Extras din procesul verbal al şedinţei de marți, 8 martie 2016, ora 10.00

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului : Radu Herjeu, Lorand Turos, Dorina Rusu, Răsvan Popescu, Monica Gubernat, Valentin-Alexandru Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Radu Călin Cristea.

09.03.2016


envoyer l'article par mail title=

Reprezentantul posturilor Dream FM Bacău și Dream FM Clasic Onești a solicitat amanarea discutarii subiectului de pe proiectul ordinii de zi, neputand participa pentru a prezenta un punct de vedere. Proiectul ordinii de zi, cu solicitarea de amanare, a fost aprobat în unanimitate

I. Solicitări prelungiri licențe audiovizuale

1.SRTV pentru TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional (canal secundar TVR) cu modificare licenţe și adresa nr. 1811/23.02.2016 de la MAE ref. la necesitatea includerii TVR Internaţional în oferta companiilor de cablu din România, cu pdv al SJR Solicitările SRTV au fost aprobate în unanimitate (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

Referitor la solicitarea MAE se va transmite răspuns tinand cont de punctul de vedere formulat de SJR

2.S.C. RCS&RDS SA Bucureşti pentru Pro FM din Buzău şi pentru Digi Film şi adresa nr. 1751/19.02.2016 de la SC RCS&RDS SA cu privire la întreruperea Digi FM Negreşti-Oaş.

  • Solicitările RCS pentru PRO FM Buzău și Digi Film au fost aprobate în unanimitate (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)
  • Referitor la întreruperea Digi FM Negrești-Oaș - Serviciul Inspecție adresă către ANCOM

II. Solicitări licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice :

1.S.C. CINETRONIX TELEVISION PRODUCTION Constanţa pentru postul Cinetronix din Constanţa

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

2.S.C. DIGI SRL Ditrău-jud. Harghita pentru postul Digi TV din Ditrău-jud. Harghita (exclusiv videotext) Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

3.S.C. RED CORE NETWORK SRL-D Seini, jud. Maramureş pentru postul Cinemar TV din Seini, jud. Maramureş

Solicitarea nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Au votat pentru, următorii membri : Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Răsvan Popescu (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

III. Solicitări modificări licențe audiovizuale :

1.Adresa nr. 1064/19.02.2016 de la S.C. SCORPION IMPEX EVENIMENTUL SIBIAN SRL cu privire la reanalizarea cererii de modificare a licenţei audiovizuale pentru postul Radio Eveniment din Agnita Solicitarea societății de revenire asupra deciziei nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Au votat pentru : d-na Dorina Rusu, dl. Răsvan Popescu (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

2.S.C. BBE MEDIA NEWS ALERT SRL pentru postul Argeş TV din Piteşti (acţionariat, sediu social, structură serviciu de programe)

Consiliul a aprobat în unanimitate solictările și de asemenea a hotărât sancționarea postului cu somație publică, pentru modificarea acționariatului fără acordul C.N.A. (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

3.S.C. REAL TOP MEDIA SRL pentru postul Taraf TV (acţionariat societate) Consiliul a aprobat în unanimitate solictarea și de asemenea a hotărât sancționarea postului cu somație publică, pentru modificarea acționariatului fără acordul C.N.A. (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

IV. Decizii de autorizare cu modificări licențe

1.S.C. ESTRADA TV SRL pentru postul Estrada TV (reautorizare studiou, structură serviciu de programe)

Solicitarea de reautorizare a studioului a fost aprobată în unanimitate (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

Solicitarea de modificare a structurii serviciului de programe nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Au votat pentru, următorii membri : Lorand Turos, Radu Herjeu, Viorel Vasile Buda, Răsvan Popescu (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

2.ASOCIAŢIA PRO CASA pentru postul Tele 1 Bacău din Bacău (structură serviciu de programe)

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

V. Decizii de autorizare

1.S.C. ABC PLUS MEDIA SA Oradea pentru Naţional FM din Slobozia - DA - Unanimitate

2.S.C. N&D MUSIC MEDIA CIM SRL-D Bistriţa pentru Radio Balada din Bistriţa (cu depăşirea termenului de depunere a solicitării) - DA - Unanimitate și sancționarea postului cu somație publică

3. SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE pentru Studioul teritorial Tg. Mure - DA - Unanimitate

4. S.C. AG RADIO HOLDING SRL Bucureşti pentru postul Magic FM din Miercurea Ciuc (cu depăşirea termenului de depunere a solicitării) - DA - Unanimitate și sancționarea postului cu somație publică

5. S.C. PRIMA BROADCASTING GROUP SRL pentru Prima TV din Constanţa – autorizare - DA - Unanimitate

6. S.C. PRIMA BROADCASTING GROUP SRL pentru Prima TV din Slatina – reautorizare - DA - Unanimitate (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

VI. Retragerea avizului pentru furnizarea serviciului media audiovizual KOOLNET (S.C. KOOLNET ZONE SRL) - la cerere

Consiliul a aprobat în unanimitate retragerea licenței - (dl. Radu Călin Cristea nu a fost prezent)

VII. Retrageri licențe audiovizuale :

1.eMARAMUREŞ FM din Borşa cu punct de vedere ANCOM și situația eMaramureș Sighetu Marmației - cu informare a Serviciului Inspecție

Consiliul a hotărât în unanimitate retragerea licenței pentru eMaramureș Borșa (dl. Valentin Jucan nu a fost prezent)

Referitor la eMaramureș Sighetu Marmației (emisie fără licență audiovizuală) - Consiliul a hotărât în unanimitate sancționarea postului cu amendă în cuantum de 10.000 de lei și adresă către ANCOM (dl. Valentin Jucan nu a fost prezent)

2.Canal 33 București

Consiliul a hotărât în unanimitate retragerea licenței (dl. Valentin Jucan nu a fost prezent)

VIII. Adresa nr. 1932/25.02.2016 de la Consiliul Local al Municipiului Roşiori de Vede - precizări cu privire la preluarea unei licenţe audiovizuale (cu notă BLA şi punct de vedere al SJR)

IX. Rapoarte de monitorizare :

2. Antena 1 :

1.Emisiunea Acces direct difuzată în perioada octombrie - decembrie 2015 - 5 reclamații.

2.Emisiunea Un show păcătos difuzată în perioada septembrie - octombrie 2015 - 21 de reclamații.

Au fost două propuneri de sancționare : dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 75.000 de lei, iar d-na Monica Gubernat a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 15.000 de lei. Propunerea d-nei Monica Gubernat a întrunit numărul legal de voturi, fiind aprobată cu 6 voturi pentru, următorii membri : Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea (d-na Dorina Rusu, dl Radu Herjeu au votat pentru amendă în cuantum de 75.000 de lei/dl. Valentin Jucan nu a fost prezent)

3.Spoturi publicitare : Vodafone Supernet, Colon Protect, Detrical - cu reclamații și pdv de la RAC și spotul Pest repeller - respectarea deciziei de intrare în legalitate.

  • Referitor la spoturile Vodafone Supernet, Colon Protect, Detrical - nu au fost constatate încălcări
  • Referitor la spotul Pest repeller - respectă decizia de intrare în legalitate

4.Antena 1, Kanal D, PRO TV, HBO si HBO Comedy - filme difuzate în perioada septembrie - noiembrie 2015, ianuarie și februarie 2016 - 23 reclamații.

Dl. Radu Herjeu a propus :

  • sancționarea postului PRO TV cu somație publică, pentru filmele : Ingredientele dragostei, Solomon Kane, Mecanicul, propunere aprobată cu 8 voturi pentru și 1 vot împotrivă (d-na Dorina Rusu)
  • adresă de atenționare postului Kanal D pentru filmul O casă la capătul străzii, propunere aprobată cu 8 voturi pentru și 1 vot împotrivă (d-na Dorina Rusu)

5.Antena 3, B1 TV, Digi 24, Realitatea TV, România TV, TVR 1 - emisiuni de știri si dezbatere difuzate în perioada 30.11 - 04.12.2015 și emisiunea CaN România, difuzată de Antena 3 pe data de 12.12.2015 - cu reclamații

S-au analizat rapoartele și vizionat imaginile difuzate de Antena 3. Se va reporta subiectul pentru ședința de joi, 10.03.2016 . (celelalte subiecte de pe ordinea de zi se vor reporta pentru ședința următoare)

X. Rapoarte ale Serviciului Inspecție :

1.Litoral TV - emisiunea Radiografia zilei difuzată pe data de 20.10.2015 - reclamațianr.10424/12.11.2015 și pdv de la post - rediscutare.

2.Somax TV Botoșani - reclamația nr.12523/2014/rev.26.01.2016 - plângere prealabilă.

3.Unison Radio Bârlad - nerespectarea structurii serviciului de programe . Dream FM Bacău și Dream FM Clasic Onești - nerespectarea structurii serviciului de programe .

4.V24 FM Vaslui - întrerupere difuzare serviciu programe mai mult de 96 de ore.

5.Rock FM Vaslui - difuzare serviciu de programe fără decizie de autorizare.

XI. Diverse.