Studii privind autoreglementarea

06.05.2009


Trimiteteţi articolul prin email title=

Centrul pentru Jurnalism Independent si Agentia de Monitorizare a Presei au realizat doua studii preliminare cu privire la autoreglementarea in mass-media. Cele doua studii fac parte din programul Media Self-regulation at Work, finantat de CEE Trust – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Studiile au fost prezentate in cadrul celei de-a doua sesiuni de lucru privind autoreglementarea a Conventiei Organizatiilor de media (COM).

Studiile de fata fac parte dintr-o cercetare mai mare privind autoreglementarea presei din Romania. Cercetarea are doua etape, una calitativa si una cantitativa.

Prima etapa, cercetarea calitativa ale carei rezultate sunt atasate mai jos, a fost necesara pentru a putea pregati instrumentul de cercetare din etapa a doua, cea cantitativa.

Demersul calitativ a avut 3 directii de cercetare: jurnalistii, liderii breslei (jurnalistii cu functii de conducere) si publicul specializat (persoanele care activeaza in domenii de activitate specializate si care intra in contact direct cu media). Rezultatele sunt de tip calitativ si nu se pot extrapola la nivelul populatiei cercetare.

Dupa aceasta etapa, va avea loc o cercetare cantitativa, reprezentativa pentru jurnalistii din Romania, iar raportul final va fi prezentat in luna iunie.

„Autoreglementarea jurnalistilor” - opinia jurnalistilor

„Autoreglementarea presei din România” - opinia expertilor media si a publicului calificat