Decizia nr. 656 din 07.07.2010

07.07.2010


envoyer l'article par mail title=

privind somarea S.C. MC SAT S.R.L.,
pentru localitatea Mănăstirea Caşin

S.C. MC SAT S.R.L.
MĂNĂSTIREA CAŞIN Jud. Bacău

Întrunit în şedinţă publică în ziua de 07 iulie 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Serviciul Inspecţie, în baza reclamaţiei înregistrate la CNA sub nr. 5641/26.04.2010, cu privire la reţeaua de comunicaţii electronice din localitatea Mănăstirea Caşin, judeţul Bacău, aparţinând S.C. MC SAT S.R.L.

Distribuitorul de servicii S.C. MC SAT S.R.L. deţine avizul de retransmisie nr. A 2280.2/13.12.2006, Anexa nr. 11/27.10.2009 pentru localitatea Mănăstirea Caşin, judeţul Bacău.

Analizând raportul prezentat de Serviciul Inspecţie, membrii Consiliului au constatat că S.C. MC SAT S.R.L. a încălcat prevederile art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a solicita acordul Consiliului înainte de modificarea structurii acesteia, iar mai multe programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise.

Potrivit dispoziţiilor invocate, distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului.

În urma controlului efectuat de inspectorul C.N.A., în ziua de 22 mai 2010, în reţeaua de comunicaţii electronice din localitatea Mănăstirea Caşin, judeţul Bacău, aparţinând S.C. MC SAT S.R.L., s-a constatat că erau retransmise în plus, faţă de oferta de servicii aprobată de Consiliu, următoarele 13 programe : BOOMERANG TV, NAŢIONAL GEOGRAPHIC, PRO CINEMA, SPORT.RO, DISCOVERY CHANNEL, MOVIES 24, GSP TV, ANIMAL PLANET, HBO, ROMANTICA TV, DIRECT DIGITAL TV, PRO TV INTERNAȚIONAL şi HALLMARK.

Programele TV5, AXA TRANSILVANIA, LIGHT CHANNEL TV, MYNELE TV, MUSIC CHANNEL, PARTY TV, SPERANȚA TV, THE MONEY CHANNEL, TOP SHOP TV, TV FLUX, TV NEPTUN, TVRM CULTURAL şi TVRM EDUCAŢIONAL, deşi înscrise în oferta de programe aprobată, nu erau retransmise.

Având în vedere aceste aspecte, în temeiul dispoziţiilor art. 90 alin. (1) lit. j) şi alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea prevederilor art. 15 din aceeaşi lege, Consiliul Naţional al Audiovizualului decide sancţionarea cu somaţie publică a distribuitorului de servicii S.C. MC SAT S.R.L. şi dispune intrarea de îndată în legalitate.

Potrivit dispoziţiilor Deciziei C.N.A. nr. 36/2008, aveţi obligaţia de a transmite, în reţeaua de comunicaţii electronice din localitatea Mănăstirea Caşin, judeţul Bacău, în mod continuu, timp de 7 zile, pe canalul alocat fiecărui program care a constituit obiect al sancţiunii, următorul text :

„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii S.C. MC SAT S.R.L. cu somaţie publică, întrucât în reţeaua de comunicaţii electronice din localitatea Mănăstirea Caşin, judeţul Bacău, a retransmis programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a solicita acordul C.N.A. cu privire la modificarea structurii acesteia, iar mai multe programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise, fapte ce contravin prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului.”