Comunicat de presă

15.01.2009


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţa publică din data de 15.01.2009, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis următoarele sancţiuni :

amendă în cuantum de 5.000 lei postului Kanal D. În emisiunea „La şuetă cu Bahmu”, difuzată în 23 (în reluare) şi 26.11.2008, la orele 15:00 şi, respectiv, 14:45, s-au încălcat prevederile art. 39, alin. 2 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările şi completările ulterioare, privind protecţia minorilor. În articol se stipulează interdicţia difuzării programelor de televiziune şi de radiodifuziune, care conţin pornografie sau violenţă nejustificată. De asemenea, radiodifuzorul nu a respectat o serie de prevederi ale Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, referitoare la protecţia copiilor şi demnitate umană ;

decizie de somare cu intrare în legalitate pentru spotul publicitar al siropului „Calpol” (art. 145, alin. 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual menţionează că „Nici un fel de mesaj publicitar pentru produse medicamentoase sau tratamente medicale nu poate fi adresat persoanelor care au vârsta mai mică de 16 ani. ”).

În aceeaşi şedinţă publică, Consiliul a analizat Raportul Serviciului de Inspecţie şi Control, referitor la posturile radio/ TV din teritoriu şi a hotărât :

somaţie publică pentru S.C. Diplomatic TV Network S.R.L. Ploscuţeni şi S.C Cilero Impex SRL Poieni/ Cluj. Radiodifuzorii au retransmis 8 şi, respectiv, 10 programe, fără să deţină aviz de retransmisie, nerespectând, astfel, prevederile Deciziei CNA privind procedura de eliberare, modificare şi de retragere a autorizatiei de retransmisie.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Documentare