14.05.2009

Trimiteteţi articolul prin email title=

Întrunit în şedinţă publică în data de 14.05.2009, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis următoarele sancţiuni:

somaţie publică postului Antena 3, pentru încălcarea prevederilor art. 42 (1, 2) şi ale art. 71, alin. 1, lit. a şi ale alin. 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. În emisiunea „Sinteza Zilei”, difuzată în data 22.04.2009, nu s-a respectat informarea corectă a publicului. Consiliul a hotârăt ca postul să acorde un drept la replică trustului Adevărul Holding, (disputa privind drepturile de autor pentru romanul Enigma Otiliei de George Călinescu). CNA a solicitat în acest caz şi un punct de vedere de la ORDA.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii Consiliului au acordat licenţă audiovizuală prin satelit S.C. Broadcast Media Enterprises S.R.L. Târgovişte pentru Televiziunea Târgovişte.

În cadrul conferinţei de presă care a urmat şedinţei, s-a semnat, în prezenţa mass-media protocolul de colaborare C.N.A. – A.N.P.D.C. Reprezentantul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, secretar de stat, Ileana Savu a apreciat importanţa colaborării cu autoritatea de reglementare în audiovizual pentru o mai bună protecţie a copilului.

La finalul discuţiilor, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a spus: ”facem un apel la radiodifuzori să nu pună ratingul înaintea interesului superior al copilului.”

Serviciul Comunicare şi Relaţii cu Publicul