12.03.2015

Trimiteteţi articolul prin email title=

Referitor la informațiile apărute în presă astăzi, 12.03.2015, cu privire la o “decizie” a CNA legată de folosirea în programele audiovizuale a denumirii “Steaua București” în transmisiunile sportive radio/TV ale meciurilor de fotbal, membrii CNA dezmint categoric că s-ar fi emis vreo decizie, recomandare sau instrucțiune din partea Consiliului cu privire la acest subiect.

Menționăm că, în cazul în care, ca urmare a sesizărilor primite la CNA, s-a purtat corespondență din partea instituției noastre cu petenții sau radiodifuzorii reclamați, acest fapt nu are nicidecum caracterul unei decizii, recomandări sau instrucțiuni, acestea adoptându-se de către Consiliu exclusiv în ședințe publice.

Potrivit art. 15 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, “În îndeplinirea funcţiilor şi a atribuţiilor ce îi revin potrivit prezentei legi, Consiliul emite decizii, instrucţiuni şi recomandări, în prezenţa a cel puţin 8 membri şi cu votul a cel puţin 6 membri” . Extrasele din procesele verbale ale tuturor ședințelor CNA pot fi consultate pe site-ul instituției, accesând link-ul http://www.cna.ro/-Extrase-din-sedin-e-.html.

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului