Comunicat de presă - În contextul protestelor de stradă ce au avut loc în București duminică, 29.01.2017, proteste la care participanții și-au manifestat nemulțumirea și față de activitatea Consiliului Național al Audiovizualului, membrii acestui for fac următoarele precizări :

31.01.2017

Consiliul este conștient de misiunea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, precum și al libertății de exprimare și, în egală măsură, trebuie să vegheze la informarea corectă și obiectivă a publicului.

Menționăm că departamentul de specialitate din cadrul instituției a monitorizat, ca urmare a reclamațiilor primite și a autosesizării, posturile de știri, cu privire la modul în care acestea au reflectat evenimentele din ultima perioadă, aflate în prezent pe agenda publică. Monitorizarea a cuprins și zilele în care s-au desfășurat manifestații la București și în alte orașe din țară. După finalizarea rapoartelor de monitorizare, acestea vor fi cuprinse cu celeritate pe ordinea de zi a următoarelor ședințe publice, urmând să fie luate măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile legislației audiovizualului.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul