Comunicat de presă

11.02.2010


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţa publică din data de 11.02.2010, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au analizat rapoartele de monitorizare întocmite de Serviciul de Inspecţie pentru posturile de radio din teritoriu şi au decis să sancţioneze cu câte o somaţie publică posturile Kiss FM Sibiu, Kiss FM Tulcea şi Magic FM Buzău, pentru că nu au respectat prevederile Deciziei CNA nr. 574/ 2008 privind difuzarea programelor locale de radiodifuziune, referitoare la „obligaţia de a realiza şi difuza zilnic, în intervalul orar 6.00-24.00, un program local” cu durata cumulată minimă stabilită prin art. 2 şi art. 3, în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii respective.

De asemenea, postul RTT Braşov a fost sancţionat cu somaţie publică. În emisiunea informativă „Jurnal RTT” difuzată în data de 22.01.2010, s-a încălcat principiul informării corecte a publicului prevăzut de art. 3 alin. 2 din Legea Audiovizualului Nr. 504/ 2002 [„Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.”].

Pe baza Raportului Serviciului de Inspecţie privind unele reţele CATV din teritoriu, Consiliul a sancţionat pentru încălcarea prevederilor art. 74 alin. 3 din Legea Audiovizualului, cu modificările şi completările ulterioare, următoarele societăţi :

PLATINIUM ANDREEA NET S.R.L. - amendă în cuantum de 20.000 lei ;

CCC BLUE TELECOM S.A. - amendă în cuantum de 15.000 lei ;

GIORGIO CARM S.R.L. – somaţie publică.

În aceeaşi şedinţă publică, Consiliul a acordat licenţă audiovizuală prin reţele de telecomunicaţii S.C. L&I Logistic Company S.R.L. Pleniţa/ Dolj pentru postul General TV Craiova.

Serviciul Comunicare şi Relaţii cu Publicul