21.05.2009

Întruniţi în şedinţă publică în data de 21 mai 2009, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât aplicarea următoarelor sancţiuni :

• amendă în cuantum de 15.000 de lei postului de radio Radio Guerrilla pentru că în cadrul emisiunii intitulate „Emisiunea lu’ Gheorghe şi Mihaiu”, difuzată în data de 12.05.2009, au fost încălcate prevederile art. 3 (alin. 1 şi 2) care stipulează obligaţia radiodifuzorului de a asigura informarea obiectivă şi corectă a publicului şi pe cele ale art. 39 (alin. 2) din Legea Audiovizualului nr. 504/2002. De asemenea, membrii Consiliului au apreciat că în emisiune nu s-a respectat art. 42 (alin. 1, 2, 3, 4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Prin faptul că nu a prezentat pe post Decizia C.N.A. nr. 544 din 07.05.2009 prin care postul era sancţionat cu amendă pentru ediţiile emisiunii sus-menţionate difuzate în perioada 15-27 aprilie 2009, radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 1 (alin. 1 şi 3) din Decizia C.N.A. nr. 52/4 martie 2003 privind obligaţia radiodifuzorilor de a aduce la cunoştinţa publicului somaţiile şi sancţiunile aplicate de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

• amendă în cuantum de 10.000 de lei postului de televiziune Realitatea TV. În cadrul emisiunii „Tănase şi Dinescu” din data de 15.05.2009 au fost încălcate prevederile art. 3 (alin. 2) din Legea Audiovizualului privind informarea obiectivă a publicului, ale art. 42 (alin. 4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual referitoare la obligaţia realizatorilor de a nu permite invitaţilor să folosească un limbaj injurios şi cele ale art. 71 din Cod referitoare la asigurarea informării corecte.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii Consiliului au acordat licenţă audiovizuală prin satelit S.C. FASTPROMO S.R.L. pentru postul TVS Oradea.

Serviciul Comunicare şi Relaţii cu Publicul