09.09.2008

Întruniţi în şedinţa publică din data de 09.09.2008, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis următoarele sancţiuni :

obligarea radiodifuzorului OTV de a difuza, timp de 3 ore, numai textul deciziei CNA de sancţionare întrucât, în emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, ediţiile din zilele de 01, 04, 06, 07, 08, 10,12,13,14, 19, 20, 25 şi 28.08.2008 şi 03.09.2008, s-a încălcat legislaţia audiovizuală referitoare la : protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, asigurarea informării corecte şi a pluralismului, obligaţiile realizatorilor şi moderatorilor de emisiuni audiovizuale ;

amendă în cuantum de 25.000 lei postului DDTV, care a reluat ediţiile emisiunii sus menţionate, transmise de OTV , încălcând astfel legislaţia audiovizuală referitoare la : protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, asigurarea informării corecte şi a pluralismului, obligaţiile realizatorilor şi moderatorilor de emisiuni audiovizuale ;

somaţie publică posturilor Kanal D, Naţional TV, Pro TV, TVR 1 şi TVR 2 care, prin modul în care au prezentat, în cadrul emisiunilor de ştiri din perioada 05- 07.08.2008, imagini şocante ale crimei comise la o casă de amanet din Galaţi, fără avertizarea publicului, au încălcat prevederile art. 27 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual ;

somaţie publică postului Realitatea TV pentru încălcarea, în emisiunea „Minutul 91” difuzată în zilele de 09 şi 10.08.2008, a prevederilor art. 85, alin (5) din Legea 504/2002 referitoare la utilizarea extraselor numai în cadrul buletinelor informative.

În aceeaşi şedinţă, membrii CNA au decis să aprobe cererea de drept la replică formulată de doamna deputat Anca Petrescu în legătură cu acuzaţiile ce i-au fost aduse de doamna Daniela Buruiană, în cadrul emisiunii „Realitatea te priveşte” difuzată de postul Realitatea TV în ziua de 14.08.2008.

Direcţia Comunicare, Afaceri Europene şi Proiecte