotrivă (d-na Dorina Rusu, dl. Alexandru Kocsis/d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

I. Adresa nr.2027/12.03.2019 de la Centrul European pentru Drepturile copiilor cu Dizabilități – referitoare la campania de interes public privind dreptul la vot al persoanelor cu dizabilități – prezentare/vizionare spoturi.

Consiliul a aprobat în unanimitate transmiterea unei Recomandări către posturile de televiziune naționale, regionale și locale să sprijine această campanie de interes public (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

II. Adresa nr.1899/13.03.2019 de la Societatea Națională de Cruce Roșie – referitoare la campania de interes public ” Donează constant sânge”. Consiliul a aprobat în unanimitate transmiterea unei Recomandări către posturile de televiziune naționale, regionale și locale să sprijine această campanie de interes public (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

III. Proiect de adresă către radiodifuzorii naționali și regionali referitoare la transmiterea datelor necesare completării rapoartelor privind difuzarea de opere europene.

Consiliul a aprobat în unanimitate proiectul de adresă. Aceasta va fi postată pe site-ul C.N.A. și transmisă la nivel național și regional prin intermediul compartimentelor de specialitate (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

IV. Solicitare licențe audiovizuale prin satelit : S.C. PLAYTIME MEDIA SRL Bucureşti pentru Amaro TV şi Amaro TV Ro din Bucureşti

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

V. Solicitări prelungiri valabilitate licențe audiovizuale :

1. S.C. IMAGE GROUP SRL Târgovişte pentru Puls FM din Târgovişte

2. S.C. ABC PLUS MEDIA SA Oradea pentru staţia Naţional FM Zalău cu modificarea structurii serviciului de programe Naţional FM reţea terestră şi satelit şi modificarea structurii serviciului de programe Favorit FM Zalău

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

VI. Modificări licențe audiovizuale :

1. S.C. CLAS MEDIA SRL Oradea – modificare structură serviciu programe Favorit FM Oradea terestru şi satelit

2. FUNDAŢIA ÎMPREUNĂ PENTRU SOLIDARITATE SOCIALĂ Piatra Neamţ – modificarea licenţelor audiovizuale acordate pentru difuzarea serviciilor de programe Radio Jurnal Spiritual din Bârlad şi Radio Unu din Piatra Neamţ şi Bicaz (denumire, format de principiu şi structură servicii de programe, după caz)

3. S.C. GLOBAL RADIO SRL Suceava – modificare acţionariat

4. S.C. TERRA INTER-MEDIA SRL Cernavodă – modificare structură serviciu de programe Radio Terra din Cernavodă şi Medgidia

3. S.C. ETV CENTER SRL Tg. Mureş - modificare format de difuzare Erdely TV şi prezentare grilă de program Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările de modificări licențe (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului) – Biroul Licențe Autorizări

VII. Cedare licență audiovizuală : S.C. MULTIRADIX SRL Cluj-Napoca către EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL Cluj-Napoca pentru serviciul de programe de radiodifuziune Agnus din Cluj-Napoca Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea de cedare și sancționarea societății cu somație publică pentru încălcarea art.54.2 din Legea audiovizualului (propunerea d-nei Monica Gubernat) (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

VIII. Retragere licență audiovizuală DOQ – S TV – retragere la cerere – DA – Unanimitate (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

Metropolitan HQ Net Caracal – retragere la cerere – DA – Unanimitate (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

X. Decizii de autorizare

Radio Bistrița din Bistrița, Radio ZU Bîrlad, Piatra Neamț, Național FM Comănești, Piatra Neamț, Suceava, Radio Trinitas Sebeș, Radio România Actualități Zimnicea – DA – Unanimitate (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă în momentul votului)

XI. Proiect de adresă către Jandarmeria Română.

Proiectul de adresă către Jandarmeria Română a fost aprobat cu 6 voturi pentru, următorii membri : Borsos Orsolya, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolae Bălașa, Radu Herjeu, Răsvan Popescu (d-na Dorina Rusu, d-na Cristina Pocora, dl. Alexandru Kocsis au votat împotrivă)

XII. Rapoarte ale Direcției Control Digitalizare :

1. Radio Tg. Jiu – reclamația nr.1923/07.03.2019

2. Acces TV Tg. Jiu – reclamația nr.1922/07.03.2019

3. Radio Omega Tg. Jiu – reclamația nr.1924/07.03.2019

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea cu somații publice a posturilor : Radio Tg. Jiu Acces TV Tg. Jiu, Radio Omega Tg. Jiu - pentru incălcarea art. 64.1.b din Codul audiovizualului. Propunerea a fost aprobată cu 6 voturi pentru, următorii membri. Alexandru Kocsis, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolae Bălașa, Radu Herjeu, Răsvan Popescu (d-na Dorina Rusu, d-na Cristina Pocora au votat împotrivă/d-na Borsos Orsolya nu a fost prezentă în momentul votului)

XIII. Rapoarte ale Direcției Monitorizare :

A. Rapoarte reportate :

1. B1 TV (6 rapoarte) – solicitarea nr. 2704/18.03.2019 – rediscutare Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 10.000 de lei – emisiunile : Lumea lui Banciu din 17.01.2019 și Unșpe metri din 21.01.2019, pentru încălcarea art. 40.5 din Codul audiovizualului. D-na Dorina Rusu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 5.000 de lei – emisiunea Unșpe metri din 21.01.2019, pentru încălcarea art. 40.5 din Codul audiovizualului.

Propunerea d-lui Radu Herjeu de amendă 10.000 de lei a fost aprobată cu 7 voturi pentru, următorii membri. Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolae Bălașa, Radu Herjeu, Răsvan Popescu (d-na Dorina Rusu, d-na Cristina Pocora au votat pentru amendă 5.000 de lei) (d-na Borsos Orsolya nu a mai fost prezentă la discutarea următoarelor subiecte de pe ordinea de zi)

2. PRO TV – emisiunea Românii au talent difuzată pe 22 și 23.02.2019 – autosesizare și reclamația nr.1621/25.02.2019 de la Telekom România – cu prezentare punct de vedere de către reprezentanții Telekom România Se va discuta în ședința de marți 26.03.2019

B. Rapoarte noi :

1. Antena 1 (8 rapoarte)– emisiuni difuzate în luna februarie 2019 – cu reclamații

Referitor la emisiunile : Xtranight Show din 11.02.2019 ; Asia Expres din 11, 12 și 17.02.2019 ; Scena misterelor din 28.02.2019 și filmul Păcală se întoarce – nu au fost constatate încălcări

Referitor la emisiunile : Acces direct din 06, 13 și 25.02.2019 ; XTranight show din 19.02.2019 – se va lua o hotărâre în ședința de marți 26.03.2019 cand va fi audiat și reprezentantul postului

2. Kanal D (6 rapoarte)- emisiuni difuzate în luna februarie 2019 – cu reclamații Nu au fost propuneri

XIV. Diverse.

Consiliul a hotărât în unanimitate demararea procedurii privind depunerea candidaturilor pentru funcțiile de Președinte și Vicepresedinte al C.N.A. Candidaturile vor fi depuse până pe data de 26.03.2019 iar alegerile vor fi pe data de 02.04.2019.