Extras din procesul verbal al şedinţei de marți, 13 decembrie 2016, ora 10.00

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului : Monica Gubernat, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Borsos Orsolya, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea.

14.12.2016


envoyer l'article par mail title=

Proiectul ordinii de zi a fost aprobat în unanimitate (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

Dl. Radu Herjeu a propus ca miercuri, 14.12.2016 să fie sedință de Consiliu pentru continuarea discuțiilor cu privire la modificarea Codului de reglementare în audiovizual.

Propunerea a fost aprobată cu 9 voturi pentru și 1 vot împotrivă (dl. Viorel Vasile Buda/dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

I. Rapoarte ale Direcției Monitorizare - emisiuni difuzate în campania electorală, perioada 18.11 - 01.12.2016 și ziua votului (11.12.2016) - cu reclamații ;

În urma analizării reclamațiilor, rapoartelor de monitorizare, vizionării imaginilor și audierii reprezentanților posturilor, prezenți la ședință, Consiliul a hotărât :

Antena 3 :

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu somație publică pentru încălcarea art.14, lit.c și art.5 lit.c din Decizia C.N.A. nr.592/18.10.2016. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 5.000 de lei pentru încălcarea art.46 alin.1 și 2 din Codul de reglementare în audiovizual - emisiunea Sinteza zilei difuzată pe data de 15.11.2016.

Propunerea a fost aprobată cu 8 voturi pentru, următorii membri : Florin Gabrea, Valentin Jucan, Borsos Orsolya, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu.

Realitatea TV :

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu somație publică pentru încălcarea art.10 alin. 2 și art.5 lit.c din Decizia C.N.A. nr.592/18.10.2016. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

B1 TV :

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu somație publică pentru încălcarea art.14, lit.c și art.5 lit.c din Decizia C.N.A. nr.592/18.10.2016. Propunerea a fost aprobată cu 8 voturi pentru, următorii membri : Florin Gabrea, Valentin Jucan, Borsos Orsolya, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu.

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 5.000 de lei pentru încălcarea art.40 alin.1 din Codul de reglementare în audiovizual - emisiunea Dosar de politician difuzată pe data de 01.12.2016.

Propunerea a fost aprobată cu 6 voturi pentru, următorii membri : Florin Gabrea, Valentin Jucan, Borsos Orsolya, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu.

România TV :

Pentru încălcarea : art.3 alin. 2 din Legea audiovizualului, a art.47 alin.1 și art.64 alin.1 din Codul de reglementare în audiovizual - emisiunile : Cheia zilei difuzată pe data de 09.12.2016, Ultima oră difuzată pe data de 29.11.2016 și Alege pentru România difuzată pe data de 11.12.2016, au fost 2 propuneri de sancționare : d-na Dorina Rusu a propus sancționarea postului cu difuzarea textului sancțiunii timp de 10 minute iar dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 30.000 de lei.

Propunerea d-nei Dorina Rusu nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Au votat pentru, următorii membri : Florin Gabrea, Valentin Jucan, Borsos Orsolya, Radu Herjeu, Dorina Rusu

Propunerea d-lui Radu Herjeu a întrunit numărul legal de voturi fiind aprobată cu 6 voturi pentru, următorii membri : Borsos Orsolya, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu.

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu somație publică pentru încălcarea art.14, lit.c, art.5 lit.c din Decizia C.N.A. nr.592/18.10.2016 și art.71 lit.b din Legea nr.208/2015.

Propunerea a fost aprobată cu 8 voturi pentru, următorii membri : Florin Gabrea, Valentin Jucan, Borsos Orsolya, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu.

*Adresa nr.10486/28.11.2016 de la Parlamentul României - Camera Deputaților - referitoare la emisiunea Viața Satului difuzată pe TVR pe data de 27.11.2016 - cu pdv al SJR

D-na Dorina Rusu a propus sa se întocmească un proiect de răspuns către Parlamentul României - Camera Deputaților care să conțină punctul de vedere întocmit de către Serviciul Juridic și ce s-a discutat în ședința de astăzi. Proiectul de răspuns întocmit de către Biroul Comunicare și Serviciul Juridic va fi transmis membrilor Consiliului

II. Rapoarte ale Direcției Control Digitalizare - emisiuni difuzate în campania electorală, perioada 11.11 - 11.12.2016 - cu reclamații. Se vor reporta pentru ședința următoare

III. Solicitare prelungire valabilitate licență audiovizuală : S.C. FIX ZECE MEDIA SRL Tecuci pentru Radio Tecuci din Tecuci și modificare licență. Consiliul a aprobat solicitările cu 10 voturi pentru și 1 vot împotrivă (dl. Gabriel Tufeanu)

De asemenea Consiliul a hotărât sancționarea societății cu somație publică. Hotărârea a fost luată cu 10 voturi pentru și 1 vot împotrivă (dl. Gabriel Tufeanu)

IV. Solicitare modificare licență audiovizuală : S.C. RADIO XXI SRL - acord pentru modificarea acţionariatului și modificare denumire post Consiliul a aprobat solicitările cu 10 voturi pentru și 1 vot împotrivă (dl. Gabriel Tufeanu)

V. Decizii de autorizare.

Se va reporta pentru ședința următoare

VI. Proiect de modificare a Deciziei C.N.A. nr.72/2012, cu modificările și completările ulterioare.

Se va reporta pentru ședința următoare

VII. Adresa nr.10163/03.11.2016 de la S.C. Carpathian Springs SA - plângere prealabilă - cu pdv al SJR.

Se va reporta pentru ședința următoare

VIII. Informări ale Biroului Resurse Umane - cu privire la solicitările Direcției Control Digitalizare, Direcției Monitorizare, Compartimentului Audit Intern, Compartimentului Auto și Notă a BRU cu privire la consituirea Comisiei de disciplină.

Consiliul a hotărât :

Solicitarea Direcției Control Digitalizare

D-na Monica Gubernat a propus amânarea luării unei hotărâri pentru ședința de joi, 15.12.2016. Propunerea nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Au votat pentru, următorii membri : Borsos Orsolya, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu.

Pusă la vot, solicitarea DCD nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Au votat pentru aprobare, următorii membri : Florin Gabrea, Valentin Jucan, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu. Solicitarea Direcției Monitorizare

Transformarea postului de consilier asistent din cadrul Direcției Monitorizare în consilier debutant și soaterea la concurs a celor două posturi de consilier debutant, până la ocuparea acestora - 9 voturi pentru și 2 împotrivă (d-nii Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu) Solicitarea Compartimentului Audit

Transformarea postului din cadrul Compartimentului audit din auditor asistent în auditor superior și scoaterea la concurs pînă la ocuparea acestuia - 10 voturi pentru, 1 vot împotrivă (dl. Gabriel Tufeanu).

Solicitarea Compartimentului Auto

Scoaterea la concurs a celor 2 posturi de conducător auto (cel vacant și cel care se vacantează prin ieșirea la pensie a d-lui Negoiță Neculai) din cadrul Compartimentului Auto, pînă la ocuparea acestora - 10 voturi pentru, 1 vot împotrivă (dl. Gabriel Tufeanu).

Nota BRU de constituire a Comisiei de disciplină - amânat

IX. Diverse.