Decizia nr. 1060 din 09.12.2009

09.12.2009


envoyer l'article par mail title=

privind somarea LEŞU I. OLIMPIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ
pentru localitatea Şimleu Silvaniei

LEŞU I. OLIMPIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ
Str. Mihail Kogălniceanu nr. 2
Loc. ŞIMLEU SILVANIEI Jud. Sălaj

Întrunit în şedinţă publică în ziua de 09 decembrie 2009, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Serviciul Inspecţie cu privire la reţeaua de cablu din localitatea Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, aparţinând SC Leşu I. Olimpiu Întreprindere Individuală.

Distribuitorul de servicii LEŞU I. OLIMPIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ deţine avizul de retransmisie nr. A 7135/27.10.2009, Anexa aprobată la data de 27.10.2009 pentru localitatea Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj.

Analizând raportul prezentat de Serviciul Inspecţie, membrii Consiliului au constatat că distribuitorul de servicii LEŞU I. OLIMPIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ a încălcat prevederile art. 74 alin. alin. (1) şi (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât a retransmis servicii de programe fără a deţine aviz de retransmisie eliberat de Consiliu pentru localitatea Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj.

De asemenea, a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a solicita acordul Consiliului înainte de modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise.

Potrivit dispoziţiilor invocate :

- „alin. (1) : Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu.

- alin. (3) : Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului."

În urma controlului efectuat de inspectorul CNA, în ziua de 23 octombrie 2009, în localitatea Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, s-a constatat că în reţeaua de cablu aparţinând LEŞU I. OLIMPIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ erau retransmise programele : PRO TV, ANTENA 1, MINIMAX, ETNO, DISCOVERY TRAVEL &LIVING, DISCOVERY SCIENCE, DISCOVERY WORLD, DISCOVERY, ANIMAL PLANET, TARAF, SPORT 1, NATIONAL GEOGRAPHIC, PRO TV INTERNATIONAL, B1TV, CREDO TV, EUFORIA, DISNEY, NOTA TV, ANTENA 2, TVRM EDUCAŢIONAL, ANTENA 3, FILM +, HALOZAT, ATV, RTL KLUB, M1 şi MUSIC MIX, fără ca distribuitorul de servicii să deţină aviz de retransmisie pentru această localitate, document în virtutea căruia Consiliul Naţional al Audiovizualului acordă unui distribuitor de servicii dreptul la retransmisia printr-o reţea de telecomunicaţii specificată a unor servicii de programe.

Faţă de împrejurarea că distribuitorul a solicitat înscrierea în oferta de programe a unui număr de 24 de servicii de programe (solicitare aprobată de Consiliu la data de 27.10.2009), iar la data controlului erau retransmise 27 de programe, faţă de cele solicitate şi aprobate, Consiliul a constatat că au fost încălcate şi prevederile art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, alte 4 programe (MYNELE, N24, PARTY TV şi DUNA 2), deşi înscrise în oferta aprobată, nu erau retransmise la data controlului, fapt ce contravine aceloraşi prevederi menţionate mai sus.

Având în vedere aceste aspecte, în temeiul dispoziţiilor art. 90 alin. (1) lit. j) şi alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea condiţiilor de legalitate prevăzute de art. 15 din acelaşi act normativ, Consiliul Naţional al Audiovizualului decide sancţionarea cu somaţie publică a distribuitorului de servicii LEŞU I. OLIMPIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ şi dispune intrarea de îndată în legalitate.

În cazul în care societatea dumneavoastră nu se conformează prezentei somaţii, Consiliul Naţional al Audiovizualului va aplica sancţiunea prevăzută la art. 90 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit dispoziţiilor Deciziei C.N.A. nr. 36/2008, aveţi obligaţia de a transmite, în reţelele de cablu din localitatea Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, în mod continuu, timp de 7 zile, pe canalul alocat fiecărui program care a constituit obiect al sancţiunii, următorul text :

„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii LEŞU I. OLIMPIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ cu somaţie publică, întrucât în reţeaua de cablu din localitatea Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, a retransmis servicii de programe fără să deţină aviz de retransmisie, fapt ce contravine prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului..”