26.06.2008

Întruniţi în şedinţă publică în data de 26.06.2008, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis sancţionarea societăţii S.C. DRAGOLIV SERVICE S.R.L. / CANAL M / SASCUT / BACAU cu amendă în cuantum de 2500 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 65, alin. (4) din Legea nr. 67/2004 (republicată) pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, conform cărora „accesul partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, precum şi al candidaţilor independenţi şi al organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale la posturile private de radiodifuziune şi de televiziune, inclusiv televiziune prin cablu, se face gratuit numai în cadrul emisiunilor care au caracter electoral, potrivit dispoziţiilor art. 64.

În cadrul aceleeaşi şedinţe, Consiliul a analizat solicitarea societăţii S.C. Fox Computers S.R.L. de revenire asupra Deciziei C.N.A. nr. 510 din 10.06.2008 de sancţionare cu amendă în cuantum de 5000 de lei şi a decis respingerea solicitării respective.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Documentare