Extras din procesul verbal al şedinţei de joi, 17 noiembrie 2016, ora 10

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului : Viorel Vasile Buda, Borsos Orsolya, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu, Dorina Rusu.

18.11.2016


envoyer l'article par mail title=

Dl.Radu Herjeu declară deschisă ședința și informează Consiliul despre solicitarea cu nr.9413/16.11.2016 de la RAC, solicitare de amânare a discuțiilor pe marginea Proiectului de Decizie privind modificarea și completarea Codului de reglementare a conținutului audiovisual, respectiv, subiectul nr.IV de pe ordinea de zi.

Dl. Viorel Vasile Buda menționează faptul că, procedural, supunerea la vot a Proiectului Ordinii de zi așa cum este el, trebuie să se înfăptuiască înaintea supunerii la vot a solicitării RAC- de amânare a discuțiilor pe marginea Proiectului de Decizie privind modificarea și completarea Codului de reglementare a conținutului audiovizual.

Dl.Radu Herjeu supune la vot Proiectul ordinii de zi informând Consiliul despre durata ședinței, până la ora 17.00 cu pauză între orele 13.00-14.00. Proiectul ordinii de zi este aprobat cu 6 voturi pentru și 2 împotrivă(dna. Borsos și dl.Tufeanu).

Dl. Radu Herjeu supune la vot solicitarea RAC de eliminare a punctului IV de pe ordinea de zi.Solicitarea este respinsă cu 7 voturi pentru și unul împotrivă(dl. Gabriel Tufeanu).

I.Adresa 9710/08.11.2016, de la Ministerul Culturii, cu punct de vedere de la Serviciul Juridic si Reglementari.

Consiliul a hotărât cu 7 voturi pentru și unul împotrivă(dna. Dorina Rusu) că punctul de vedere al Serviciului Juridic și Reglementări este corect.

II. Adresa 9646/07.11.2016 de la Camera Deputatilor Parlamentul Romaniei, cu punct de vedere de la Serviciul Juridic si Reglementari. Consiliul a hotărât în unanimitate că punctul de vedere al Serviciului Juridic și Reglementări este corect.

III. Adresa 9495/02.11.2016, cu punct de vedere de la Serviciul Juridic si Reglementari.

Consiliul a hotărât în unanimitate că punctul de vedere al Serviciului Juridic și Reglementări este corect.

IV. Discutii pe marginea Proiectului de Decizie privind modificarea si completarea Codului de Reglementare a continutului audiovizual. Au fost discutate și supuse votului o serie de amendamente aduse următoarelor articole ; art.1, art.3, art.5, art.6, art.7, art.11, art.14, art.15, art.17 și art.18. Au fost aprobate un număr de 4 amendamente.

Din cauza unei erori materiale constatate în cadrul ședinței, eroare apărută în textul proiectului de decizie pentru modificarea și completarea Dec.220/2011 așa cum a fost votat în ședința din 20 septembrie 2016, la articolul 6, Consiliul a hotărât ca acesta, cu noul amendament propus de dl. Herjeu, să fie postat pe site-ul C.N.A în vederea consultării publice, pentru o perioadă de 10 zile.

Se vor continua discuțiile cu privire la modificarea Codului de reglementare în audiovizual, pe articolele rămase, într-una din ședințele următoare.