Decizia nr. 645 din 03.11.2011

09.11.2011


envoyer l'article par mail title=

privind somarea S.C. KTV NET S.R.L. cu sediul în Berbeşti, Aleea Libertăţii nr. 130, bl. A11, sc. C, ap. 10, jud. Vâlcea

pentru localitatea Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea

Întrunit în şedinţă publică în ziua de 03 noiembrie 2011, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Serviciul Inspecţie privind reţeaua de comunicaţii electronice din localitatea Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, aparţinând S.C. KTV NET S.R.L. Distribuitorul de servicii S.C. KTV NET S.R.L. deţine avizul de retransmisie nr. A6786/07.02.2008, Anexa din 15.03.2011, pentru localitatea Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea.
 Analizând raportul prezentat de Serviciul Inspecţie, membrii Consiliului au constatat că S.C. KTV NET S.R.L. a încălcat prevederile art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a solicita acordul Consiliului înainte de modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deşi înscrise în oferta de servicii aprobată de Consiliu, nu erau retransmise.

Potrivit dispoziţiilor invocate, distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului. Oferta de servicii de programe pentru care distribuitorul S.C. KTV NET S.R.L. a obţinut aprobarea Consiliului la data de 15.03.2011 cuprinde 39 de programe

În urma controlului efectuat de inspectorul teritorial al C.N.A., în ziua de 14.10.2011, în localitatea Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, s-a constatat că în reţeaua de comunicaţii electronice aparţinând S.C. KTV NET S.R.L. erau retransmise în plus, faţă de oferta de servicii aprobată de Consiliu în data de 05.05.2011, următoarele 22 programe : ANTENA 2, ETNO TV, AXN SCI FI, TV VALCEA 1, SPORT.RO, GSP TV, ACASĂ TV, SPERANŢA TV, AXN, EUFORIA TV, CARTOON NET/TCM, MINIMAX, ANTENA 3, KIDS.CO, MUSIC MIX, AXN CRIME, EUROSPORT 2, NEPTUN TV, MGM, DISCOVERY TRAVEL&LIVING, EUROSPORT şi BOOMERANG, iar programele TVR INFO, TVR Internaţional, TVR CRAIOVA, TVR INFO, KISS TV, TVRM EDUCATIONAL, UTV şi DISNEY CHANNEL, deşi înscrise în oferta de servicii aprobată de Consiliu, nu erau retransmise în localitatea menţionată mai sus.

Neretransmiterea de către distribuitorul de servicii S.C. KTV NET S.R.L. în reţeaua de comunicaţii electronice din localitatea Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea a programului TVR INFO, înscris în oferta aprobată, constituie, totodată, şi o încălcare a prevederilor art. 82 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit art. 82 alin. (1) din Legea audiovizualului, distribuitorii care retransmit servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice au obligaţia de a include în ofertă şi de a retransmite programele Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România (aşa cum este programul TVR INFO).

Având în vedere aceste aspecte, în temeiul dispoziţiilor art. 90 alin. (1) lit. j) şi alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea prevederilor art. 15 din aceeaşi lege, Consiliul Naţional al Audiovizualului decide sancţionarea cu somaţie publică a distribuitorului de servicii S.C. KTV NET S.R.L. şi dispune intrarea de îndată în legalitate. În cazul în care societatea dumneavoastră nu se conformează prezentei somaţii, Consiliul Naţional al Audiovizualului va aplica sancţiunea prevăzută la art. 90 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit dispoziţiilor Deciziei C.N.A. nr. 36/2008, aveţi obligaţia de a transmite, în reţelele de comunicaţii electronice din localitatea Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, în mod continuu, timp de 7 zile, pe canalul alocat fiecărui program care a constituit obiect al sancţiunii, următorul text :

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii S.C. KTV NET S.R.L. cu somaţie publică, întrucât a modificat structura ofertei de programe aprobată pentru localitatea Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, fără acordul Consiliului, fapt ce contravine prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului. De asemenea, distribuitorul de servicii a fost sancţionat şi pentru încălcarea prevederilor art. 82 din Legea audiovizualului, întrucât nu retransmite programul TVR INFO al Societăţii Române de Televiziune, a cărei retransmitere este obligatorie.”