08.09.2009

Trimiteteţi articolul prin email title=

Întruniţi în şedinţa publică din data de 8.09.2009, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis sancţionarea postului DDTV cu amendă în cuantum de 50.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 26 din Legea audiovizualului nr. 504/ 2002, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează că „Difuzarea unei opere cinematografice se poate face numai în perioadele anume prevăzute în contractele încheiate cu deţinătorii drepturilor de autor.[...]”

În stabilirea cuantumului amenzii, Consiliul a ţinut cont de sesizările primite de la compania Warner Bros, de la alţi deţinători de drepturi de difuzare a operelor cinematografice şi de punctul de vedere formulat de ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor) referitor la legalitatea contractelor dintre DDTV şi S.C. Sistem Cable S.R.L. România. Conform Legii nr. 8/1996 din 14/03/1996, versiune actualizată la data de 03/08/2006 privind dreptul de autor si drepturile conexe, postul DDTV nu este îndrituit să difuzeze opere cinematografice fără acceptul direct al titularului de drepturi de autor.

Membrii C.N.A. au decis oprirea de îndată a difuzării de către postul DDTV a filmelor artistice, filmelor de desene animate şi a documentarelor, pentru care nu deţine drepturi legale de difuzare.

Serviciul Comunicare şi Relaţii cu Publicul