Decizia nr. 373 din 19.03.2009

19.03.2009


envoyer l'article par mail title=

privind somarea S.C. TV SAT 2002 S.R.L., _ pentru localitatea Vadu Paşii, judeţul Buzău

S.C. TV SAT 2002 S.R.L.
Str. Costieni, bl. 8, et. 10, ap. 42
RÎMNICU SĂRAT Jud. Buzău

Întrunit în şedinţă publică în ziua de 19 martie 2009, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Serviciul Inspecţie, cu privire la reţeaua de cablu din localitatea Vadu Paşii, judeţul Buzău, aparţinând SC TV SAT 2002 SRL.

Distribuitorul de servicii S.C. TV SAT 2002 S.R.L. deţine avizul de retransmisie nr. A 0169.3/04.01.2007, Anexa nr. 5d aprobată la data de 31.07.2007 pentru localitatea Vadu Paşii, judeţul Buzău.

Analizând raportul prezentat de Serviciul Inspecţie, membrii Consiliului au constatat că distribuitorul de servicii SC TV SAT 2002 SRL a încălcat prevederile art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a solicita acordul Consiliului înainte de modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise.

Potrivit dispoziţiilor art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului, distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului.

În urma controlului efectuat de inspectorul CNA, în ziua de 19 februarie 2009, în localitatea Vadu Paşii, judeţul Buzău, s-a constatat că în reţeaua de cablu aparţinând S.C. TV SAT 2002 SRL erau retransmise în plus, faţă de oferta de servicii aprobată de CNA, următoarele programe : PRO CINEMA, PARTY TV, TVR INTERNATIONAL, TVRM CULTURAL, MOVIES 24, MYNELE TV, EURONEWS, EUROSPORT 2, JETIX PLAY, AXA TV, MGM, SPERANTA TV, TRINITAS TV, MUSIC CHANNEL şi EURO CHANNEL.

La acelaşi control, inspectorul teritorial a mai constatat că programele EXTREME SPORTS şi MOTORS TV, deşi înscrise în oferta de servicii de programe aprobată de Consiliu la data de 31.07.2007, nu erau retransmise.

Având în vedere aceste aspecte, în temeiul dispoziţiilor art. 90 alin. (1) lit. j) şi alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea condiţiilor de legalitate prevăzute de art. 15 din acelaşi act normativ, Consiliul Naţional al Audiovizualului decide sancţionarea cu somaţie publică a distribuitorului de servicii S.C. TV SAT 2002 S.R.L. şi dispune intrarea de îndată în legalitate.

În cazul în care societatea dumneavoastră nu se conformează prezentei somaţii, Consiliul Naţional al Audiovizualului va aplica sancţiunea prevăzută la art. 90 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit dispoziţiilor Deciziei C.N.A. nr. 36/2008, aveţi obligaţia de a transmite, în reţelele de cablu din localitatea Vadu Paşii, judeţul Buzău, în mod continuu, timp de 7 zile, pe canalul alocat fiecărui program care a constituit obiect al sancţiunii, următorul text :

„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii S.C. TV SAT 2002 S.R.L. cu somaţie publică, întrucât în reţeaua de cablu din localitatea Vadu Paşii, judeţul Buzău, a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a obţine acordul CNA, privind modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise, fapte ce contravin prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului.

Potrivit dispoziţiilor menţionate, distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului."