Comunicat de presă

10.11.2009


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţa publică din data de 10.11.2009, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis să sancţioneze, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale, următoarele posturi :

B1 TV - amendă în cuantum de 2.500 de lei pentru că, în emisiunea “Naşul”, ediţiile din zilele de 27 şi 28 octombrie a.c., moderatorul, Radu Moraru, a formulat acuzaţii la adresa unor persoane publice, fără a respecta principiul audiatur et altera pars. Astfel, au fost încălcate prevederile art. 42 alin. (1) şi (2) din Codul audiovizualului care reglementează obligaţia radiodifuzorilor de a respecta dreptul persoanei la propria imagine, precum şi principiul “audiatur et altera pars” ;

• Antena 1 – somaţie de intrare în legalitate pentru încălcarea prevederilor art. 18 lit. (f) coroborate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Radiodifuzorul a difuzat în zilele de 16.10.2009 şi 23.10.2009, emisiunea de divertisment „Test de fidelitate”, pe parcursul căreia au fost prezentate scene cu caracter pornografic.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul a aprobat solicitarea societăţii comerciale MG 99 S.A. de prelungire a licenţei audiovizuale cu 9 ani pentru postul Radio Impact Roşiori de Vede.

Serviciul Comunicare şi Relaţii cu Publicul