Comunicat de presă

22.06.2010


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în şedinţa publică din data de 22.06.2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis aplicarea următoarelor sancţiuni :

  • Somaţie publică postului Realitatea FM. În cadrul emisiunii „Gol după Gol” (ediţiile difuzate în perioada 12 – 18.06.2010) moderatorul a promovat serviciile unei agenţii de pariuri sportive on-line. Având în vedere modul în care s-au desfăşurat ediţiile emisiunii, Consiliul a constatat că radiodifuzorul nu a respectat dispoziţiile art. 29 alin. 1, litera a din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 care precizează : „comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să poată fi uşor identificate ca atare, comunicările audiovizuale cu conţinut comercial mascat fiind interzise.”
  • Decizie de somare cu intrare în legalitate posturilor Mix 2 şi Mix TV Braşov pentru difuzarea în interiorul emisiunilor informative „Ştirile Mix TV” a unei serii de clipuri cu mesaj negativ la adresa unui grup de politicieni sub titlul „Om bogat, om sărac”. În urma analizării raportului de monitorizare şi a vizionării clipurilor respective, Consiliul a constatat că radiodifuzorii au încălcat prevederile art. 155, alin. 1 şi 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit cărora :

(1) În sensul prezentului cod, constituie publicitate politică clipurile publicitare care promovează un partid, un om politic sau un mesaj politic.
(2) Publicitatea politică este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul