Decizia nr. 187 din 10.04.2012

10.04.2012


envoyer l'article par mail title=

privind sancţionarea radiodifuzorului S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. cu reducerea cu jumătate a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale nr. S-TV 78.4/05.02.2004, cumulată cu obligaţia de a difuza, în ziua de 12.04.2012, timp de 10 minute, între orele 19.00-19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A.

S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L.
Bucureşti, sector 6, Str. Preciziei nr. 3P, lot nr. 1, clădire C6.1, spaţiu birouri şi hală-parter, et. 1, CUI 15994676

pentru postul de televiziune OTV

Întrunit în şedinţă publică în ziua de 10 aprilie 2012, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat reclamaţia înregistrată la CNA sub nr. 5270/04.04.2012, precum şi raportul întocmit de Direcţia Monitorizare cu privire la mesajele politice difuzate în emisiunile „Corin Romanescu-sectorul 5« , „Pentru Popor » şi „Dan Diaconescu Direct”, transmise în perioada 29 martie – 08 aprilie 2012, postul OTV.

Postul de televiziune OTV aparţine S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. (licenţă audiovizuală nr. S-TV 78.4/05.02.2004, decizia de autorizare nr. 620.0/01.04.2004 şi de reautorizare nr. 620.1-1/01.06.2010). În urma analizării raportului de monitorizare, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. a încălcat prevederile art. 10 şi 139 din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit dispoziţiilor invocate, publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă. Membrii Consiliului au constatat că, deşi radiodifuzorul a fost sancţionat în mod repetat pentru încălcarea aceloraşi prevederi, ultima sancţiune aplicată constând în reducerea cu 6 luni a duratei licenţei audiovizuale deţinute pentru postul OTV, acesta a continuat să transmită mesaje cu caracter politic, în afara perioadei de campanie electorală, fapt interzis de legislaţia audiovizuală.

Astfel, după aplicarea sancţiunii dispuse prin Decizia nr. 157/27.03.2012, în perioada 29 martie - 08 aprilie 2012, postul OTV a continuat să difuzeze mesaje politice, cu caracter electoral, mesaje transmise în cadrul mai multor ediţii ale emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, precum şi în emisiunile „Corin Romanescu-sectorul 5« ,şi „Pentru Popor » .

Potrivit raportului de monitorizare, acest gen de mesaje au fost difuzate, după cum urmează :

- în data de 30.03.2012, în intervalul orar 17.48-18.00, a fost difuzată emisiunea „Corin Romanescu-sectorul 5" (înregistrare), în cadrul căreia au fost prezentate imagini cu d-nul Corin Romanescu, candidat PP-DD la alegerile locale, care în cadrul unor cu viitorul alegător şi-a promovat intenţiile electorale, că va face curăţenie, va asfalta străzile şi va introduce canalizare pe anumite străzi. De asemenea, a fost prezetat d-nul Corin Romanescu discutând cu locuitorii sectorului 5 despre problemele acestora, promiţând că le va rezolva.

La sfârşitul emisiunii, pe ecran a fost afişat textul : Pentru orice problemă administrativă din Sectorul 5, sună-l pe Corin Romanescu, telefon 0722 862 089, w w w.corinromanescu.ro.

În banda de jos a fost afişat : Corin Romanescu începe curăţenia în sectorul 5.

- în data de 31.03.2012, intervalul orar 19.25-19.53, a fost difuzată emisiunea „Pentru popor" (înregistrare), cu titlul : Cristinel Eftimie în ajutorul tinerilor din sectorul 6. Coperta de început şi/sau de sfârşit este asemănătoare siglei PP-DD. În cadrul emisiunii a apărut de mai multe ori o parte a coperţilor.

D-nul Cristinel Eftimiu a vorbit în interviu despre : asigurarea siguranţei elevilor din sectorul 6, măsurile propuse pentru îmbunătăţirea învăţământului, soluţionarea cazurilor sociale, reconstrucţia sectorului 6.

- în aceeaşi dată (31.03.2012), în intervalul orar 19.58-04.00 a fost difuzată emisiunea „Dan Diaconescu Direct" (înregistrare), în cadrul căreia au fost promovate vizitele domnului Dan Diaconescu în mai multe localităţi din judeţul Vâlcea, vizite efectuate în perioada 24-25.03.2012. Avându-i alături pe Simona Man, Florin Condurăţeanu şi alţi lideri ai PP-DD din judeţ, d-nul Diaconescu s-a întâlnit cu oamenii, care şi-au spus problemele. În timpul vizitelor difuzate pe post, au fost redate pasajele în care d-nul Dan Diaconescu îndemna cetăţenii să voteze partidul PP-DD, explicându-le cum trebuie să procedeze atunci când îşi vor exercita votul pentru a recunnoaşte pe buletin candidatul PP-DD.

Redăm din raportul de monitorizare, exemple din desfăşurătorul emisiunii, în ordinea difuzării acesteia :

- Vizita în localitatea Goleşti. Reporterul OTV a avut următoarea introducere : „Partidul Poporului a ajuns şi în judeţul Vâlcea. Este timpul ca vâlcenii din tot judeţul să-l întâlnească pe Dan Diaconescu şi să discute despre problemele lor."

Dan Diaconescu : Suntem singura forţă politică din România, că ei d-aia m-au şi invitat, care vrem să aducem un ministru de finanţe israelian dar şi român, adică să fie român născut în România, româno-israelian, care să ştie, domne, cum să aducă banii în ţară, că ăştia (...)

- Vizita într-o altă localiate. Dan Diaconescu şi Simona Man au coborât din maşina cu sigla PP-DD, dând mâna cu oamenii, adunaţi. Dan Diaconecu a ascultat problemele acestora şi le-a răspuns astfel :
Dan Diaconecu : Convingeţi-i pe oameni să nu-şi mai vândă votul sau să le ia banii şi să voteze cu noi. Adică ei ce vor ? Vor un milion de lei acum să-i termine într-o zi sau vor 20.000 de euro după aia ? Asta e diferenţa. S-a scandat Diaconescu preşedinte !

- Vizita în Galicea. Dan Diaconescu şi Simona Man au sosit cu maşina având sigla PP-DD (5-1047 : 20.35), au gustat din pâinea cu sare oferită de localnici şi au fost întâmpinaţi cu Să trăiţi domnul Preşedinte ! A fost prezent şi primarul în funcţie, Ion Năfliu.
Dan Diaconescu a dat sfaturi reprezentantului PP-DD : Să mergeţi din casă în casă, nu vă învăţ eu, da ? Vedeţi cine vrea, cine nu vrea. Cine nu vrea să vă voteze să completeze un formular că renunţă la cei 20.000 de euro, că n-are nevoie de ei şi că duce o viaţă bună. Cine e mulţumit de viaţă să voteze cu PDL şi cu USL.

- Vizita din municipiul Râmnicu Vâlcea. Dan Diaconescu a fost întâmpinat de simpatizanţi cu sloganul : Bine aţi venit, domnul preşedinte ! cu baloane cu sigla PP-DD, fiind arătate : o pancartă cu sigla PP-DD, un panou cu sigla PP-DD şi inscripţia Partidul Poporului – Dan Diaconescu Organizaţia Judeţeană Vâlcea Preşedinte : Nicolae Ion 0744.874669.
S-a scandat Diaconescu preşedinte !
Domnul Dan Diaconescu a ţinut un discurs în piaţă : Vreau ca eu împreună cu domnul Ion Nicolae, cu şeful grupului nostru de prieteni de aici din Vâlcea, împreună cu Mihaela Angheluş, împreună cu Florin Condurăţeanu, împreună cu Simona Man, împreună cu toţi colegii noştri pe care-i vedeţi aici lângă mine, vreau să vă ajutăm de fapt pe dvs. să ajungeţi la putere, noi să fim un vehicul prin care dvs. să accedeţi la cele mai înalte funcţii. (...) Va veni un moment, peste câteva luni, cel târziu peste un an sau doi când vom reuşi să recuperăm averile ilicite ale tuturor celor care s-au îmbogăţit pe seama dvs., să le recuperăm şi să vi le dăm înapoi dvs. Avem un prim hop de depăşit : aceste alegeri locale, în care vă rog să căutaţi buletinul de vot, în buletinul de vot să căutaţi acea rubrică în care scrie Partidul Poporului – Dan Diaconescu şi dedesubt numele candidaţilor noştri de la primărie sau la Consiliul local şi acolo vă rog să puneţi ştampila ...Este momentul unei schimbări majore şi fata aceasta şi nepoţii noştri se bazează pe dvs. în ce veţi face în data de 10 iunie. Chemaţi-vă rudele, vecinii, prietenii, aşa cum vă spun mereu la OTV, chemaţi elevii din străinătate pe 10 iunie pentru a face această mare, mare schimbare. Nu rataţi această oportunitate. (...) Vreau să-l ajutaţi şi pe colegul meu domnul Ion Nicolae, de aici din dreapta mea ... (S-a scandat Nicolae om de bază !) Ajutându-l pe el, de fapt mă ajutaţi pe mine. Vă reamintesc că după alegerile locale avem un alt hop important : alegerile parlamentare în care va trebui să avem propriul guvern şi în cele din urmă, cu ajutorul dvs., să devină şi un prim cetăţean din popor, să devină preşedintele ţării. (S-a scandat Nicolae primar !, Diaconescu preşedinte !) Atât vă mai spun acum : nu rataţi următoarele mele două mandate de preşedinte fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi.

Ion Nicolae, preşedintele Organizaţiei Judeţene PP-DD din Vâlcea, a luat cuvântul şi a prezentat câţiva din liderii PP-DD prezenţi.

S-a scandat Diaconescu preşedinte !
Dan Diaconescu : Vreau să fac încă o dată un anunţ oficial aici, în premieră, în Rm.Vâlcea, că nu vom face niciodată, nicio alianţă cu absolut nimeni altcineva în afară de poporul român. Sunteţi singurii noştri aliaţi şi vom avea liste de candidaţi proprii în toate oraşele, comunele, judeţele ţării. Nicăieri nu vom susţine candidaţi independenţi, nicăieri nu vom susţine candidaţii altor formaţiuni. Vom merge împreună cu dvs., poporul român până la capăt indiferent de rezultat. ...Problema României, problema dvs., problema fiecărui vâlcean în parte o reprezintă ciocoii, iar noi suntem soluţia, noi împreună mulţi şi uniţi suntem soluţia şi o să le venim de hac.

D-nul Dan Diaconescu şi restul liderilor prezenţi s-au îndreptat către sediu, dând autografe. Ion Nicolae a vorbit despre problemele locale (ex. inexistenţa unei zone de promenadă) şi proiectele avute în vedere : tunel de cale ferată în subteran şi un bulevard cu patru benzi pe actualul amplasament al căii ferate, ambele cu fonduri europene, garaje subterane ş.a.

Pe drum s-a scandat Diaconescu preşedinte !

Ajunşi la unul din sedii s-a văzut panoul cu sigla PP-DD şi inscripţia Partidul Poporului – Dan Diaconescu Organizaţia de Cartier 1 Mai. S-a scandat Diaconescu preşedinte ! Aici au luat cuvântul câţiva lideri PP-DD : - Ion Nicolae, preşedintele Organizaţiei Judeţene PP-DD din Vâlcea (a nominalizat liderii PP-DD prezenţi) ; - un fost procuror general la Vâlcea, intrat în PP-DD ; - Florin Butnaru, director ARR, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale Rm.Vâlcea, membru în biroul politic judeţean al Organizaţiei Judeţene Vâlcea ; - Simona Man, preşedinte PP-DD ; - Dan Diaconescu, cel mai iubit fiu al Partidului Poporului – Dan Diaconescu, idolul şi motorul partidului, după spusele lui Ion Nicolae.

De asemenea, au fost prezentate fotografii cu Dan Diaconescu şi sigla PP-DD, alături. S-a scandat Diaconescu preşedinte !

Dan Diaconescu : Sper ca peste câteva luni, din 10 iunie încolo, Vâlcea, în sfârşit, să aibă un primar al poporului, apoi judeţul Vâlcea să aibă un preşedinte al Consiliului Judeţean din partea poporului şi apoi să avem parlamentarii noştrii de Vâlcea şi, desigur, apoi un preşedinte din partea poporului. Dacă nu vom găsi altul mai bun decât mine până atunci probabil că va fi subsemnatul preşedintele dvs. (S-a scandat Diaconescu preşedinte !)

Florin Butnaru a vorbit despre problemele din zona (lipsa locurilor de muncă) şi proiectele avute în vedere : reabilitarea termică cu fonduri europene.

Ajunşi în dreptul căii ferate, Ion Nicolae a vorbit din nou despre bulevardul pe patru benzi peste calea ferată.

S-a scandat Diaconescu preşedinte !

- Vizita în colonia Nuci, cartier al municipiului Râmnicu Vâlcea. D-nul Dan Diaconescu a fost primit de mulţimea având coli şi baloane cu sigla PP-DD în mână şi scandând Diaconescu preşedinte !

Au trecut prin faţa sediului PP-DD cu pancarta având sigla PP-DD şi inscripţia Partidul Poporului – Dan Diaconescu Organizaţia de cartier Colonie nuci.

Candidatul nostru la Primărie, Ion Nicolae, să-l votaţi să vă schimbe viaţa.

Dan Diaconescu a vizitat o locuinţă socială formată dintr-o cameră în care locuiau patru persoane şi le-a dat indicaţii unde să pună ştampila : Acu’ uitaţi-vă unde scrie Dan Diaconescu pe buletinul de vot şi acolo puneţi ştampila. (...) Pe 10 iunie să ieşiţi toţi la vot, să vă uniţi toţi.

...Căutaţi pe buletinele de vot unde scrie Dan Diaconescu, acuma pe 10 iunie, votaţi primarul.

Reprezentant PP-DD : Toată treaba, trebuie să-l votăm să devină preşedintele României.

Dan Diaconescu : Avem un program foarte simplu de reconstrucţie pentru case sociale. Am găsit în Turcia o firmă care face cu 7.000 de euro casă, nu foarte mare, dar oricum cu baie, cu bucătărie, cu dormitor. Ei au peste 100.000 de case acum pe stoc, fabrica respectivă. (...) Pământul îl pune Primăria, e simplu. (...) Putem lua credit privat de la o bancă pe 3 ani şi atunci plătim 21 euro / lună timp de 30 de ani pentru această casă. Sigur că omul ar trebui să ne dea tot 21 de euro, nouă, adică Primăriei.
S-a scandat Diaconescu !
Dan Diaconescu : Dânsa unde va candida din partea noastră ?
Ion Nicolae (preşedintele Organizaţiei Judeţene PP-DD din Vâlcea) : Pe lista de consilieri locali. Deci, într-o situaţie fericită, este posibil să fie viitor viceprimar al Râmnicului.

- Vizita la Băbeni. Dan Diaconescu, la coborârea din maşina cu sigla PP-DD, a fost întâmpinat în aplauze şi urale Domnul preşedinte !, Diaconescu preşedinte ! şi a gustat din pâine cu sare. Au fost prezentate prim planuri cu : foaie cu sigla PP-DD ; pancartă, în mulţime, cu sigla PP-DD şi inscripţionată Partidul Poporului - Dan Diaconescu Organizaţia Comunală Franceşti ; pancarta sediului, cu sigla PP-DD şi inscripţionată Partidul Poporului - Dan Diaconescu Organizaţia Comunală Băbeni.

D-nul Dan Diaconescu a dat indicaţii cum să se voteze : Căutaţi pe buletinul de vot unde scrie Dan Diaconescu puneţi ştampila acolo.

- Vizita la Ioneşti. Dan Diaconescu a fost întâmpinat de preşedintele Organizaţiei Locale Ioneşti, Elena Doina, care i-a dat cadou o şampanie. Apoi a gustat din pâinea cu sare, în care era înfiptă un steag cu sigla PP-DD. A fost prezentat un prim plan cu pancarta sediului cu sigla PP-DD şi inscripţia Partidul Poporului – Dan Diaconescu Organizaţia Locală Ioneşti.

- Vizita la Drăgăşani. În mulţimea care l-a întâmpinat era o doamnă cu un copil în braţe care plângea de bucurie că-l vede. A fost prezetat un prim plan cu pancarta sediului, cu sigla PP-DD şi inscripţia Partidul Poporului – Dan Diaconescu Organizaţia Municipală Ioneşti.
S-a scandat Diaconescu preşedinte !
Dan Diaconescu a discutat cu diverşi cetăţeni despre problemele localităţii : locuinţele ANL... Asta vrem să facem, să facem case pentru toţi, indiferent cum sunt oamenii...Cât de repede, sperăm, cu ajutorul dvs....

În imagini se vede cum Ion Nicolae, preşedintele filialei Vâlcea a PP-DD (cf. w w w.partidul.poporului.ro/category/articolevideo/ppdd ) împarte pliante cetăţenilor.
O voce din anturajul lui Dan Diaconescu : Trebuie să votaţi primarul nostru !
Dan Diaconescu : Dânsul va fi viitorul nostru candidat !
Dan Diaconescu a fost primit la sediul partidului. Pe ecran s-a putut vedea clar sigla partidului : „Partidul Poporului DAN DIACONESCU - Organizaţia Orăşenească Ocnele Mari”.

Ion Nicolae vorbind la microfon membrilor şi simpatizanţilor PPDD adunaţi la sediul din Ocnele Mari : Astăzi avem deosebita plăcere să îl avem în rândurile noastre pe dl. Dan Diaconescu, preşedintele Partidului Poporului cu acelaşi nume, deci preşedintele poporului, Dan Diaconescu ! Dan Diaconescu : Bine v-am găsit ! ...... şi aveţi o şansă să îl înlocuiţi cu candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu, acum în 10 iunie ! ... sprijinind candidatul nostru ! ...Separat de asta, la alegerile parlamentare, dacă noi o să reuşim să guvernăm, abia atunci vom putea mări pensiile şi salariile celor care lucraţi la stat, şi-apoi şi patronii dvs., celor care lucraţi în mediul privat o să vă poată mări salariile, o să fie salariul minim pe economie mult mai mare decât astăzi...Deci aveţi o mulţime de variante, totul depinde de dvs. şi e bine să nu vă irosiţi aceste voturi, e bine să folosiţi acest an 2012 ca să vă schimbaţi viaţa !

Au fost difuzate imagini cu Dan Diaconescu strângând adeziuni şi înmânându-le lui Ioan Nicolae, candidatul PP-DD la primăria locală, şi acordând autografe pe pliante de culoare violet (culoarea PP-DD). Dan Diaconescu (discutând cu oamenii dintr-o comună) : Cine e cel mai iubit om din comună ca să-l punem noi candidat la primărie, ia spuneţi-mi ? Oameni care n-au mai făcut politică până acuma. Hai, găsiţi un gospodar şi da-ţi-l domnului Nicolae, să fie primar, da !
Dan Diaconescu (dând autografe pe pliante de culoare mov) : Vedeţi cum ştampilaţi acolo pe 10 iunie ! Unde scrie Dan Diaconescu pe buletinul de vot, puneţi ştampila !
Ion Nicolae, preşedinte filiala Vâlcea a PPDD (prezentând staff-ul partidului la nivel naţional) : ..locuitorii judeţului Vâlcea au avut plăcerea să-l aibă în mijlocul lor pe dl. Dan Diaconescu pentru a putea să-l vadă în carne şi oase, pentru a se convinge că tot ceea ce s-a spus la OTV este real, iar programul politic pe care-l are Partidul Poporului Dan Diaconescu este un program viabil, este un program care va scoate ţara din impas, şi nu în ultimul rând, este singura soluţie a României de a crea locuri de muncă, de a crea practic o situaţie pe care noi ne-o dorim din tot sufletul. Am încercat să baleiem toate localităţile din judeţul Vâlcea pe care le-am avut programate pentru astăzi, am început cu localitatea Nicolae Bălcescu, Milcoiu, Goleşti, Budeşti, şi aşa am ajuns la această oră, deci după ce am baleiat inclusiv municipiul Râmnicu Vâlcea, Băbeniu’, Drăgăşaniu’, şi la ora la care vorbim ne aflăm la sediul Partidului Poporului Dan Diaconescu din strada General Magheru. Este al treilea sediu al nostru pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea...
Dan Diaconescu : Este a treia vizită judeţeană a noastră în cadrul turneului naţional pe care l-am început acum zece zile...cel puţin pe traseul pe care eu am trecut astăzi, în fiecare localitate era măcar un banner al Partidului Poporului ...noi oricum eram pe locul întâi, dar adeziunile nu înseamnă neapărat voturi, după cum ştiţi noi avem aproape un milion trei sute de mii de adeziuni la nivel naţional...Cred că în ziua votului, în primul rând vor fi prezenţi foarte mulţi vrânceni, spre deosebire de alegerile precedente, iar toţi cei care vor veni în plus la vot cred că vor vota singura formaţiune nouă, adică PPDD ... vor avea un nou motiv să pună ştampila pe partidul nostru. ...la Băbeni, dacă nu greşesc, un candidat englez, îi spunem noi, adică un om care a trăit în Anglia, masterat acolo, patru limbi străine, un om care vine, vedeţi, să schimbe o localitate altfel săracă şi părăsită, şi sper să găsim astfel de oameni pentru toate funcţiile. O nouă achiziţie pe care ne-a prezentat-o astăzi dl. Nicolae se referă la un reprezentant extraordinar al magistraturii, fostul procuror şef de-aici, Trancă, de fapt de la Curtea de Apel Argeş, a coordonat aceste zone în care noi ne aflăm, deci dacă toţi aceşti oameni ni se alătură, elita intelectualităţii, elita procuraturii, elita judecătorilor, nu vorbim desigur de oamenii corupţi din aceste sisteme, eu cred că aceasta e soluţia, ca noi, eu, Simona Man, Ion Nicolae, Liviu Neagu să fim doar un vehicul prin care să-i aducem la putere pe cei mai buni decât noi, pe cei mai deştepţi, mai potriviţi, în fine, în toate aceste funcţii...... câştiga aceste alegeri, nu numai pe cele locale, dar mai ales pe cele locale şi prezidenţiale, fiindcă noi facem şi un efort uman extraordinar, să renunţăm la emisiunile noastre, să nu mai dormim, eu n-am mai dormit de 24 de ore, şi să mergem din comună în comună, nici un politician român, din câte ştiu eu, vorbesc dintre politicienii de la Bucureşti, n-au ajuns în toate cele 3200 de localităţi ale patriei, ceea ce, iată, eu încerc să fac, sper să reuşesc până pe 10 iunie şi-apoi să reiau acest turneu de la începutul lunii iulie până în noiembrie la alegerile parlamentare.
...E foarte important ca noi să aplicăm cele 100 de măsuri pe care le anunţăm la OTV, e important desigur să avem guvernul de partea noastră, şi primăriile sunt importante, şi consiliile judeţene, dar dacă nu ai guvernul, degeaba.....Spuneam, dacă noi vom obţine guvernarea, noi vom numi un nou Procuror General străin, iar acel Procuror General, desigur cu echipele sale, vor face ordine şi în primăriile române...Nu mai am de ce să fiu şi preşedintele partidului că oricum dau numele partidului, şi ar fi prea multe, cum să spun, într-un singur om, ar semăna a cultul personalităţii, şi al treilea argument, dacă eu aş fi membru de partid, eu nici măcar nu sunt membru PPDD, mi-aş pierde, conform strâmbei legi a audiovizualului din România, mi-aş pierde calitatea de moderator de televiziune. Deci, din toate aceste trei motive, e Simona Man şi nu sunt eu (Dan Diaconescu s-a referit la motivul pentru care nu este el preşedintele PP-DD).
Ion Nicolae, preşedinte filiala Vâlcea a PP-DD : Dacă aţi fost atent, aici în sală...inclusiv un viceprimar în funcţie, care reprezintă oraşul Berbeşti, dl. doctor Ştefan Aurel, e prezent aicea, a semnat adeziunea la Partidul Poporului Dan Diaconescu, şi aşa cum îl vedeţi, inclusiv la această conferinţă de presă, este alături de noi. Eu am convingerea că din 10 iunie 2012 este unul dintre primarii noştri din judeţul Vâlcea. La Drăgăşani, aveţi chiar în faţa dvs. candidatul la funcţia de primar, domnul jurist Neacşu Viorel.
Dan Diaconescu : Cele 100 de puncte sunt doar creaţia telespectatorilor, şi a celor cu care ne întâlnim mereu în călătoriile noastre, cred că din cele 100 de măsuri, dacă două-trei sunt ideile noastre, restul, repet, sunt ale poporului, şi la fel şi candidaţii am vrea, cum să spun, să fie împinşi de popor de la spate. Dar sigur că dacă noi n-o să-i găsim chiar pe cei ideali, o să-i punem pe nişte oameni în care noi avem încredere şi o să avem rugămintea către electorat să-i şi voteze, să meargă pe mâna mea, cum se spune, de fapt, în toate buletinele de vot, pe 18 milioane de buletine va sta scris numele meu deasupra numelui candidatului, fiindcă partidul se cheamă aşa şi legea ne obligă să spunem numele partidului în clar pe buletinul de vot, adică Partidul Poporului va fi pe primul rând, Dan Diaconescu pe rândul doi, şi dedesubt, numele candidatului la comună, la consiliu ş.a.m.d. şi-atuncea oamenii de fapt o să mă voteze pe mine şi, sigur, că eu o să răspund dacă colegii mei, după ce vor câştiga alegerile vor face, Doamne fereşte, ceva ilegalităţi.
Ion Nicolae : Aţi văzut că am adus alături de noi unul dintre oamenii de bază ai judeţului, şi nu numai, inclusiv, pe zona Munteniei, e vorba de Procurorul General, dl. Trancă Teodor, care este membru al Partidului Poporului Dan Diaconescu. La fel de bine aţi văzut că am încercat, şi am făcut tot posibilul, s-aduc oameni de valoare, inclusiv alături de noi este directorul ARR Vâlcea, dl. inginer Butnaru Florin...Şi inclusiv, dacă la primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, aşa cum spunea şi dl. Dan Diaconescu, vom avea un candidat mai bun ca mine, logic că vom merge pe acea variantă.
Dan Diaconescu : Există o singură certitudine : că şi Consiliul Judeţean, şi la primăria Râmnicu Vâlcea, şi în toate comunele judeţului, va candida Dan Diaconescu. Oamenii trebuie să-l voteze pe Dan Diaconescu fiindcă aşa scrie pe buletinul de vot, lucrurile sunt foarte clare, evidente, şi oamenii trebuie să pună ştampila pe mine.
...Ştiţi bine, aceste 100 de măsuri ale noastre, atât de mult hulite în ultimii doi ani, că de unde avem bani să dăm cei 20.000 de euro, că cum să introducem juraţi în instanţe, că cei cu asta, cu Compania de administrare a averilor ţării care să dea dividende fiecărui român, în fiecare lună, în mod egal...

- Vizita la Horezu. D-lui Dan Diaconescu i-au fost prezentate de către Ion Nicolae, mai multe persoane : De la Oteşani, candidatul nostru la primărie dl.Ciucă...
Dan Diaconescu (discutând cu un cetăţean din localitatea Romaneşti care se plângea că primarul nu-l ajută să-şi rezolve problema cu un saivan pentru capre) : Vedeţi, dvs. vă trebuiau ăia 20.000 de euro de la noi ca să faceţi această afacere, dar trebuie să fim la putere pentru a o face. (apoi discutând cu un tânăr întors din Italia, care i-a dăruit o sticlă de vin şi care spunea că ar vrea să înfiinţeze firme de construcţii şi care a vorbit despre punctele din programul propus de Dan Diaconescu) : Cei care veniţi de-afară şi înfiinţaţi aici (firme noi) o să fiţi scutiţi de impozite...Totul e s-ajungem la putere ca să le-aplicăm...
Discuţie între reporterul OTV şi un cetăţean din Horezu :
Un cetăţean din Horezu : Noi vă votăm ! Votăm preşedintele, dânsu este ! (arătând spre Dan Diaconescu)
Reporter OTV : Dar la locale, o să votaţi ?
Un cetăţean din Horezu : La locale votăm tot PP-ul !
Reporter OTV : Şi ce credeţi, câştigăm ?
Un cetăţean din Horezu : Da !

A fost prezentată vizita lui Dan Diaconescu la Mânăstirea Horezu.
A fost prezentat sediul filialei locale a PP-DD din localitatea Vaideeni unde Dan Diaconescu a discutat cu mai mulţi cetăţeni.
Ion Nicolae (către un cioban care discuta cu Dan Diaconescu despre nevoia alegerii de noi consilieri locali) : Uite, vrem să-l susţinem pe candidatul nostru la funcţia de primar, dl. Băluţă...
Dan Diaconescu : E bun ?
Un cioban : Da, da, da !
Dan Diaconescu : Trebuie să punem şi o listă de consilieri ! Hai, propuneţi-vă toţi consilieri...

- A fost promovată vizita lui Dan Diaconescu în localitatea Mateeşti, jud. Vâlcea. În timp ce a dat autografe pe pliante şi a primit adeziuni la PP-DD, Dan Diaconescu a discutat cu oamenii despre problemele localităţii : canalizare, alimentare cu apă, cabinete medicale, şcoli, biserici, drumuri.
A fost prezentat sediul filialei PP-DD din localitatea Berbeşti, unde Dan Diaconescu a dat autografe.

- A fost promovată vizita lui Dan Diaconescu în localitatea Bălceşti, jud. Vâlcea.
Dan Diaconescu (adresându-se cetăţenilor veniţi să-l întâmpine la sediul primăriei Bălceşti) : Mai avem doar câteva săptămâni până pe 10 iunie când şi clădirea din spate o vom cuceri şi când candidatul nostru va prelua această primărie, şi va încerca să vă ajute pe fiecare în parte, până la alegerile din noiembrie, alegerile parlamentare, când vom câştiga guvernul la Bucureşti şi atunci vă vom putea ajuta mult mai bine pe toţi. Aşadar, folosiţi-vă ştampila în ziua votului, pe 10 iunie, chemaţi-i pe prietenii dvs., rudele sau pe cei care-i aveţi în străinătate, cei care au plecat din Bălceşti de sărăcie în ultimii ani, chemaţi-i acasă pe 10 iunie pentru a vă ajuta să izbândiţi în această revoluţie a votului ! E o revoluţie foarte importantă, care va schimba viaţa nu numai dvs., dar şi mai ales a copiilor şi nepoţilor dvs., credeţi-mă, nu se merită să-i dezamăgiţi pe copiii dvs., să nu vă certe copiii dvs. peste cinci sau zece ani că nu aţi făcut la votul din acest an ceea ce trebuie !
S-a scandat : Diaconescu preşedinte !
Dan Diaconescu (continuând să se adreseze mulţimii) : Eu atâta vă mai spun, că imediat ce vom izbândi, la sfârşitul acestui an cel mai târziu, vom încerca să recuperăm toate averile care vi s-au furat, tot ceea ce aici, în zonă, în Bălceşti vi s-a închis, vi s-a distrus, vi s-a jefuit, vom încerca să redeschidem spitalul în primul rând (aplauze din public, s-a scandat : Diaconescu preşedinte !)...la cât de mulţi sunteţi aici şi de uniţi, puteţi considera deja spitalul redeschis. Faptul că noi, cu siguranţă, vom guverna, acest lucru vom face în primă fază, vom redeschide cele 65 de spitale închise de ciocoi în ultimii ani ! De asemenea, trebuie neapărat să rezolvăm calitatea drumurilor de la dvs., a străzilor atât de pline de gropi, a conductelor de gaz, apă şi a celorlalte utilităţi. ... (aplauze, se scandează : Singura soluţie, PP-DD !) Tot ce vi s-a furat va reveni la dvs. imediat după victoria poporului în alegeri, ştiţi vorba noastră cea mai importantă : Banii înapoi, şi hoţii la puşcărie ! Inclusiv hoţii din Bălceşti trebuie să meargă la puşcărie, şi oamenii din Bălceşti trebuie să-şi primească banii înapoi ! Şi aşa cum spunea colegul meu de aici, cel pe care am să vă rog să-l votaţi în data de 10 iunie, cel care va conduce grupul nostru de prieteni din Bălceşti pe perioada următoare, astăzi, de Buna Vestire, vă vestim acest lucru, că veţi scăpa de aceşti ciocoi, că vom fi atât de mulţi în ziua votului, încât ei nu mai au nici o şansă !
Dan Diaconescu a apărut în imagini alături de o persoană căreia i-a ridicat mâna, în timp ce se scanda : Radu primar !
Dan Diaconescu (la finalul discursului său) : Să nu uitaţi că pe fiecare buletin de vot va fi scris în clar numele partidului nostru, adică Partidul Poporului Dan Diaconescu, şi dedesubt numele candidatului nostru ! Peste tot pe unde vedeţi Dan Diaconescu, puneţi ştampila, că indiferent de ce nume găsiţi sub numele meu, fiindcă eu garantez pentru toţi aceşti oameni !...Pe unde vedeţi Dan Diaconescu, puteţi aplica ştampila de votat ! E bine să faceţi acest lucru şi în felul ăsta, să vă îmbunătăţiţi viaţa !
S-a scandat : Singura soluţie, PP-DD !

- A fost promovată vizita lui Dan Diaconescu în localitatea Diculeşti, unde le-a vorbit cetăţenilor în parcul din localitate, despre înlocuirea actualilor primari, parlamentari şi a actualului preşedinte al ţării) : Sunt trei încercări pe care trebuie să le daţi cu o ştampilă mică-mică, aşa de mică e ştampila, o înmuiaţi în tuş acolo în secţiile de vot şi căutaţi pe buletinul de vot unde scrie Dan Diaconescu. Unde scrie Dan Diaconescu acuma pe 10 iunie, pe 10 iunie doamnă, şi unde scrie Dan Diaconescu pe buletinul de vot, acolo votaţi şi iese primarul poporului ! Apoi, în noiembrie, unde scrie Dan Diaconescu votaţi şi iese parlamentarul care trebuie, şi-apoi, mă votaţi pe mine dacă doriţi ca preşedinte, probabil în martie anul viitor, după ce-o să-l suspendăm pe Băsescu !...Aţi reuşit să schimbaţi viaţa copiilor dvs., a nepoţilor, o să vină înapoi acasă cei care muncesc astăzi în străinătate, o să revină acasă în felul ăsta, o să fie un guvern de oameni cinstiţi care să nu vă mai fure banii, o să recuperăm averile ilicite şi-o să le dăm înapoi la popor, şi, nu în cele din urmă, o să aveţi cei 20.000 de euro pe care să-i investiţi fiecare cum vreţi !
S-a scandat : Diaconescu preşedinte !
A fost prezentată o imagine cu un banner, cu organizaţia comunală Laloşu a PPDD, pe care se puteau vedea şi două numere de telefon, în timp ce era promovată vizita lui Dan Diaconescu în localitate. Mai mulţi cetăţeni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia din localitate legată de faptul că nu există consiliu local, legat de situaţia drumurilor, de alte servicii sociale, etc. Ion Nicolae le-a spus oamenilor că toate nemulţumirile lor vor fi transmise pe OTV.
Dan Diaconescu (vorbind cu unul dintre participanţii la întâlnire) : De data asta pe buletinul de vot va fi scris clar Dan Diaconescu, deasupra fiecărui candidat, cum se cheamă partidul, puneţi ştampila pe Dan Diaconescu dacă n-aveţi încredere în alţii şi totul se va rezolva !
- în data de 02.04.2012, între orele 20.00-04.05, postul OTV a difuzat emisiunea „Dan Diaconescu Direct", cu titlu : DD POVESTEŞTE ÎN ACEASTĂ SEARĂ NOI DEDESUBTURI : PDL ŞI USL, CONDUSE DE BĂSESCU ! În partea inferioară a fost titrat :
- Ce părere aveţi de plecările lui Piedone, Frunzăverde, Vîlcov şi Seculici de la PDL la USL ? / 20.17 Ce ziceţi de plecările lui Piedone, Frunzăverde, Vîlcov şi Seculici de la PDL-UNPR la USL ? / 20.18 Daţi SMS la 1333 : Ce ziceţi de plecările lui Piedone, Frunzăverde, Vîlcov şi Seculici de la PDL-UNPR la USL ?
- OTV – Televiziune interzisă de Băsescu !

În intervalul orar 20.00 - 20.20, a fost promovată vizita d-lui Dan Diaconescu, în Slobozia. Persoanele prezente în întâmpinarea sa aveau steaguri cu sigla PP-DD. S-a scandat „Dan Diaconescu”, „Dan Diaconescu preşedinte”, „jos Băsescu” . Pancarte cu Deşteaptă-te române până nu e prea târziu, CNA = PDL.

Acesta a urcat pe o scenă şi a susţinut un discurs în faţa publicului.
Dan Diaconescu : Gândiţi-vă că în sfârşit pensiile şi salariile voastre vor putea creşte, gândiţi-vă că în sfârşit veţi avea juraţi în instanţele de aici din Ialomiţa şi nu veţi mai fi neîndreptăţiţi de către judecători şi gândiţi-vă că în sfârşit veţi avea poliţişti oameni care să vă facă dreptate sau să vă apere de mafioţi. Nu uitaţi că alături de mine este şi spaima numărul 1 a ciocoilor din România, e vorba de Sorin Ovidiu Bălan (S-a scandat Sorin ! şi Jos mafia !).
...Înainte de a da cuvântul şi celorlalţi colegi ai mei, cu care am venit încoace, vreau să vă rog încă o dată, ca în ziua alegerilor, în ziua de 10 iunie şi în ziua următoare, în care veţi alege pentru parlament pe candidaţii noştri, să căutaţi bine pe buletinele de vot, unde scrie Dan Diaconescu, unde scrie Partidul Poporului Dan Diaconescu, să căutaţi acea căsuţă din buletinele de vot şi acolo, sigur, dacă doriţi şi dacă sunteţi de acord cu măsurile pe care noi vi le propunem, să aplicaţi ştampila respectivă, ştampila salvatoare, pentru viitorul dumneavoastră, pentru viitorul tuturor.
În intervalul orar 20.20 - 04.05, cu menţiunea LIVE,moderatorul Dan Diaconescu i-a avut, în studio, invitaţi pe d-nii Olteanu - reprezentant OTV şi PP-DD la CEDO, Moisiu Laurenţiu - preşedinte PP-DD Olt, candidatul PP-DD la Primăria Balş (nenominalizat de moderator), Daniel Oajdea - deputat PP-DD, Florin Condurăţeanu - jurnalist, Mihai Cilibiu - preşedinte PP-DD Dolj, Sorin Ovidiu Bălan -preşedinte PP-DD Brăila.
În cadrul emisiunii au fost abordate subiecte cu caracter electoral.

Redăm din raportul de monitorizare :
Dan Diaconescu : Încerc ca până pe 10 iunie să ajung în toate judeţele ţării şi nu numai atât, dar şi în toate localităţile acestor judeţe. Aşadar am fost în Dolj, în 64 de localităţi în două zile. Am fost în câteva localităţi din Argeş şi din Ialomiţa. O să merg şi în judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Arad, Satu-Mare, Maramureş şi în localităţi la sfârşitul acestei săptămâni
Laurenţiu Moisiu (preşedinte PP-DD Olt, candidat PP-DD la Primăria Slatina) : Ce trebuie să afle slătinenii prin intermediul postului dumneavoastră, este să înţeleagă acest circ pe care îl face acest Vâlcov de pe 27 martie încoace.

În continuare, Laurenţiu Moisiu vorbeşte despre trecerea lui Darius Vâlcov de la PDL la PSD, despre modul în care acesta a strâns semnături şi despre o eventuală anchetă penală începută împotriva primarului Slatinei pentru diverse contracte încheiate cu anumite societăţi comerciale.

Dan Diaconescu : Haideţi să vedem încă un fragment cu dl. Vâlcov, ca să vedeţi exact ce aţi putea vota dvs., slătinenii ... Deci fiţi foarte atenţi la ce votaţi ca să nu ne-auzim vorbe pe urmă şi pe urmă să nu ne cereţi nouă cei 20.000 de euro fiindcă nu avem cum să vi-i dăm dacă noi vom pierde alegerile !
...dacă nici la Balş nu câştigăm primăria, da cum să spun, să câştigăm la pas, cu 60-70%, înseamnă că România nu se trezeşte”, Candidatul PP-DD la primăria Balş a vorbit despre numărul de membri ai filialei pe care o conduce (aproape 1500 de membri).
Dan Diaconescu (răspunzând unui mesaj primit pe telefon despre o campanie din mass media împotriva PP-DD) : Şase formaţiuni (actualele partide parlamentare) fură aproximativ 17 miliarde de euro pe an, şi asta nu de ieri, de azi, ci de 20 de ani încoace. Ei sunt disperaţi, plătesc toate posturile de radio, toate televiziunile, toate ziarele, le dau şi lor câteva zeci de milioane de euro, câteva sute de milioane de euro pe an ca nu cumva să ajungem noi la putere ! Dacă noi ajungem la putere, ei pierd 17 miliarde de euro...Ei încearcă să vă convingă să votaţi primarii PDL şi primarii USL, primarii UDMR şi primarii UNPR. Eu vă reamintesc două chestii simple : că dacă primarii ies tot ăştia de la PDL şi USL, dvs. o să aveţi aceeaşi viaţă ca şi până astăzi, şi mai ales dvs. veţi pierde şi cei 20.000 de euro, vă reamintesc că noi vom direcţiona banii, cei 20.000 de euro în judeţele, în oraşele, în sectoarele în care sunt primari PP-DD. Dacă nicăieri nu vor fi primari PP-DD, n-o să dăm banii, acei 20.000 de euro.
Dan Diaconescu (răspunzând unui alt mesaj primit pe telefon) : Domne, încă o dată vă reamintesc, dvs. cei din sectorul 3, dvs. sunteţi disperaţi şi îl votaţi pe unul Negoiţă, de 10-15 ani încoace. Mai schimbaţi-i fraţilor, c-o fi şi altu’ mai gospodar decât Negoiţă ăsta ! Şi oricum, vedeţi că dacă iese iarăşi primarul PDL, şi dvs. toţi cei din sectorul 3 pierdeţi cei 20.000 de euro, adică pierdeţi şansa de a primi 20.000 de euro repede, după alegeri, o să-i primiţi cine ştie când, peste câţiva ani !
Dan Diaconescu : La Iaşi, Daniel Oajdea vrea să vă schimbe viaţa, candidează din partea mea la Primăria Iaşi şi de asemenea, la Slatina, domnul Moisiu vrea să vă schimbe viaţa, candidează din partea mea la Primăria Slatina. Desigur, dumneavoastră puteţi să votaţi şi actualii primari. Reamintesc, dacă vreţi să trăiţi ca până acum, cum aţi trăit în ultimii 22 de ani, votaţi USL şi PDL, fiindcă ei oricum sunt împreună, vedeţi, fac tot felul de alianţe. Dacă vreţi şi dumneavoastră o schimbare, dacă într-adevăr vă interesează, vedeţi ce vă spun copiii dumneavoastră, cei mici, de opt, nouă, zece ani, vor să se facă o schimbare, atunci aveţi o variantă, nu mai trebuie să vă învăţ eu, să vă explic eu ce trebuie să faceţi în viaţă ca să vă schimbaţi.
Laurenţiu Moisiu : Din ce ştiu, în intenţiile lui (Darius Vâlcov ... Cred că la toamnă va lăsa Slatina fără primar pentru că va candida din nou. Dar cu siguranţă Slatina va avea primar, pentru că eu voi câştiga Primăria Slatina, pentru că slătinenii îşi vor da seama ce greşeală au făcut acum opt ani când au avut încredere în acest băiat tânăr care nu dovedise şi nu demonstrase nimic.
Daniel Oajdea, a vorbit despre preţurile foarte mari la utilităţi în Iaşi, despre preţul transportului în comun şi despre afacerile primarului actual Gheorghe Nichita.
Daniel Oajdea : Aş vrea să vorbesc de modul în care vor fi selectaţi consilierii locali ai Partidului Poporului, lista pentru Consiliul Local Iaşi.....Am considerat că e normal să selectăm aceşti oameni pe bază de competenţă. Prin urmare, acei ieşeni, care consideră că pot să îşi aducă contribuţia pentru îmbunătăţirea vieţii celorlalţi, îi aşteptăm să vină alături de noi. Vreau ca echipa de consilieri, împreună cu care voi
Dan Diaconescu : Vă reamintesc că aici, în studio, aveţi pe un tip foarte curajos care vrea să-l învingă în alegeri pe acest domn ... Vîlcu, Vîlcov. Sigur că depinde de dvs. cum veţi vota, dacă vă place viaţa de până acum, în general, vă reamintesc, în general, votaţi-l pe Vîlcov sau votaţi candidaţii PDL, UNPR, USL. Dacă vreţi să schimbaţi ceva începeţi acum din 10 iunie fiindcă pe urmă la parlamentare o să fie deja foarte greu şi o să fie destul de târziu. Dacă primarii îi schimbaţi, ăştia 3200, repet, o să fie foarte, foarte complicat cel puţin în acordarea banilor către dvs. Să nu ziceţi, încă o dată, că nu vă spun. (...)
A reamintit punctajul pentru primirea celor 20.000 de euro : - pentru prezenţa la vot – 1 punct ; - pentru membrii PP-DD – 1 punct ; - pentru deţinerea unui plan de afaceri - 1 punct ; - primarul localităţii de domiciliu a solicitantului este PP-DD-ist – 1 punct ; - preşedintele Consiliului Judeţean al solicitantului este PP-DD-ist – 1 punct.

- în data de 03.04.2012, începând cu ora 20.34 postul OTV a difuzat emisiunea „Dan Diaconescu Direct« , cu următoarele titluri : „ÎNTREAGA ORGANIZAŢIE JUDEŢEANĂ PSD CĂLĂRAŞI TRECE ÎN DIRECT LA PP-DD »/ DAN DIACONESCU A BĂGAT SPAIMA ÎN VICTOR PONTA"/ COTIDIANUL „NAŢIONAL” : „DAN DIACONESCU A BĂGAT SPAIMA ÎN VICTOR PONTA”/ ZIARUL „NAŢIONAL” : „DAN DIACONESCU A BĂGAT SPAIMA ÎN VICTOR PONTA”

La emisiune au participat mai multe persoane, care au fost prezentate ca foşti membri ai PSD Călăraşi, în frunte cu Maria Dragomir.
Dan Diaconescu : Dumneavoastră aţi tot văzut ceea ce se întâmplă pe scena politică românească. De câteva luni de zile încoace, de când acest nou partid a apărut în România, e pentru prima oară când există un fenomen general, să zicem aşa o isterie naţională, de la tatuaje cu numele partidului, până la fel de fel de evenimente. Unele le-am transmis şi noi recent în direct, de prin judeţele Dolj, Vâlcea, Argeş, Mureş sau Bistriţa, întâlniri pe stadioane, târguri umplute cu oameni nemulţumiţi de actuala stare de spirit din România şi oameni, care desigur vor să se schimbe ceva în această ţară.
...Să-i mulţumim doamnei Maria Dragomir pentru gestul ei de curaj, de bravadă (plecarea din PSD) şi să o salutăm cu această ocazie, evident, fiindcă ea vine cu un umăr important de organizaţii, adică ce să mai, cu toată organizaţia judeţeană PSD, adică cu vreo 40 de organizaţii din vreo 40 de localităţi. Dânsa este din această seară, sigur primeşte şi o răsplată din partea noastră, este deja preşedinta organizaţiei noastre judeţene a PP-DD.

În studio au rămas moderatorul Dan Diaconescu şi invitaţii Vlad Hogea -preşedinte PP-DD Iaşi, Sorin Ovidiu Bălan - preşedinte PP-DD Brăila, Florin Condurăţeanu - jurnalist, Ioan Buduca - jurnalist ş.a., care au discutat despre dezindustrializarea României după 1990 şi pierderea fostelor pieţe din ţările arabe şi africane, context în care în emisiune s-a făcut camapanie electorală în favoarea candidaţilor PP-DD, fiind criticaţi contracnadidaţii acestora aparţinând altor formaţiuni politice.

Redăm din raportul de monitorizare :

Lucian Marcel Radu, din oraşul Găeşti, judeţul Dâmboviţa, vicepreşedinte PP-DD Găeşti, a vorbit despre ceea ce a numit „distrugerea locurilor de muncă existente” în oraş, fostele întreprinderi (mecanică şi de utilaj chimic pentru petrol) fiind închise de administraţia PSD, PDL, FSN după 1990.
Lucian Marcel Radu, vorbind despre membri PSD din oraş, despre care a afirmat că ar putea adera la PP-DD şi despre un ziar al PDL-ului, care l-ar critica pe candidatul PP-DD la primărie) : Suntem călcaţi în picioare de acest ziar, „Cronica Găeştiului”, care va să zică, domne, plătit de PDL, ca să ce...candidatul nostru la primărie n-a fost implicat politic, tocmai a fost un administrator foarte bun a unei societăţi pe care a dezvoltat-o pe cont propriu, doreşte foarte mult să se implice în politică, doreşte foarte mult să cunoască Găeştiul mai bine, să fie alături de oamenii Găeştiului. Să sperăm că acel PSD aliat cu PDL va dispărea pas cu pas. Pas cu pas trebuie luată fiecare echipă în parte.
Dan Diaconescu (citind un mesaj de la telespectatori) : Îmi scrie cineva din judeţul Timiş, din partea consilierilor PSD Ciacova, Popa Cristian, împreună cu încă trei consilieri PSD din oraşul Ciacova, David Ovizora, Marius Hitian, Balaş Alexandru, împreună cu întreaga organizaţie PSD Ciacova au trecut în această seară la partidul Poporului - Dan Diaconescu.
...Un tânăr, Alexandru, din comuna Şoldanu, cea prezentată mai devreme aici, reprezentatul din Călăraşi, familia mea are 100 de voturi pentru PP-DD ! S-o caute pe Fleican Victoria, a strâns semnături, aşa trebuie să se organizeze toate judeţele !...Alt telespectator zice : Domne, nu cred că acum se va închide OTV ! Domne, vedeţi şi dvs.cum vin oamenii la OTV, cu diverse motive : unii să vorbească despre nenorocirile din Găeşti, alţii să treacă în direct, de la Călăraşi, de la PSD Călăraşi la PP-DD, alţii, să vedeţi, sunt zeci de oameni la poartă cu diverse alte probleme, domne, cum să închizi o asemenea televiziune ?

Pe ecran partajat au fost difuzate imagini de la un miting PP-DD din Slobozia, de la o vizită a d-lui Dan Diaconescu în ţară.
Dan Diaconescu a reamintit, pentru bucureşteni, că peste câteva zile va începe să dea repartiţii pentru locuinţe : Avem locuinţe pentru toată lumea. Cu cât dăm mai multe repartiţii, cu atât locuinţele care o să le facem o să fie mai ieftine. Dacă s-ar putea să facem 300.000 locuinţe, deşi, repet, s-ar putea să nu vi se pară logic ceea ce vă spun, ele o să fie mai ieftine şi mai uşor de făcut. Partenerul nostru străin e disperat să aducă locuinţe ieftine în Bucureşti în parteneriat public privat cu Primăria. Dvs. veţi da în jur de 25 euro / lună pentru o garsonieră şi în jur de 35 de euro / lună pentru un apartament cu 2 camere. (...) Sigur că repartiţiile o să fie valabile doar în cazul în care primarul general şi consiliul general o să fie de partea PP-DD, că altfel ar fi culmea să fie valabile repartiţiile dacă-l votaţi tot pe Oprescu sau pă cine ştie cine de la PD-L.
Dan Diaconescu : Eu de abia aştept să ajungem la putere, repet, nu atât că să mărim pensiile, salariile, domle, să scoatem toate astea la iveală să vedem şi noi dosarele astea secrete, să-i întrebăm şi noi pe judecători sau pe procurori ce s-a întâmplat în cazul ăla în celălalt. Asta aştept eu.
... Uitaţi-vă la acest fenomen : 10 persoane, în Bucureşti, într-o garsonieră de 22 mp. Domn’e, ăştia 10 persoane dacă aţi avea... nu ştiu ce venituri aveţi, dar dacă aveţi măcar 1 milion de lei pe lună, veţi primi 10 case. Noi avem interes să dăm cât mai multe case. Că, înc-o dată, am să vă explic, să intru în detaliu. Fabricantul vrea să aducă, când vine în Bucureşti, să aducă dacă se poate 300.000 de case şi nu doar 1.000 de case. Banca care dă un credit pentru toată povestea asta, vrea să dea un credit cât mai mare. Banca să se îndestuleze şi ea. Noi, Primăria Capitalei, vrem să fie cât mai mare cartierul ăsta că şi noi, Primăria, avem de câştigat cam cât un euro, aşa, de persoană pe lună. Şi, un euro cu un euro se adună, sunt vreo 300 de mii de euro. Primăria trebuie să facă afaceri profitabile, care din profitul ei, eu aşa visez, să dea toţi bucureşteni, cum visez la România să dea jumătate din profiturile primăriei să se distribuie, dom’le, la fiecare bucureştean, ca să simtă bucureşteanul că e bucureştean.
...Eu, la bucureşteni, vreau să le dau nişte bani în mână, ca să simtă şi el săracu’ că a ajuns la putere. Să nu mai fie jefuit de ciocoi. Şi bine, pe modelul ăsta, toate primăriile pe care o să le câştigăm la fel o să fie. Şi la Iaşi, dacă câştigăm, şi la Constanţa, mă rog, şi la Timişoara sau în alte zone. Sau la Brăila.
Dan Diaconescu propune ca bugetul de 5 mld de euro/an ai Primăriei, luaţi de la bucureşteni sub formă de taxe, să-i investească în afaceri profitabile : sistem nou de încălzire, cele 300 de mii de case, bancă, magazine, farmacii care să dea medicamentele moca sau foarte ieftine, iar bucureşteanul să simtă şi el : 2 euro, 3 euro, 7 euro pe lună.

- în data de 04.04.2012, între orele 20.00-04.00, postul OTV a difuzat emisiunea „Dan Diaconescu Direct‘’, cu titlul SONDAJ IMAS : PP-DD A DEPĂŞIT PDL ÎN BUCUREŞTI ŞI ÎN TRANSILVANIA

Moderatorul Dan Diaconescu i-a avut invitaţi în studio pe Haralambie Vochiţoiu (preşedintele filialei PP-DD Hunedoara), Daniel Udrescu (specialist în probleme fiscale), Ionuţ Mateescu (avocat).

În emisiune s-au făcut referiri la intenţiile PP-DD, după alegeri.

Dan Diaconescu : Acum, alături de mine în studio se află dl. Haralambie Vochiţoiu, este noul lider, să spunem aşa, al grupului nostru de prieteni din judeţul Hunedoara. Bună seara ! Bine aţi revenit ! Să ne spuneţi exact cum vreţi să schimbaţi viaţa celor din Hunedoara...

Haralambie Vochiţoiu, preşedintele filialei Hunedoara a PP-DD, a vorbit despre industriile din judeţ : Am constituit, împreună cu specialiştii noştri, prieteni ai poporului, un program numit simbolic „Huila poporului”, un program care se vrea măsuri concrete la ceea ce se întâmplă astăzi acolo. ...Credem noi că preţul gigacaloriei trebuie crescut de la 56 de lei la 85 de lei astfel încât tona de cărbune să devină rentabilă....Vrem să tragem un semnal de alarmă şi să spunem oamenilor că suntem preocupaţi de treaba aceasta şi că avem soluţii pentru a realiza din Compania Naţională a Huilei un agent economic bazat pe raţiuni economice.

Dan Diaconescu : Deci dvs. chiar aveţi soluţii ! Cam aşa arată un lider al PP-DD, cam aşa vor arăta viitorii guvernanţi, sigur şi oameni care au trăit aicea în România şi au experienţă românească, şi cei din echipa lui Horia Mocanu care au experienţă internaţională. ...Omul ăsta spune ceva concret : ăsta-i preţul, atâta ar trebui să fie preţul, aşa s-ar putea salva Valea Jiului, mă rog, în cazul acesta al huilei, că aşa cum aţi spus, Hunedoara e de fapt o Românie formată din trei regiuni.

Moderatorul Dan Diaconescu a prezentat la cameră programul de măsuri „Huila poporului”, pe document putându-se vedea sigla PP.DD : Iată, aşa arată un program economic al grupului nostru de prieteni, un document foarte, foarte serios, foarte bine realizat, argumentat cu hârtii, cu documente...

Haralambie Vochiţoiu : În baza tuturor deciziilor şi recomandărilor Uniunii Europene ! Deci nu este construit demagogic, doar să ne fie mai bine...
Moderatorul Dan Diaconescu a prezentat la cameră o altă variantă a documentului intitulat „Huila poporului”(dând paginile dosarului) : Este ceva foarte palpabil, realizabil, şi câştigăm şi alegerile, mă rog ! ... În această seară o să vă prezint mai mulţi specialişti ai grupului nostru de prieteni...... numai să voteze oamenii din Hunedoara, să pună ştampila unde trebuie, în ziua de 10 iunie şi apoi în toamnă.
Haralambie Vochiţoiu : Vă mulţumesc pentru faptul că astăzi aţi fost de acord să prezentăm în sumar acest program numit simbolic „Huila poporului”. ... că avem soluţii concrete...
Haralambie Vochiţoiu : Da, sperăm cu fiecare zi care trece, vă spun sincer, eu, în calitate de lider mi-am băgat tipografie în mişcare, producem mii de adeziuni în fiecare zi, fără exagerare, la nivelul judeţului Hunedoara.
Dan Diaconescu : Acuma, aţi auzit, un judeţ distrus, un judeţ de zici că a căzut bomba atomică în capul lui, dar pe care Haralambie Voichiţoiu împreună cu prietenii săi vor să-l salveze. (luând din nou în mână programul despre care s-a vorbit mai devreme) Au acest program clar de măsuri, „Huila poporului – promovarea producţiei şi dezvoltarea durabilă”. (râzând) De aici vin şi literele noastre, PP-DD, să nu înţelegeţi, mai ales cei din CNA, că ar veni de la Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Doamne fereşte ! Vine de la promovarea producţiei şi dezvoltarea durabilă, de exemplu, în cazul din această seară, a mineritului din Valea Jiului. Este evident. Şi iată ce scrie sus : „Document programatic al organizaţiei judeţene, filiala Petroşani.” Bravo dom’le ! Felicitări !
Moderatorul Dan Diaconescu a prezentat la cameră programul de măsuri „Huila poporului”, pe document putându-se vedea sigla PP-DD)

De la ora 22.00, au fost invitaţii : Paul Purea-medic, Vlad Hogea-preşedinte PP-DD Iaşi, Florea Florii, Mirela Ceanu-jurnalist, Florin Condurăţeanu-jurnalist.

Dan Diaconescu : (...) Reamintesc că şi aicea o să schimbăm totul din temelii. Nu o să mai fie nimic din ceea ce a fost astăzi în sistemul sanitar. Vorbeam şi aseară, poate avem în România vreo 6000 de chirurgi, trebuie de urgenţă ca pe aceşti oameni să îi plătim ca în afară ca ei să nu ne mai plece din ţară. Spuneam de asemenea despre asistentele noastre, avem asistente care părăsesc România. Şi asistentele trebuie plătite ca în străinătate şi desigur, apoi serviciile pe care ei le oferă să fie de calitate şi, desigur, dumneavoastră să nu mai daţi şpăgi în interiorul spitalului, pentru că ei o să aibă un salariu foarte mare. Putem reduce altfel ecuaţia acestor alegeri care vin, acum în 10 iunie. Vreţi să rămână TVA 24% ? Votaţi primarii PDL sau USL ! Vreţi să scadă TVA-ul, să scadă drastic, major, cum propunem noi, până spre 10% ? Atunci votaţi schimbarea, votaţi PP-DD !
Vlad Hogea a prezentat raportul Autorităţii Aeriene Române privind Aeroportul Iaşi şi despre închiderea acestui aeroport.
Vlad Hogea : Noi vrem să facem chiar mai mult decât un aeroport modern la Iaşi, vrem să facem un aeroport în centrul triunghiului Iaşi-Bacău-Suceava, pentru că acum în Moldova sunt trei aeroporturi. Dacă am face un aeroport internaţional regional, exact în centrul acestui triunghi, el ar deservi întreaga zonă a Moldovei şi ar fi extraordinar.

Vlad Hogea a afirmat că în Paşcani, judeţul Iaşi, PP-DD are 10 sedii, Paul Purea, că şi-ar dori în fiecare apartament un sediu al PP-DD, iar Dan Diaconescu, că cel mai mare sediu al PP-DD este ţara.

Dan Diaconescu : Ei bine, ca să schimbăm toate aceste legi ... avem nevoie de 66%, deci de două treimi. Şi atunci ar trebui să ne daţi nouă cel puţin 60% ca să putem schimba toate aceste legi mârşave.... Cu un miliard de euro putem mări, fie toate pensiile cu 10%, fie salariile tuturor bugetarilor cu 25%.
...Şi atunci votaţi PP-DD, vă ia vreo 20 de secunde treaba asta, puneţi ştampila acolo unde vedeţi Dan Diaconescu în nişte pătrăţele din alea, în nişte chenare negre. Deşi nu am murit încă, dar sunt trecut în chenarul ăsta negru, aşa scrie Partidul Poporului-Dan Diaconescu, puneţi ştampila acolo şi s-a rezolvat problema.
Moderatorul Dan Diaconescu a dat exemplu cum a reuşit Angola să devină dintr-un popor de sclavi, un popor de stăpâni : cu cele patru taxe (exact ce vrea să facă PP-DD după alegeri şi ceea ce nu vrea să facă USL şi ceea ce nu vrea să facă PD-L) ... Aceste patru taxe ar fi : 1. taxa pe proprietăţi, care există şi astăzi numai că va fi diferenţiată ; 2. TVA pe care-l propune de 10%, deşi scade actualul TVA, încasările ar fi mai mari ; 3. taxa pe câştigurile fiecărui cetăţean care în loc de 16 cât este astăzi să fie de 10% ; 4. taxa pe veniturile companiilor, tot diferenţiată.

În continuare, moderatorul Dan Diaconescu a explicat modul în care se vor construi locuinţele ce urmează a fi repartizate.
Dan Diaconescu : ...Deci nu putem să vă dăm aceste case, încă o dată vă rog să mă înţelegeţi, decât dacă noi vom câştiga anumite primării. Niciodată nu o să vă putem da o casă la Iaşi, până nu o să avem primarul nostru din Iaşi sau preşedintele consiliului judeţean să fie de la PP-DD...
Dar noi, zicem să avem măcar 51%, că poate ajungem la două treimi. Deci repet, în localităţile în care noi o să avem aceste două treimi din consiliu, o să avem primarul de la PP-DD, chiar o să avem, consiliul judeţean de la PP-DD sau dacă vorbim de Bucureşti, o să avem primarul general al nostru, a doua zi o să fie o mare plăcere pentru noi să vă aducem cu vaporul primele locuinţe şi în două trei săptămâni să le montăm şi să vă mutaţi în ele.
Dan Diaconescu a vorbit despre avantajele acestui parteneriat public-privat în construcţia de locuinţe, explicând modul de îndeplinire a acestui proiect. De asemenea, a precizat faptul că pe lună, chiria va costa doar 25 de euro. Moderatorul emisiunii a criticat Guvernul pentru nederularea unor proiecte şi pentru banii pe care i-a dat primarilor PDL.
Vlad Hogea a criticat migraţia politică, făcând referire la faptul că urmare acestei migraţii, candidaţii USL sunt foşti membri ai PDL.
Dan Diaconescu a discutat despre creşterea economică şi politicile economice ale Turciei, a vorbit despre construcţia de autostrăzi în Muntenegru şi Albania, despre sistemul de taxe din Brazilia, şi despre o telenovelă difuzată de postul de televiziune „Globo” din Brazilia.

În continuare, a fost redifuzată o parte a ediţiei din 02.04.2012 referitoare la vizita lui Dan Diaconescu la Slobozia.

Analizând raportul de monitorizare, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul a difuzat şi în cadrul ediţiilor emisiunii „Dan Diaconescu Direct" , din zilele 5, 6, 7 şi 8 aprilie 2012, mesaje cu caracter politic, fapt ce contravine prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului.

Exemplificăm din raportul de monitorizare :

- în ziua de 05.04.2012, în intervalul orar 20.00 - 04.00, postul OTV a difuzat, în direct, sub titlurile : „DUETUL ANULUI 2012 : LORENNA ŞI ALEX DE LA ORĂŞTIE, AXINTE ŞI NEK-UN SHOW INCENDIAR.” şi „JURNALUL NATIONAL : „ESTE ULUITOARE PENTRU ORICE MINTE LUCIDA ASCENSIUNEA PP-DD !”, emisiunea „Dan Diaconescu Direct”.

În prima parte a emisiunii, transmisă sub titlul „DUETUL ANULUI 2012 : LORENNA ŞI ALEX DE LA ORĂŞTIE, AXINTE ŞI NEK-UN SHOW INCENDIAR.”, moderatorii emisiunii domnii Vali Tache şi Dan Diaconescu i-au avut ca invitaţi pe Axinte Florin Petrescu şi Nek, Lorena şi Alex de la Orăştie, Florin Neşoiu, artişti, şi Florin Condurăţeanu, jurnalist. Discuţiile purtate în studio au fost pe marginea imnului PP-DD, cei prezenţi în studiou aducând elogii imnului Partidului Poporului, compozitorului, textierului şi interpreţilor acestuia.

În cadrul celei de a doua părţi a emisiunii, difuzată sub titlul „JURNALUL NATIONAL : „ESTE ULUITOARE PENTRU ORICE MINTE LUCIDA ASCENSIUNEA PP-DD !”, moderatorul acesteia, dl. Dan Diaconescu şi invitaţii săi, dna Mirela Ceanu, jurnalist, dl. Paul Purea, medic, dl. Florin Condurăţeanu, jurnalist şi dl. Silviu Alupei, jurnalist, au lecturat şi comentat o parte din articolele apărute în presa scrisă cu privire la migraţia politică.

Pe parcursul discuţiilor, moderatorul emisiunii şi unul dintre invitaţii săi, dl. Florin Condurăţeanu, au continuat promovarea electorală a PP-DD prin prezentarea avantajelor pe care le-ar aduce „proiectul ăsta cu 20.000 de euro”, atât pentru cei care vor vota PP-DD, cât şi pentru stat, precum şi a criteriilor de acordare a celor 20.000 Euro.

Redăm din raportul de monitorizare : „Dan Diaconescu : Proiectul ăsta cu 20.000 de euro este un proiect, în primul rând, de mare avantaj pentru stat, dom’le, pentru stat, nu atât pentru dvs. care luaţi 20.000 de euro. Încă o dată vă spun : noi, după alegeri, d-abia aşteptăm ca dvs. să încasaţi cei 20.000 de euro. Este ca şi în cazul caselor pe care o să vi le dăm. Noi, ca stat, noi, mă rog, viitori administratori ai statului, după urma celor 20.000 de euro pe care vi-i dăm dvs., şi dvs. cu 20.000 faceţi ceva care să meargă să se-nvârtă, noi avem enorm de mult de câştigat. De ce ?
(…) Dan Diaconescu : Şi de-aia am zis şi noi, ăştia 2 milioane, sper că n-are nimeni împotrivă, trebuie să fie în primul rând membrii PP-DD, că ei au dus greul, doar n-o să dăm la membrii USL sau PDL, trebuie să fie oamenii care au ceva concret de făcut cu banii ăştia, o micro hidrocentrală, a mare hidrocentrală, o firmă de curăţenie, de deşeuri, ş.a.m.d., pe urmă, trebuie să fie nişte oameni care trăiesc în nişte zone care să fie administrate de noi, c-ar fi culmea să dăm banii într-o zonă în care primar e, cum să vă spun, nu ştiu ce duşman al poporului care v-a furat de v-a rupt, cum ar fi să dau într-o zonă la Brăila, unde, să zicem, doamne fereşte, câştigă tot Bunea Stancu ? Doamne iartă-mă ! Da de ce să dăm banii acolo, de ce să nu dăm banii unde va fi un primar PPDD, un om gospodar, iubit de oameni ? Sau cum ar fi să dăm banii ăştia în Bucureşti dacă-n Bucureşti câştigă iar Oprescu ? Doamne iartă-mă ! Sau să câştige Prigoană ! Cum adicăm să dăm banii ca să ni-i fure Oprescu cu fi-su în continuare, cum a furat de patru ani încoace ? Ş.a.m.d. Deci banii o să-i dăm pe aceste criterii, dacă trăiţi într-o zonă în care primarul este de la PPDD, dacă primarul de sector e de la PPDD, dacă preşedintele Consiliului Judeţean este de la PPDD, ş.a.m.d."

- în ediţia emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din ziua de 06.04.2012, transmisă în intervalul orar 20.01-03.59, postul de televiziune OTV a prezentat, în direct, discuţiile telefonice purtate de dl. Dan Diaconescu şi invitatul său, dl Eduard Dumitraşcu, preşedinte filiala Buzău PP-DD, cu diferite persoane, discuţii în cadrul cărora au fost prezentate viitoarele întâlniri ale d-lui Dan Diaconescu cu simpatizanţii şi reprezentanţii PP-DD din judeţul Buzău, precum şi câteva puncte din platforma electorală a Partidului Poporului-Dan Diaconescu, telespectatorii fiind îndemnaţi să voteze reprezentanii PP-DD pentru a putea fi pus în aplicare programul electoral.

În partea de sus a ecranului era titrat : „Daţi SMS la 1333 şi spuneţi ce probleme aveţi cu ciocoii din localitatea dumneavoastră ?”, mesaj care a fost modificat astfel : la ora 21.07 „Daţi SMS la 1333 : E bine că Băsescu să demisioneze ? Ar trebui ca Ponta şi Crin să-i accepte demisia ?”, la 21.17 în „E bine că demisionează Băsescu ? O să-i accepte Ponta şi Crin demisia ? Daţi SMS la 1333”, iar la 21.22 în „E bine că demisionează Băsescu ? Ponta şi Crin o să-i accepte demisia ? Daţi SMS la 1333”

Exemplificăm din raportul de monitorizare : „Dan Diaconescu : Vă reamintesc, apropos de bucureşteni în mod special, că de luni dimineaţa începem să vă dăm repartiţii la case, celebrele case pe care le aşteptaţi de douăzeci sau de treizeci de ani, şi vi le putem aduce, evident după alegeri, evident doar în cazul în care câştigăm, case pentru toţi bucureştenii, garsoniere şi două camere, la care veţi putea plăti chirie de 25 de euro, adică 1 milion de lei, sau de 35 de euro, dacă e vorba de apartament de două camere, dar asta imediat după alegeri.

Eduard Dumitraşcu (reamintind din nou că întreaga conducere centrală a PPDD se va afla a doua zi în localităţi din judeţul Buzău) : Acest lucru se va întâmpla şi la Stâlpu, şi la Gălbinaşi, şi la Pietroasele. Aveţi pe bandă, sus acolo, toate locaţiile unde aceşti oameni vor fi.

(...) Dan Diaconescu : (...) dar ca această confuzie, sigur, să dispară trebuie să căutaţi pe buletinele de vot numele subsemnatului, adică unde vedeţi Dan Diaconescu înseamnă că acolo e în regulă, acolo puteţi pune ştampila, unde nu e Dan Diaconescu şi e doar Partidul Poporului, înseamnă că e o capcană

(...) Dan Diaconescu (citind mesaje de la telespectatori) : Alexandra, din Galaţi : Te vom vota în alegeri, numai vă rugăm să ne ajutaţi şi pe noi cu locuinţe ! Vă reamintesc că programul nostru de locuinţe este foarte, foarte clar ! Toţi cei care vreţi, puteţi căuta în sediile noastre de partide, de luni încolo, să completaţi acele cereri şi apoi să primiţi o repartiţie, repartiţii care însă vor fi valabile, evident, doar în cazul în care primăriile respectivelor localităţi vor fi conduse de candidaţii noştri şi, desigur, consiliile locale, respectiv consiliile generale dacă e vorba de Capitală. Pentru Capitală, cel puţin, avem o rezervă de locuinţe, de imobile, de 300.000 de unităţi locative, ştim că oficial, aproximativ 100.000 de bucureşteni sunt înscrişi de 20 de ani la aceste locuinţe. Primarul Oprescu le-a promis la 44.000 dintre bucureşteni că le va acorda, nici măcar unul nu a primit vreo locuinţă ! În afară de ciocoii second-hand care au primit câteva locuinţe, în special pentru bucureşteni avem o rezervă serioasă, adică avem multe case puse deoparte !”

- în ediţia din ziua de 07.04.2012, în intervalul orar 20.08 - 04.00, postul OTV a difuzat o înregistrare cu vizitele domnului Dan Diaconescu în diferite localităţi din judeţele Argeş şi Dolj în perioada 31.03 - 01.04.2012, avându-i alături pe dna Simona Man, dl. Florin Condurăţeanu şi alţi lideri din judeţe.

Materialul transmis a promovat întâlnirile d-lui Dan Diaconescu şi ale d-nei Simona Man cu simpatizanţii şi reprezentanţii PP-DD din cele două judeţe, întâlniri în cadrul cărora au fost reamintite „cele 100 de puncte ale noii revoluţii a poporului”, cei prezenţi fiind îndemnaţi să voteze candaţii PP-DD la nivel local şi central.

Pe parcursul înregistrării, au fost prezentate imagini cu mulţimea purtând pancarte cu sigla PP-DD care îl aştepta pe dl. Dan Diaconescu şi care scanda „Diaconescu preşedinte !”.

Redăm din raportul de monitorizare : „Dan Diaconescu : Nu uitaţi, aşadar, câte 20.000 de euro pentru fiecare locuitor al oraşului Costeşti, juraţi în instanţe, introducerea simplilor juraţi pe lângă judecători în instanţele de judecată, locuri de muncă pentru toată lumea, aducerea copiilor dumneavoastră acasă din străinătate sau reîntregirea familiilor despărţite de lipsa locurilor de muncă de aici de-acasă, recuperarea averilor ţării, recuperarea Petrom-ului, recuperarea Romtelecom-ului, recuperarea băncilor, recuperarea averilor furate de către ciocoi şi redistribuirea lor înapoi poporului român, recuperarea banilor furaţi şi, cum zice domnul Sorin Ovidiu Bălan, hoţii la puşcări.

(...) Dan Diaconescu : Să veniţi pe 10 iunie într-un număr cât mai mare la vot şi să faceţi schimbarea pe care o aşteaptă toţi românii ! Să daţi un exemplu, cei din Coşoveni, pentru tot judeţul Dolj, şi de prezenţa, şi de felul în care veţi vota, şi să refaceţi viaţa familiilor dvs., să facem locuri de muncă pentru tineret, cum îmi spunea o doamnă mai devreme, să îi confiscăm averile ciocoilor, să dăm înapoi tot ce vi s-a furat în ultimii 22 de ani, şi să dăm mai ales o speranţă copilaşilor de-aici, din jurul nostru, cei pe care nu trebuie să-i dezamăgim în acest an 2012, fiindcă ei, peste vreo 5,6,7, 10 ani ne vor întreba :.mamă, tată, ce ai făcut cu votul tău în 2012 când ai avut o mare şansă, o mare speranţă numită Partidul Poporului, de ce nu ai ieşit la vot, sau de ce nu i-ai votat ?
(...) Dan Diaconescu : Vreau să vă explic încă o dată cum veţi primi cei 20.000 de euro imediat după alegeri şi ce veţi putea face cu ei. În primul rând, ca să primiţi aceşti bani trebuie ca Guvernul să fie de partea poporului sau din partea poporului. Pentru asta trebuie să câştigăm alegerile parlamentare din toamna acestui an. Ca să câştigăm alegerile parlamentare trebuie să câştigăm alegerile locale fiindcă, ştiţi bine, nu se poate una fără alta. După ce vom câştiga alegerile parlamentare, fiecare dintre dumneavoastră care dovediţi calitatea de membru al Partidului Poporului şi mai dovediţi şi că aţi fost prezenţi la vot, fiecare, repet, dintre dumneavoastră, veţi face o cerere prin care veţi spune pentru ce aveţi nevoie de bani.”

- în data de 08.04.2012, în intervalul orar 00.33-04.00, postul OTV a difuzat emisiunea „Dan Diaconescu Direct (înregistrare), în cadrul căreia au fost promovate vizitele domnului Dan Diaconescu în localităţile judeţului Dolj. Avându-i alături pe Simona Man, Florin Condurăţeanu şi alţi lideri din judeţe, Diaconescu s-a întâlnit cu oamenii care şi-au spus problemele. De asemenea, au fost prezentate discursurile d-lui Dan Diaconescu, care au avut un caracter electoral.

Redăm din raportul de monitorizare :

- Comună Lipovu, jud. Dolj : Dan Diaconescu : Aici, mai mult ca sigur, alegerile vor fi câştigate de popor şi, pentru prima oară, începând cu 10 iunie, dvs. nu veţi mai fi slugi, ci veţi fi stăpâni, iar ciocoii care v-au condus până acum o să fie slugile dvs., în sfârșit, și o să-i puneţi să facă tot ceea ce dvs. doriţi, adică o să-i puneţi să trăiască cum aţi trăit dvs. în ultimii 22 de ani, cu salarii mici, cu pensii mici, fără medicamente, fără ajutoare sociale, fără alte posibilităţi, e o pedeapsă perfectă pentru ei. De asemenea, colegii mei de la București, cei care vor conduce România la nivel central, vor avea grijă să le ia averile obținute ilicit și să vi le reîmpartă dvs., în mod egal. ... Cu această ocazie, cu ocazia ridicării dvs., a poporului întreg, de aici, din Lipovu, din judeţul Dolj, din toată Oltenia, din toată România, va pica un om : omul acela se numește Traian Băsescu și reprezintă acum răul suprem. Să cadă Traian Băsescu și să vă ridicaţi dvs., cei de aici, din Lipovu. Amin ! (n.n. asistenţa scandează Jos Băsescu !)

După discurs, d-nul Dan Diaconescu a coborât de la tribună și a discutat cu oamenii, după care s-a urcat în mașină și a ajuns în comuna Perișor, tot din judeţul Dolj. La coborârea din mașină a fost întâmpinat de un grup de persoane, cu care a avut următorul dialog :

Dan Diaconescu : Puneţi-vă un candidat bun aicea, să câștige alegerile la primărie, ca să vă îndrepte nivelul de trai.
Dan Diaconescu : Trebuie să și ieșim, aia e problema. Dvs. trebuie să ne ajutaţi.

Au urmat imagini din comuna Giubega, județul Dolj, acolo unde Dan Diaconescu a fost întâmpinat de localnici cu pâine și sare iar acesta, după ce a gustat, a împarţit pâinea celor prezenți. Apoi, pășind pe un covor roșu improvizat, s-a îndreptat spre tribună, de unde a vorbit celor prezenți. Deasupra tribunei se afla o pancartă pe care scria : Partidul Poporului - Dan Diaconescu. Organizația Giubega.
Dan Diaconescu : ... Alături de mine este Mihai Cilibiu, cel care conduce interesele noastre în județul Dolj. Adică interesele poporului. Participă, de asemenea, la această întâlnire extraordinară de sub cei doi brazi din Giubega, doi brazi care vor intra în istorie fiindcă, vedeţi, aicea este prima constituantă a țării, pentru prima dată când reprezentanţii poporului pun țara la cale, înainte ca ei să ajungă la putere, înainte cu câteva luni, spuneam. Este prezent și doctorul de suflete, Florin Condurăţeanu, căruia îi dau microfonul.
... Mulţumesc tuturor celor din Giubega, care primesc astăzi speranţe de la noi, dar rămâne și în sarcina lor ca să se organizeze, de mâine încolo, mult mai bine și, în ziua votului, să împlinească aceste speranţe, adică să-i facă pe candidații poporului să și ajungă la putere, să aibă o anumită forţă în a vă mări pensiile, salariile, în a vă micșora taxele și impozitele, în a vă introduce juraţi în instanţe și în a vă ajuta cu toate acele lucruri de care dvs. aveţi nevoie, adică cu locuri de muncă și cu aducerea rudelor plecate în străinătate. ... Dacă și de data asta pierdem, s-a terminat cu România, se va vinde și centrala nucleară, se vor vinde și hidrocentralele și, probabil, la anul, pe vremea asta, n-o să mai avem nici curent electric să ne încălzim în timpul iernii sau n-o să mai avem nici măcar lumină, n-o să mai avem nici ceea ce astăzi, de bine, de rău, mai vedeți în jurul dvs., aici, la Giubega.
În comuna Galiciuica, judeţul Dolj, d-nul Dan Diaconescu este întâmpinat de localnici cu pâine și sare iar acesta, după ce gustă, împarte pâinea celor prezenţi. Urmează discursul electoral în faţa celor adunaţi în căminul cultural din localitate.
Dan Diaconescu : ... singura dvs. variantă, în acest an 2012, ca să vă schimbaţi viaţa este Partidul Poporului, singura variantă este ca dvs. să vă ridicaţi privirea în sus și să terminați cu viaţa de sclav, să terminaţi cu viaţa de slugi și să daţi un vot în bot ciocoiului local și, desigur, ciocoilor judeţeni care, la rândul lor v-au sugrumat aici viaţa, activitatea în Dolj ca, apoi, cu cei pe care o să-i alegeţi pe plan local, să începem la București o viaţă nouă, să începem un parlament cu oameni mai puţini și corecţi, un parlament, dacă s-ar putea, cu o singură cameră și cu parlamentari care să nu mai fie plătiţi sau care să aibă salarii mult mai mici decât le au astăzi. Și apoi, cu acești noi parlamentari și cu acești noi primari, să încercăm să avem un nou președinte, să avem un nou președinte oltean, cum am avut până în 1989 și să refacem această ţară, vedeți și dvs. de jur împrejur, distrusă, o ţară furată, o ţară vândută străinilor pe nimic, o ţară fără agricultură, o ţară fără industrie, o ţară fără nicio speranţă. ...

În public se scandează „PP-DD, singura speranţă e” și „Diaconescu președinte”.

În continuare, în emisiune a fost promovată vizita în comună doljeană Galicea Mare, vizită care s-a desfășurat cam în același fel ca și cele din precedentele comune, fiind prezentate imagini de la întâlnirea PP-DD cu locuitorii din comuna Galicea Mare, judeţul Dolj.
„Dan Diaconescu : Ştiţi că noi vrem să introducem în justiţie juraţi, oameni ca dumneavoastră care să vegheze la aplicarea legii şi să cântărească cu înţelepciunea şi bunătatea românului şi să propun ca această doamnă să facă parte dintre juraţii care or judeca pe criminalii care i-au omorât copilul. (...)
... Să vă chemaţi acasă în ziua alegerilor locale şi pe cei din străinătate care ar dori să vină să vă viziteze şi apoi în cazul în care vom câştiga ei pot să rămână acasă fiindcă imediat după aceea vor apărea locuri de muncă, vor scădea impozitele şi taxele şi va apărea un nivel de trai mai bun în România."

În continuare au fost promovate imagini din timpul întâlnirii d-lui Dan Diaconescu cu locuitorii din diferite comune ale judeţului Dolj, care îşi prezentau nemulţumirile legate de nivelul de trai sau aplaudau şi scandau : Domnul Dan Diaconescu preşedinte ! sau PP-DD singura soluţie !

Au fost difuzate şi discursurile lui Dan Cilibiu, Preşedintele Organizaţiei judeţene Dolj, precum şi ale d-lor Florin Condurăţeanu şi Sorin Ovidiu Bălan, prezentaţi ca membrii ai staff-ului tehnic al PP-DD, iar în final, discursul d-lui Dan Diaconescu.

După susţinerea discursului, d-nul Dan Diaconescu a coborât printre simpatizanţi dând mâna cu aceştia, îmbrăţişându-se şi ascultând problemele acestora. În continuare, d-nul Dan Diaconescu, împreună cu echipa sa, a fost prezent în localitatea Rast, judeţul Dolj, ocazie cu care şi aici a susţinut un discurs în aplauzele simpatizanţilor partidului PP-DD. Au susţinut discursuri şi membrii

PP-DD : Florin Condurăţeanu, Sorin Oidiu Bălan şi Simona Man.
Simona Man : ...Eu nu pot decât să vă mulţumesc pentru faptul că aţi mobilizat şi că aţi organizat şi aţi venit să ne primiţi într-un număr atât de mare şi aş vrea ca şi pe 10 iunie să se întâmple acelaşi lucru, să ieşiţi împreună cu toţi cei dragi ai d-voastră cu toată lumea să ieşiţi la vot, chiar puteţi să o faceţi. Nu pot decât să vă doresc mult succes în proiectul nostru comun : Dan Diaconescu preşedinte !
Dan Diaconescu : Din păcate toţi preşedinţii României de până acum, toţi s-au considerat stăpânii d-voastră şi d-voastră de multe ori aţi fost umiliţi, de multe ori aţi îngenunchiat...A venit momentul să aveţi un preşedinte care să fie angajatul d-voastră, care să fie sclavul d-voastră, sluga d-voastră şi nu d-voastră să fiţi sluga unui preşedinte.(...)

A urmat vizita în localitatea Piscu Vechi, judeţul Dolj. Dan Diaconescu împreună cu ceilalţi membri PP-DD au vizitat sediul primăriei din localitatea Piscu Vechi, al cărei primar deja face parte din PP-DD. Primarul din comuna Piscu Vechi a vorbit despre o reabilitare ce va avea loc la şcoala din comuna respectivă şi înfiinţarea unei săli de sport în acea comună. A urmat o plimbare prin comuna respectivă, plimbare în care primarul a prezentat obiectivele principale ale comunei şi realizările la care a contribuit acesta. Au urmat noi discursuri ale membrilor PP-DD cu ocazia inaugurării proiectului de reabilitare a şcolii din comună.
„Dan Diaconescu :...visul meu e acela de a vă vedea fericiţi pe fiecare (...) trebuie să facem ceva ca după alegeri imediat să vă mărim pensiile, salariile, să vă scădem taxele, impozitele şi să vă aducem o viaţă mai bună, în toate celelalte localităţi ale ţării (...)"

Membrii PP-DD au ajuns şi în localitatea Poiana Mare, judeţul Dolj, unde s-au întâlnit cu simpatizanţii partidului şi au susţinut discursuri.
„Dan Diaconescu : Am vizitat în această seară peste 300 de sedii ale celui mai nou partid românesc, ale celui mai mare partid politic românesc şi declar oficial în această seară...... aşadar primiţi-l pe Dan Diaconescu în familia d-voastră sunteţi rude cu viitorul preşedinte atunci o să trăiţi mult mai bine, aceasta este garantat."

După susţinerea discursului, oamenii din sală au început să aplaude şi să scandeze : Dan Diaconescu preşedinte !

Analizând raportul de monitorizare, membrii Consiliului au constatat că, în perioada 30 martie - 8 aprilie 2012, radiodifuzorul a continuat să difuzeze în cadrul ediţiilor emisiunii „Dan Diaconescu Direct" , mesaje cu caracter politic, fapt ce contravine prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului.

De exemplu, în cadrul ediţiei din 31.03.2012, în intervalul orar 19.58-04.00 au fost prezentate vizitele domnului Dan Diaconescu în mai multe localităţi din judeţului Vâlcea, vizite efectuate în perioada 24-25.03.2012. În acest context, au fost prezentate discursurile d-lui Dan Diaconescu şi ale altor lideri locali ai partidului PP-DD, în care cei prezenţi la manifestare erau îndemnaţi să voteze candidaţii acestui partid.

„Dan Diaconescu (ţinând un discurs în piaţă) : ... vă rog să căutaţi buletinul de vot, în buletinul de vot să căutaţi acea rubrică în care scrie Partidul Poporului – Dan Diaconescu şi dedesubt numele candidaţilor noştri de la primărie sau la Consiliul locale şi acolo vă rog să puneţi ştampila ......Vreau să-l ajutaţi şi pe colegul meu, domnul Ion Nicolae, de aici din dreapta mea ... (S-a scandat Nicolae om de bază !) Ajutându-l pe el, de fapt mă ajutaţi pe mine. (S-a scandat Nicolae primar !, Diaconescu preşedinte !)

De asemenea, în cadrul vizitei, în colonia Nuci, aflându-se într-o locuinţă socială, d-nul Dan Diaconescu a indicat celor prezenţi cum să voteze la alegerila locale ce vor urma să aibă loc pe 10 iunie 2012, unde să pună ştampila, pentru a-l vota pe candidatul PP-DD.

„Dan Diaconescu : Candidatul nostru la Primărie, Ion Nicolae, să-l votaţi să vă schimbe viaţa. Acu’ uitaţi-vă unde scrie Dan Diaconescu pe buletinul de vot şi acolo puneţi ştampila. (...) Pe 10 iunie să ieşiţi toţi la vot, să vă uniţi toţi.

...Căutaţi pe buletinele de vot unde scrie Dan Diaconescu acuma pe 10 iunie, votaţi primarul."

La un moment dat, d-nul Dan Diaconescu, vorbind cu unul dintre participanţii la întâlnire, a afirmat : De data asta pe buletinul de vot va fi scris clar Dan Diaconescu, deasupra fiecărui candidat, cum se cheamă partidul, puneţi ştampila pe Dan Diaconescu dacă n-aveţi încredere în alţii şi totul se va rezolva !

De asemenea, în cadrul ediţiei din 2 aprilie 2012, au fost prezentate discursuri rostite de d-nul Dan Diaconescu, prin care a îndemnat publicul să voteze Partidul Poporului Dan Diaconescu :

„...vă rog încă o dată, ca în ziua alegerilor, în ziua de 10 iunie şi în ziua următoare, în care veţi alege pentru parlament pe candidaţii noştri, să căutaţi bine pe buletinele de vot, unde scrie Dan Diaconescu, unde scrie Partidul Poporului Dan Diaconescu, să căutaţi acea căsuţă din buletinele de vot şi acolo, sigur, dacă doriţi şi dacă sunteţi de acord cu măsurile pe care noi vi le propunem, să aplicaţi ştampila respectivă, ştampila salvatoare, pentru viitorul dumneavoastră, pentru viitorul tuturor.« Şi emisiunea „Dan Diaconescu Direct », din 3 aprilie 2012, a conţinut, de asemenea, mesaje cu caracter electoral. De exemplu, Dan Diaconescu a promis că, în situaţia în care PP-DD va câştiga alegerile, va da locuinţe sociale.

„Dan Diaconescu : ..peste câteva zile va începe să dea repartiţii pentru locuinţe : Avem locuinţe pentru toată lumea. Cu cât dăm mai multe repartiţii, cu atât locuinţele care o să le facem o să fie mai ieftine. Dacă s-ar putea să facem 300.000 locuinţe, …Dvs. veţi da în jur de 25 euro / lună pentru o garsonieră şi în jur de 35 de euro / lună pentru un apartament cu 2 camere. (...) Sigur că repartiţiile o să fie valabile doar în cazul în care primarul general şi consiliul general o să fie de partea PP-DD, că altfel ar fi culmea să fie valabile repartiţiile dacă-l votaţi tot pe Oprescu sau pe cine ştie cine de la PD-L.

Dan Diaconescu : Eu de abia aştept să ajungem la putere, repet, nu atât ci să mărim pensiile, salariile, dom’le, să scoatem toate astea la iveală să vedem şi noi dosarele astea secrete, să-i întrebăm şi noi pe judecători sau pe procurori ce s-a întâmplat în cazul ăla în celălalt. Asta aştept eu.
... Uitaţi-vă la acest fenomen : 10 persoane, în Bucureşti, într-o garsonieră de 22 mp. Domne, ăştia 10 persoane dacă aţi avea... nu ştiu ce venituri aveţi, dar dacă aveţi măcar 1 milion de lei pe lună, veţi primi 10 case. Noi avem interes să dăm cât mai multe case. Că, înc-o dată, am să vă explic, să intru în detaliu. Fabricantul vrea să aducă, când vine în Bucureşti, să aducă dacă se poate 300.000 de case şi nu doar 1.000 de case. … Noi, Primăria Capitalei, vrem să fie cât mai mare cartierul ăsta că şi noi, Primăria, avem de câştigat cam cât un euro, aşa, de persoană pe lună. Şi, un euro cu un euro se adună, sunt vreo 300 de mii de euro. Primăria trebuie să facă afaceri profitabile, care din profitul ei, eu aşa visez, să dea toţi bucureşteni, cum visez la România să dea jumătate din profiturile primăriei să se distribuie, dom’le, la fiecare bucureştean, ca să simtă bucureşteanul că e bucureştean.
...Eu, la bucureşteni, vreau să le dau nişte bani în mână, ca să simtă şi el săracu’ că a ajuns la putere. Să nu mai fie jefuit de ciocoi. Şi bine, pe modelul ăsta, toate primăriile pe care o să le câştigăm la fel o să fie. Şi la Iaşi, dacă câştigăm, şi la Constanţa, mă rog, şi la Timişoara sau în alte zone. Sau la Brăila.

De altfel, toate celelalte emisiuni care au făcut obiectul monitorizării şi care au fost exmplicate, fiecare în parte, în prezenta decizie, s-au desfăşurat cu încălcarea prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului, întrucât au avut un conţinut vădit cu caracter electoral, fiind promovat Partidul Poporului Dan Diaconescu şi candidaţii acestuia pentru alegerile locale care se vor desfăşura în ziua de 10 iunie 2012.

În baza aceluiaşi raport de monitorizare, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul a încălcat şi prevederile art. 10 din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului, potrivit cărora furnizorii de servicii media audiovizale nu pot difuza interviuri şi declaraţii în care minorului îi sunt solicitate păreriri referitoare la probleme intime de familie sau care îi depăşesc puterea de judecată.

Astfel, în cadrul ediţiei emisiunii „Dan Diaconescu Direct" (înregistrare), difuzate în data de 07.04.2012, între orele 20.08-04.00, au fost promovate vizitele domnului Dan Diaconescu în localităţile judeţelor Argeş şi Dolj din perioada de 31.03-01.04.2012. În acest context, postul OTV a difuzat imagini în care apărea un grup de copii (în vârstă de 12 ani, conform celor declarate în emisiune), scandând şi cărora le-a fost cerută părerea cu privire la probleme (de natură politică) ce depăşesc puterea lor de înţelegere. Procedând astfel, radiodifuzorul a încălcat prevederile menţionate.

Redăm din raportul de monitorizare :

„Au fost difuzate imagini în care Dan Diaconescu, în faţa sediului PP-DD din localitate, împărţea pâine cetăţenilor, spunând „Pâinea Partidului Poporului”.

Un grup de fete, strânse în jurul lui Dan Diaconescu, aflat în faţa sediului PPDD din Malu Mare, jud. Dolj, au strigat minute în şir : Jos Băsescu ! Dan Diaconescu (râzând) a chemat la microfon o fată din mulţime : Veniţi aici să facem cor !
Fata a continuat să strige : Jos Băsescu !
Dan Diaconescu : Vreau să zic mereu că ceea ce se va întâmpla în 10 iunie şi în anul 2012 va fi de fapt revoluţia copiilor, revoluţi puştoaicelor, a puştilor de-aicea, care-şi vor obliga părinţii, fac pariu, să se prezinte la vot şi să voteze conform propriei conştiinţe. Aţi văzut ce striga copiii ! De ce-l vreţi jos pe Băsescu ?
Voci de copii : E hoţ, nu e bun de nimic !
Dan Diaconescu (către una dintre fete care a strigat la microfon) : Câţi ani ai ?

Fata, răspunzându-i lui Dan Diaconescu) : 12 !
Acelaşi grup de fete au strigat : Trăiască Diaconescu !
Dan Diaconescu (zâmbind către oamenii adunaţi în faţa sediului PP-DD din localitate, care priveau şi ei zâmbind, grupul de fete care a continuat să strige în timp ce făceau poze cu telefoanele mobile) : Generaţia de 12 ani ! Ăsta-i marele pericol pentru actualii ciocoi ! Uitaţi-vă câtă energie au în ei !
Dan Diaconescu (vorbind la microfon din mijlocul grupului de fete care au continuat să strige) : Dacă nici acuma, după ce vă vede Traian Băsescu în direct la televizor, nu-şi dă demisia, înseamnă că va fi greu să scăpăm de el ! Iată, copiii de 12 ani...
Dan Diaconescu (către oamenii veniţi la sediul PPDD din localitate) : E cea mai emoţionantă întâlnire pe care am avut-o până acum din toate peregrinările mele prin ţară, se vede cât de aprige sunt oltencele, de mici...cred că cele mai bune discursuri le-au rostit aceşti copii şi cu mamele lor şi cu bunicile lor. (grupul de fete a strigat : Îl iubim pe Diaconescu !)

În timp ce Dan Diaconescu a împărţit flori grupului de fete, acestea au continuat să strige : Trăiască Diaconescu !
Sorin Ovidiu Bălan : Văd că aici, în comuna dvs., astăzi, acum, a început Cruciada copiilor împotriva lui Traian Băsescu. Şi soarta pe care a avut-o Ceauşescu, o s-o aibe şi el, pentru că în faţa unei Cruciade a copiilor, nimeni nu poate să reziste !

Grupul de fete, la care s-au adăugat şi câţiva băieţi, a continuat să strige : Jos Băsescu ! ; Dan Diaconescu ! ; Diaconescu preşedinte ! Dan Diaconescu (vorbind la microfon) : Nu ştiu dacă vom câştiga alegerile peste tot în judeţul Dolj, dar sigur aici se va întâmpla asta, fiindcă aceşti copii spun totul şi imaginea cu aceşti copii cred că va face înconjurul României ! Nicăieri nu s-a mai văzut un cor de fetiţe şi de băieţi aşa de reuşit precum corul de-aici, din judeţul Dolj !

Faţă de cele prezentate, membrii Consiliului au constatat că, şi în perioada 30 martie – 08 aprilie 2012, radiodifuzorul a continuat să difuzeze mesaje cu caracter politic, încălcând prin aceasta reglementările din domeniul audiovizualului cu privire la regimul difuzării publicităţii politice, publicitate care, potrivit Codului audiovizualului, este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală.

Astfel, Consiliul a constatat că mesajele prezentate în ediţiile emisiunii „Dan Diaconescu Direct” au avut un caracter de publicitate politică şi au fost difuzate cu încălcarea prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului.

Conform acestor dispoziţii, publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală.

Or, pentru ca astfel de mesaje cu caracter politic să poată fi difuzate în mod legal, acestea trebuie să respecte normele audiovizuale invocate, potrivit cărora publicitatea politică este permisă numai în perioadele de campanie electorală. Întrucât la data difuzării materialelor audiovizuale exemplificate mai sus în ţara noastră nu era programată desfăşurarea vreunei campanii electorale, publicitatea difuzată de postul de televiziune OTV contravine reglementărilor audiovizuale.

Pentru încălcarea prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului, pe parcursul anilor 2010 şi 2011, radiodifuzorul a fost sancţionat cu 5 amenzi în cuantum total de 265.000 lei şi cu obligaţia de a difuza, în ziua de 06 octombrie 2011, timp de 10 minute, sonor şi vizual, în intervalul orar 19.00 - 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A.

În anul 2012, până la emiterea prezentei decizii, radiodifuzorul a mai fost sancţionat cu obligaţia de a difuza, în ziua de 20 ianuarie 2012, timp de 10 minute, sonor şi vizual, în intervalul orar 19.00 - 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A., precum şi cu obligaţia de a difuza, în ziua de 16 martie 2012, timp de 3 ore, între orele 18.00-21.00, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A. De asemenea, prin Decizia nr. 157/27.03.2012, radiodifuzorul a fost sancţionat cu reducerea cu 6 luni a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale nr. S-TV 78.3/05.02.2004, cumulată cu obligaţia de a difuza, în ziua de 29.03.2012, timp de 10 minute, între orele 19.00-19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A.

Istoricul aplicării acestor sancţiuni este următorul :

În data de 28 octombrie 2010, postul OTV a fost sancţionat cu amenda minimă, 5.000 lei, întrucât în perioada 02 - 24 octombrie 2010, în diferite intervale orare, difuzase, în mod repetat, pe croll, anunţuri care conţineau informaţii cu privire la filialele Partidului Poporului, fiind indicate persoane de contact şi numere de telefon.

Trei luni mai târziu, în 11 ianuarie 2011, CNA a sancţionat postul OTV cu amendă de 10.000 lei pentru încălcarea aceleiaşi prevederi legale, postul OTV difuzând, în perioadele 27 noiembrie - 15 decembrie, 27 - 30 decembrie 2010 şi 01 - 06 ianuarie 2011, în cadrul mai multor emisiuni, sub forma unor informaţii tip News Alert sau Breaking News, ori pe banda din partea de jos a ecranului, diferite mesaje politice cu caracter vădit electoral.

În data de 1 februarie 2011, CNA a sancţionat postul cu amendă de 50.000 lei, după ce au fost constatate aceleaşi abateri de la legislaţia audiovizuală.

În data de 29 martie 2011, Consiliul a decis să amendeze postul cu 100.000 de lei după ce a constatat că, în perioada 3 februarie - 27 martie 2011, atât pe banda News Alert, cât şi în cadrul mai multor ediţii ale emisiunilor „Dan Diaconescu Direct« şi „Aici e România », precum şi „Breaking News« , postul OTV a difuzat în mod repetat mesaje de publicitate politică în afara campaniei electorale. De asemenea, ediţiile emisiunii „Dan Diaconescu Direct » au conţinut mesaje de publicitate politică, imnul viitorului Partid al Poporului, precum şi imagini de la întâlnirile domnului Dan Diaconescu cu potenţialii alegători din mai multe localităţi, fiind alocate spaţii largi de emisie acestor evenimente.

Amenda de 100.000 de lei a fost repetată în data de 19 mai 2011, întrucât în perioada 08 aprilie - 12 mai 2011, postul de televiziune OTV a continuat să difuzeze mesaje cu caracter de publicitate electorală, mesaje transmise atât pe banda News Alert, cât şi în cadrul mai multor emisiuni.

În data de 4 octombrie 2011, pentru difuzare de publicitate politică în afara perioadelor de campanie electorală, postul OTV a fost sancţionat cu obligaţia de a difuza timp de 10 minute, sonor şi vizual, în intervalul orar 19.00 - 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A.

Sancţiunea obligării radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, sonor şi vizual, în intervalul orar 19.00 - 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A. a fost repetată în ziua de 19 ianuarie 2012, întrucât în perioada 7 octombrie 2011 - 15 ianuarie 2012 postul de televiziune OTV a continuat să difuzeze mesaje cu caracter de publicitate electorală, mesaje transmise atât pe banda News Alert, cât şi în cadrul mai multor ediţii ale emisiunii „Dan Diaconescu Direct”.

Întrucât radiodifuzorul a mai fost sancţionat anterior pentru încălcarea prevederilor privind publicitatea politică şi că acesta nu a înţeles să respecte dispoziţiile legale în cauză, Consiliul a decis, la data de 15 martie 2012, să aplice o sancţiune mai gravă şi anume obligarea radiodifuzorului S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. de a difuza, în ziua de 16 martie 2012, timp de 3 ore, între orele 18.00-21.00, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A.

Având în vedere toate aceste sancţiuni, aplicate de CNA postului de televiziune OTV pentru încălcarea prevederilor referitoare la publicitatea politică, precum şi cele 176 amenzi, 9 sancţiuni cu obligaţia de a difuza timp de 10 minute, sonor şi vizual, în intervalul orar 19.00 - 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A şi cele 6 sancţiuni cu obligaţia de a difuza timp de 3 ore, sonor şi vizual, în intervalul orar 18.00 - 21.00, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A. ; Ţinând cont de faptul că radiodifuzorul a rămas constant în atitudinea de nerespectare a legislaţiei audiovizuale, sfidând, practic, regulile de difuzare a publicităţii politice ;

În cadrul şedinţei publice din 27 martie 2012, membrii Consiliului au propus şi votat sancţionarea radiodifuzorului S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L., cu reducerea cu 6 luni a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale, cumulată cu obligaţia de a difuza, în ziua de 29.03.2012, timp de 10 minute, sonor şi vizual, între orele 19.00-19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A.

În urma aplicării sancţiunii de reducere cu 6 luni a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale, rezultă că aceasta urmează să expire la data de 28.09.2012.

Constatând că după aplicarea ultimei sancţiuni privind reducerea cu 6 luni a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale radiodifuzorul a continuat să difuzeze publicitate politică, încălcând dispoziţiile legale în materie, Consiliul a decis, din nou, reducerea cu jumătate a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale deţinute pentru postul OTV, sancţiune corelată cu obligaţia de a difuza în ziua de 12 aprilie 2012, între orele 19.00-19.10, numai textul prezentei deciziei de sancţionare emise de C.N.A.

Astfel, licenţa audiovizuală nr. S-TV 78.4/05.02.2004, deţinută de S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L., pentru postul de televiziune OTV, va fi valabilă până la data de 04.07.2012.

În conformitate cu dispoziţiile art. 95 alin. (1) lit. c) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea prevederilor art. 15 din aceeaşi lege,

Consiliul Naţional al Audiovizualului adoptă următoarea

DECIZIE :

Art. 1. Radiodifuzorul S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L., titular al licenţei audiovizuale nr. S-TV 78.4/05.02.2004, al deciziei de autorizare nr. 620.0/01.04.2004 şi de reautorizare nr. 620.1-1/01.06.2010, pentru postul de televiziune OTV, se sancţionează cu reducerea cu jumătate a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale nr. S-TV 78.4/05.02.2004, cumulată cu obligaţia de a difuza, în ziua de 12.04.2012, timp de 10 minute, între orele 19.00 - 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A. pentru încălcarea prevederilor art. 10 şi 139 din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Art. 2. În conformitate cu prevederile art. 95² alin. (1) din Legea audiovizualului, prezenta decizie poate fi atacată la secţia de contencios administrativ a curţii de apel. Contestaţia nu suspendă de drept sancţiunea, dar instanţa poate hotărî, la cerere, după 24 de ore de la înregistrarea contestaţiei, suspendarea sancţiunii până la pronunţarea hotărârii definitive şi irevocabile.

Art. 3. Potrivit dispoziţiilor art. 95 alin. (1) lit. c) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, postul de televiziune OTV are obligaţia de a difuza în ziua de 12.04.2012, timp de 10 minute, sonor şi vizual, în intervalul orar 19.00 - 19.10, următorul text :

"Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis în cadrul şedinţei publice din 10 aprilie 2012 aplicarea sancţiunii privind reducerea cu jumătate a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale deţinute de S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. pentru postul de televiziune OTV, astfel încât dreptul titularului licenţei de a mai difuza programe audiovizuale încetează la data de 4 iulie 2012.

Reducerea termenului de valabilitate a licenţei este prevăzută de art. 95 alin. (1) lit. c) din Legea audiovizualului ca sancţiune ce poate fi aplicată pentru încălcarea repetată a dispoziţiilor legale din domeniu. În conformitate cu prevederile legale menţionate, sancţiunea reducerii cu până la jumătate a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale este aplicată cumulat cu obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare.

La aplicarea sancţiunii, Consiliul a avut în vedere că pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale postul de televiziune OTV a primit din 2010 şi până în prezent 9 sancţiuni, iar în sedinţa publică din data de 27 martie 2012 i-a fost aplicată sancţiunea privind reducerea cu 6 luni a valabilităţii licenţei audiovizuale.

Cu toate acestea, postul OTV a continuat să difuzeze emisiuni în cadrul cărora au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică atât pentru domnul Dan Diaconescu, viitorul candidat la preşedinţia ţării, potrivit anunţurilor făcute, cât şi pentru formaţiunea politică Partidul Poporului – Dan Diaconescu.

Astfel, în perioada 29 martie – 08 aprilie 2012, postul de televiziune OTV a difuzat emisiuni în cadrul cărora a fost promovată platforma electorală a PP-DD, precum şi calendarul electoral al domnului Dan Diaconescu. De asemenea, în perioada monitorizată, au fost transmise, în integralitatea lor, întâlnirile electorale ale domnului Dan Diaconescu cu potenţiali alegători ai acestui partid, pe care domnul Dan Diaconescu îi îndemna să voteze candidaţii PP-DD la alegerile locale şi parlamentare. În conformitate cu prevederile art. 139 din Codul audiovizualului, acest tip de emisiuni poate fi realizat şi difuzat doar în perioada legală a campaniei electorale şi numai în cadrul stabilit de legislaţia electorală şi de deciziile CNA. Potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, campania electorală pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2012 începe la data de 11 mai 2012, iar cea pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului urmează a fi stabilită prin aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea activităţilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare.

După cum este cunoscut, în perioada 29 martie – 8 aprilie, în care postul OTV a difuzat publicitate politică, în ţara noastră nu a fost stabilită campanie electorală nici pentru alegerile locale, nici pentru cele parlamentare.

În aceste condiţii, radiodifuzorul S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. a folosit licenţa audiovizuală deţinută pentru postul de televiziune OTV în scopul promovării partidului în numele căruia deţinătorul pachetului majoritar al societăţii titulare a licenţei, dl. Dan Diaconescu, şi-a exprimat intenţia de a candida la funcţia de Preşedinte al României. În calitate de garant al interesului public în domeniul audiovizualului, Consiliul Naţional al Audiovizualului consideră că difuzarea de publicitate politică pe care postul OTV o face în mod continuu, sfidând legislaţia audiovizuală în baza căreia mai fusese sancţionat, constituie o gravă încălcare a legii, în detrimentul informării corecte şi a liberei formări a opiniilor la care orice post de televiziune este obligat.

De altfel, de la data acordării licenţei audiovizuale, respectiv 01.04.2004, şi până în prezent, pentru încălcarea repetată a prevederilor legale din domeniul audiovizualului, inclusiv pentru nerespectarea condiţiilor de difuzare a publicităţii politice, postul OTV a fost sancţionat cu 176 amenzi şi de 9 ori cu obligaţia de a difuza timp de 10 minute, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A., de 6 ori cu obligaţia de a difuza timp de 3 ore, numai textul stabilit de C.N.A., iar în şedinţa publică din data de 27.03.2012 cu sancţiunea privind reducerea cu 6 luni a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale.”

Vă atragem atenţia că textul nu poate fi difuzat în calupuri de publicitate.