Ziua mişcării

07.10.2009


Trimiteteţi articolul prin email title=

Ziua Mişcării a fost sărbătorită duminică, 4 octombrie 2009, pe Bulevardul Aviatorilor din Bucureşti, între orele 10:00 - 18:00.

JPG - 1.2 MB

Ziua Mişcării deschide a treia fază a „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”, care urmăreşte educarea populaţiei cu privire la componentele unui stil de viaţă sănătos, mişcarea zilnică şi alimentaţia echilibrată.

Pentru evenimentul Ziua Mişcării breteaua de circulaţie dinspre Parcul Herăstrău a fost închisă şi transformată într-un imens teren de sport. Aici au fost amenajate 14 zone, fiecare corespunzătoare unei activităţi: fotbal, ping pong, badminton, şotron, tenis cu piciorul, WiiFit, sărituri cu coarda, volei, dans, pistă role şi de bicicletă, elastic, pilates. Participanţii s-au înscris şi la tombolă pentru a câştiga unul dintre cele 50 de premii care îndeamnă la mişcare: mingii de fotbal, de volei, palete de ping pong şi de badminton.

JPG - 1.8 MB

„După cum se ştie eu sunt o promotoare a sportului şi îi îndemn pe toţi cei care iubesc sportul şi alergatul să participe şi să susţină astfel de campanii. Spune da mişcării zilnice!”, a spus atleta Gabi Szabo.

La eveniment au fost prezenţi sportivi şi vedete care au încurajat românii să aibă un stil de viaţă sănătos: Monica Roşu, Florentina Opriş, Dana Săvuică, Adina Buzatu şi Adi Nartea. Mişcarea este foarte importantă pentru sănătate, fie că vorbim de sport de performanţă, fie de 30 de minute de mişcare pe care fiecare dintre noi o poate face zilnic.

În cadrul evenimentului din 4 octombrie a fost lansată campania de strângere de semnături pentru declararea primei duminici din luna octombrie, odată cu începerea anului universitar a fiecărui an, zi dedicată activităţilor fizice şi unei vieţi echilibrate.

JPG - 1.2 MB

Promovarea evenimentului Ziua Mişcării a inclus şi o componentă online, concursul „Intră-n trupa cea mai tare” în care au fost implicaţi trei dintre cei mai cunoscuti bloggeri: Manafu, Subiectiv şi Ionuţ Oprea care au susţinut voluntar campania. Cei 3 lideri au avut la dispoziţie o săptămână să mobilizeze cât mai mulţi oameni şi să strângă cea mai mare trupă pentru Ziua Mişcării: Manafu a format trupa Fotbaliştii, Subiectv – Tonicii şi Ionuţ Oprea – Bicicliştii. Bloggerul care a strâns trupa cea mai mare este Ionuţ Oprea cu 136 de participanţi.

Pentru detalii accesaţi:

Pentru a promova un stil de viaţă sănătos: declarăm Ziua Mişcării pe 4 octombrie 2009.


Consultaţi şi: