Extras din procesul verbal al ședinței de joi, 11 octombrie 2012, ora 10.30

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului : Rasvan Popescu, Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Valeriu Mircea Deacă, Christian Mititelu, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Cristina Trepcea, Constantin Duțu, Mihai Mălaimare.

15.10.2012


envoyer l'article par mail title=

1. Solicitare modificare licenţă audiovizuală :

  • S.C. Mara Video Media SRL Baia Mare pentru postul Transilvania Folclor.

Se va reprograma.

JPG - 32.3 ko
Dan Apostol, Mihai Tatulici (MCTV.ro)

2. Solicitare modificare licenţă audiovizuală :

  • S.C. Media Advertising&Sales SRL București pentru postul MCTV.ro.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

PDF - 122.2 ko
MCTV.ro

3. Rapoarte de monitorizare :

S-a reluat votul de la sedința precedentă, respectiv somație publică sau amendă în cuantum de 10.000 de lei.

Niciuna din propuneri nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată.

Dl. Christian Mititelu a propus sancționarea cu somație publică a postului Realitatea TV și amendă 10.000 de lei, pentru fiecare, posturilor TVR 1 și OTV. Propunerea d-lui Mititelu a fost aprobată cu 8 voturi pentru și 2 împotrivă (d-nii Răsvan Popescu și Mihai Mălaimare).

  • PRO TV, Antena 1, România TVemisiuni difuzate în perioada 25 septembrie – 9 octombrie 2012 - cazul Ioana Tufaru - 21 reclamații.

În urma analizării raportului de monitorizare, a vizionării imaginilor și a discuțiilor cu reprezentanții posturilor, au fost 2 propuneri de sancționare : dl. Christian Mititelu a propus sancționarea posturilor Antena 1 și PRO TV cu amendă în cuantum de 40.000 de lei (pentru fiecare), iar dl. Ioan Onisei a propus sancționarea postului Antena 1 cu amendă în cuantum de 50.000 de lei și a postului PRO TV cu amendă în cuantum de 30.000 de lei. Propunerea d-lui Ioan Onisei a întrunit numărul legal de voturi, fiind votată cu 7 voturi pentru, următorii membri : Gelu Trandafir, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Mircea Deacă.

  • B1 TV – emisiunea “Ultimul cuvânt”, difuzată pe data de 28.08.2012 – reclamația nr.12756/30.08.2012.

S-a amânat.

  • MTV, UTV, 1 Music Channel, Kiss TVvideoclip “Paraziții și Dan Lazăr – Toate-s la fel”, difuzat în perioada august – septembrie 2012 – 10 reclamații.

S-a amânat.

4. Adresa nr.14223/08.10.2012 de la Ministerul Afacerilor Externe.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea MAE - campania de informare publică a cetățenilor români care doresc sa călătorească în străinătate, asupra zonelor de risc și a potențialelor pericole la care aceștia pot fi expuși în aceste zone, prin difuzarea de spoturi informative care să conțină alerte de călătorie.

5. Proiect de decizie privind principii şi reguli de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, prin intermediul serviciilor media audiovizuale.

Au fost discuții pe marginea propunerilor venite din partea radiodifuzorilor și a ONG-rilor. Se va continua discuția pe marginea proiectului de decizie.

6. Diverse.